کبالت

قیمت کبالت در فوریه ۲۰۲۵ به پایین‌ترین رقم از سال ۲۰۱۰ رسید. پیش‌بینی تحلیلگران Macquarie Bank از تداوم رکود و مازاد عرضه در بازار این فلز معدنی تا سال ۲۰۲۸ حکایت می‌کند چراکه میزان استفاده کبالت در صنعت خودروهای برقی برخلاف سایر فلزات معدنی بدون تغییر باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت فلز معدنی کبالت در فوریه ۲۰۲۵ به ۲۱ هزار و ۵۵۰ دلار در هر تن کاهش یافت که این رقم پایین‌ترین قیمت کبالت از سال ۲۰۱۰ تا به امروز محسوب می‌شود. تحلیلگران بازار فلزات رکود بی‌سابقه و افزایش تولید کبالت را علت اصلی کاهش قیمت این فلز معدنی عنوان می‌کنند. بررسی‌های رویترز نشان می‌دهد افزایش بیش از حد تولید کبالت توسط گروه معدنی CMOC چین افت قابل توجه قیمت این فلز را به دنبال دارد چراکه این گروه معدنی در سال ۲۰۲۴ میزان تولید کبالت خود را دو برابر افزایش داد و حدود ۶۰ هزار تن کبالت بیشتری در مقایسه با سال ۲۰۲۳ تولید و راهی بازار جهانی کرد. در مقابل تقاضا برای کبالت از سوی صنعت خودروهای برقی برخلاف انتظار در سال گذشته افزایش نیافت تا بازار جهانی کبالت با مازاد عرضه و کاهش قیمت‌ها مواجه شود. بر اساس آمار منتشر شده فروش خودروهای برقی در چین طی سال ۲۰۲۴ حدود ۳۶ درصد افزایش یافت و این میزان در آمریکای شمالی معادل ۹ درصد برآورد شد. ولی تقاضا برای خودروهای الکتریکی در اروپا کاهش یافت و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بازار خودروهای برقی در سال ۲۰۲۵ و حتی ۲۰۲۶ نیز رونق پیدا نخواهد کرد. همچنین طبق اطلاعات منتشر شده از سوی موسسه مشاوره آداماس اینتلیجنس (Adamas Intelligence) ، میزان کاربرد لیتیوم در نسل جدید خودروهای الکتریکی حدود ۲۶ درصد بالا رفته ولی میزان استفاده فلز کبالت در این صنعت بدون تغییر باقی مانده است.

رکود و مازاد عرضه تا سال ۲۰۲۸ در بازار کبالت ماندگار است

مازاد عرضه کبالت تا سال ۲۰۲۸

آنطور که رویترز مدعی است اکنون گروه معدنی CMOC چین بزرگ‌ترین تولیدکننده کبالت در جهان شناخته می‌شود و با هدف حفظ رتبه نخست خود نه ‌تنها میزان تولید کبالت را در سال ۲۰۲۵ کاهش نمی‌دهد بلکه قصد افزایش تولید این فلز معدنی را دارد که نتیجه آن تداوم روند نزولی قیمت کبالت است. به گفته مدیرعامل گروه معدنی CMOC چین مجموع تولید کبالت این شرکت در سال ۲۰۲۴ به بیش از ۱۱۴ هزار تن رسید که این میزان در سال میلادی جاری حداقل ۱۰۰ هزار تن و حداکثر ۱۲ هزار تن خواهد بود. علاوه‌ بر این شرکت‌های معدنی در سال جاری قصد افزایش تولید نیکل و مس را دارند و به دنبال این موضوع تولید کبالت بالا خواهد رفت زیرا ۹۸ درصد از کل تولید کبالت در جهان محصول جانبی مس یا نیکل است. تحلیلگران Macquarie Bank معتقدند بازار جهانی کبالت تا سال ۲۰۲۸ با مازاد عرضه مواجه خواهد بود و در رکود بسیار عمیقی فرو خواهد رفت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =