به گزارش خبرنگار ایراسین، هفته چهارم بهمن ماه برای بازار سرمایه تنها دو روز کاری داشت. روز شنبه و چهارشنبه همراه با تعطیلی تهران، بازار سرمایه نیز تعطیل شد. پیش از این با فعالیت شعب کشیک بانکها در روزهای معمولی هفته معاملات بازار سرمایه نیز انجام میشد ولی در هفته چهارم بهمن ماه برای نخستین بار بازار سرمایه همراه با سایر بخشهای کشور به دلیل مدیریت مصرف انرژی تعطیل شد. روز دوشنبه نیز در تقویم کشور تعطیلی رسمی بود و در نتیجه معاملات بازار سرمایه تنها در روزهای یک شنبه و سه شنبه انجام شد.
شاخص کل بورس تهران در روز یک شنبه ۰.۶۴ درصد رشد کرد، سپس در روز سه شنبه ۱.۳۷ درصد کاهش یافت. شاخص کل برآیند هفتگی منفی ۰.۷ درصدی را به ثبت رساند. در ادامه شاخص کل هم وزن در هر دو روز معاملاتی نزولی بود و به بازدهی هفتگی منفی ۱.۸۶ درصد رسید. شاخص کل هم وزن در طول ۵ هفته اخیر برآیند منفی داشت و در این مدت با افت ۶.۶۴ درصدی از سقف تاریخی ۹۲۲ هزار واحد تا حوالی ۸۵۹ هزار واحد ریزشی شد. با این وجود میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه در همین دو روز به بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید.
هفته چهارم بهمن، هفته تاریخی صندوقهای طلا
معاملات هفته چهارم بهمن ماه در بازار سرمایه با خروج سنگین سرمایه از صندوقهای درآمد ثابت همراه بود ولی مقصد این سرمایهها نه سهام بود و نه از بازار سرمایه خارج شد بلکه دادهها از ورود سنگین سرمایه به صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا خبر میدهد.
صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا در معاملات روز یک شنبه در یک روز تاریخی با ۱۰ درصد مثبت به صف خرید نشستند. افزایش شدید تقاضا برای صندوقهای طلا بی ارتباط با رشد قیمت طلا و سکه در بازار آزاد نبود. در طول یک هفته اخیر انس طلا در بازارهای جهانی بارها سقف تاریخی جدیدی به ثبت رساند و به دنبال آن قیمت طلا و سکه در بازار داخلی نیز افزایشی شد. بازدهی سرمایهگذاری طلا در بازار داخلی و بورس تهران طی یک ماه اخیر به بیش از ۲۰ درصد میرسد.
شاخص بورس برعکس طلا و دلار عقب نشست
دادهها نشان میدهد در بازههای زمانی بلند مدت همبستگی مثبتی بین شاخص کل بورس، قیمت سکه امامی و نرخ دلار در بازار غیررسمی وجود دارد. با این حال این همبستگی در هفته چهارم بهمن ماه ضعیف بود زیرا با وجود افزایش قیمت دلار و طلا، شاخص کل بورس تهران عقب نشینی کرد.
بازدهی بورس در سال جاری به مراتب کمتر از سکه و دلار بود، اگرچه هر ۳ بازار روند صعودی جدیدی را از آبان ماه به صورت همزمان آغاز کردند ولی در طول یک ماه اخیر با وجود بازدهی بالای طلا و دلار ولی شاخص کل نزولی بود. با این حال بررسیها نشان میدهد در بازههای زمانی پیش از این نیز واکنش بورس به رشد شدید دلار و طلا ابتدا منفی بود و با چند روز تاخیر برمدار صعود قرار میگرفت.
ارسال نظر