به گزارش ایراسین به نقل از وزارت اقتصاد، تحقق رشد اقتصادی هشت درصد بر اساس هدفگذاری برنامه هفتم پیشرفت نیازمند سرمایهگذاری است و با همین نگاه وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت چهاردهم تلاش کرد تا سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران را بیشازپیش برای جلب و جذب سرمایهگذاری فعال کند.
تقویت مناسبات بینالمللی با تمرکز بر تحقق اهداف کلان دولت از جمله با توافقنامههای دوجانبه سرمایهگذاری و یادداشت تفاهم همکاری در تشویق سرمایهگذاری با کشورهای هدف، تقویت مشارکت در تنظیم اسناد مربوط به اتحادیهها و سازمانهای منطقهای و بینالمللی، شرکت در کنفرانس کشورهای نوظهور در عربستان، تدوین برنامه نوین بازاریابی هدفمند با رویکرد فعال و ایجابی، تقویت هماهنگی در داخل کشور، تقویت ارتباط با بخش خصوصی و تداوم اقدامات و تلاش برای تقویت تشویق، جلب، جذب و حمایت سرمایهگذاری خارجی از رویکردهایی است که دولت چهاردهم در این زمینه دنبال کرده است.
ارزش سرمایهگذاری خارجی مصوب و معتبر از ابتدای دولت چهاردهم تا پایان دیماه سال جاری ۸.۲ میلیارد دلار بوده که شامل طرحهای بخش نفت و انرژی به ارزش ۵.۵میلیارد دلار، بخش صنعت به ارزش ۲.۰۴میلیارد دلار، بخش بورس، کشاورزی و معدن به ارزش ۱۲۸ میلیون دلار و سایر بخشها به ارزش ۴۵۹ میلیون دلار است.
امارات در صدر کشورهای سرمایه فرست بوده است که با تعداد ۳۵ طرح و سرمایهگذاری ۵.۴ میلیارد دلار، ۶۴.۹ درصد را به خود اختصاص داده است.
چین با تعداد ۳۰ طرح و سرمایهگذاری ۸۰۵ میلیون دلار ۹.۹ درصد رتبه دوم را داشته و ایرانیان مقیم خارج با تعداد ۹۷ طرح و سرمایهگذاری ۷۶۳ میلیون دلار سهم ۹.۳ درصدی از طرحهای مصوب معتبر و سایر کشورها با تعداد ۱۱۱ طرح و سرمایهگذاری ۱/۳۱ میلیارد دلار، سهمی ۱۵.۹ درصدی از این طرحها داشتهاند.
طرحهای سرمایهگذاری خارجی مصوب از زمان صدور مجوز دارای مهلت قانونی ۶ ماهه برای ورود سرمایه به کشور هستند که به استناد ماده ۳۲ آئیننامه اجرایی قانون تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی در صورت ورود سرمایه و یا تمدید مهلت مذکور جزو آمار سرمایهگذاری مصوب معتبر محسوب میشوند.
ارسال نظر