• ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
  • کد خبر: 70367
  • readingTime: ۲ دقیقه
فرشاد مقیمی

معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت و رئیس هیات‌ عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با تاکید بر ضرورت افزایش سهم ساخت داخل در صنعت کشتی‌سازی، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، هدف‌مان این است که سهم داخلی‌سازی تجهیزات و قطعات مورد نیاز در بخش‌های مختلف، از جمله کانی‌های فلزی و غیرفلزی، صنایع الکترونیک، صنایع شیمیایی و پلیمری را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهیم.

به گزارش ایراسین به نقل از ایسنا، فرشاد مقیمی امروز در جریان بازدید از بخش‌های مختلف مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) ضمن تاکید بر اهمیت توسعه صنایع دریایی و کشتی‌سازی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی، اظهار کرد: به‌عنوان مثال، در حوزه قطعات مرتبط با قوای محرکه، سهم داخلی‌سازی صنعت کشتی‌سازی از ۲۰ درصد به ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد دریامحور و حمایت‌های دولت از این بخش، اظهار کرد: در راستای اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبرمعظم انقلاب و تاکیدات دولت، حمایت از توسعه فعالیت‌های حوزه صنایع دریایی و کشتی‌سازی در دستورکار قرار دارد.

رییس هیئت عامل سازمان ایدرو همچنین به پیشرفت‌های انجام گرفته در پروژه‌های تعمیر و ساخت شناورها در ایزوایکو اشاره کرد و گفت: در حال حاضر عملیات تعمیرات یک کشتی ۱۰۰ هزار تنی در این مجموعه از ۲۵ روز گذشته آغاز شده و مطابق برنامه‌ زمان‌بندی در حال انجام است؛ تلاش می‌کنیم این فعالیت‌ها حتی زودتر از موعد مقرر به سرانجام برسد.

مقیمی با تاکید بر لزوم تجمیع تقاضا و برقراری ارتباط موثر با فعالان صنعت کشتی‌سازی و صنایع وابسته، ابراز کرد: با هماهنگی بخش‌های دولتی و خصوصی، ظرفیت‌های این حوزه را به حداکثر خواهیم رساند؛ همچنین با استفاده از مکانیزم پیمانکاری فرعی، پیوند میان زیرساخت‌های موجود و شرکت‌های پیشرو را تقویت خواهیم کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در ادامه از سرمایه‌گذاران و فعالان این حوزه دعوت کرد تا در توسعه صنایع دریایی و کشتی‌سازی مشارکت کنند و خاطرنشان کرد: سازمان ایدرو از همه ظرفیت‌های خود برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، مهندسان و متخصصان داخلی و همچنین انتقال فناوری‌های نوین در این حوزه استفاده خواهد کرد.

شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در سال ۱۳۵۲ به‌منظور جذب بخش بزرگی از بازار تعمیرات و ساخت شناور در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس احداث شد.

ایجاد این مجموعه باتوجه به موقعیت طبیعی، جغرافیایی و برخورداری از حوضچه آرامش به مساحت ۳۸۰ هکتار و همچنین برخورداری از تسهیلات قانونی منطقه ویژه به‌منظور توسعه صنعت و تجارت در محدوده صنایع کشتی سازی و صنایع فراساحل و سازه‌های دریایی و همچنین صنایع پایین دستی و ایجاد کارخانه‌های مرتبط با حوزه کشتی‌سازی و تامین منافع اقتصادی، اجتماعی، منطقه ای، ملی و استفاده از آخرین فن آوری‌های مرتبط در راستای افزایش تولید و اشتغال پایدار بوده است.

ایزوایکو طی این سال‌ها با طراحی و ساخت سکوهای نفت و گاز نقش خود را در کشور به اثبات رسانده؛ تا جایی که امروز به‌عنوان بزرگ‌ترین زیرساخت صنایع دریایی در کشور شناخته می‌شود و هم‌اکنون با دارا بودن سیستم‌های مختلف از آب‌گیری و به‌آب‌اندازی، توانایی ساخت و تعمیرات هر نوع شناوری در دنیا را دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =