به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، علی فلاح امیرشاهی با بیان اینکه این شرکت دانشبنیان از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را با هدف تولید شیرآلات آب آشامیدنی آغاز کرده است، افزود: مجموعه فناور ما با تولید محصولاتی همچون شیرآلات اهرمی توکار، به دنبال تکمیل زنجیره تولید و ارتقای استاندارد شیرآلات آب آشامیدنی بوده و با این هدف، گام در مسیر تصفیه آلیاژ برنج و تولید آلیاژ برنج کمسرب یا اکوبرس نهاده است.
وی گفت: این شرکت با دستیابی به دانش فنی تولید آلیاژ برنج کم سرب (اکوبرس) برای نخستین بار در ایران بر اساس استاندارد astm b ۳۷۱ و astm b ۹۸۱ در راستای کاهش اثرات مخرب سرب بر سلامتی و ارتقای کیفیت آب آشامیدنی اقدام کرده است.
این فعال حوزه دانشبنیان با اشاره به اهمیت این دستاورد و اینکه استفاده از این آلیاژ در شیرآلات آب آشامیدنی، حرکتی مهم در راستای کاهش ورود سرب به آب مصرفی خانوارها محسوب میشود، تصریح کرد: اکوبرس با کاهش چشمگیر تاثیر مخرب سرب بر آب و همچنین برخورداری از استحکام بالا، ماشینکاری عالی، مقاومت استثنایی در برابر سایش، خواص خزشی خوب و مقاومت در برابر خوردگی، گزینهای ایدهآل برای صنایع مختلف به شمار میرود.
وی با اشاره به انحصاری بودن فناوری تولید این آلیاژ و اینکه تا سال ۲۰۱۵، تنها ۲۶ شرکت در جهان، قادر به تولید آن با روش جداسازی ترکیبی بودند، تصریح کرد: تولید آلیاژ اکوبرس نیازمند ماده افزودنی بر پایه کلسیم سیلیسیم و ماده کمک ذوب است. چالش اصلی ما این بود که ماده افزودنی کلسیم سیلیسیم باید کاملا عاری از اکسیژن باشد.
امیرشاهی افزود: شرکت ما پس از تلاشهای فراوان موفق به دستیابی به این دانش فنی شد و کشور را به جمع دارندگان این فناوری انحصاری در جهان اضافه کرد. این موفقیت نه تنها به ارتقای کیفیت صنایع داخلی کمک میکند، بلکه در کاهش وابستگی به واردات و ایجاد ارزش افزوده نیز نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
این فعال فناور در خصوص قیمت تمامشده این آلیاژ نیز اظهار داشت: قیمت تمامشده محصول ما در حال حاضر بسیار متفاوت با قیمتهای موجود در سایتها است و شاید نزدیک به یک سوم آن باشد.
بر اساس اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، کاهش سرب در آلیاژهای برنج به منظور افزایش کارایی قطعات، برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ در آمریکا آغاز شد و در کشورهایی نظیر آمریکا، ژاپن و آلمان، استفاده از آلیاژ برنج با سرب کمتر از نیمدرصد در تولید شیرآلات آب آشامیدنی، الزامی قانونی است.
ارسال نظر