• ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
  • کد خبر: 70662
  • readingTime: ۱ دقیقه
ETF

دارایی در مدیریت صندوق‌های ETF جهان در سال ۲۰۲۵ با رشد مرکب ۱۹ درصدی به ۱۵.۲ تریلیون دلار رسید. جی پی مورگان در گزارشی دارایی در مدیریت این صندوق‌ها در سال ۲۰۳۰ را بین ۲۶ تا ۳۲ تریلیون دلار تخمین زد. صندوق‌های ETF بورس ایران به خصوص صندوق‌های طلا نیز در سال ۱۴۰۳ رکوردهای بسیاری را جا به جا کردند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، دارایی در مدیریت ETF ها در جهان با رشد مرکب ۱۹ درصدی به ۱۵.۲ تریلیون دلار رسید. این صندوق‌ها از ابتدای تاسیس تا کنون مورد حمایت سرمایه‌گذاران خرد و کلان قرار گرفتند و نتایج تحقیقات نشان می‌دهد طی سال‌های گذشته رشد چشم‌گیری همراه بوده‌اند. دارایی در مدیریت این صندوق‌ها از سال ۲۰۱۵ و رقم ۲.۴ تریلیون دلار به ۱۵.۲ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۵ رسید.

دارایی در مدیریت صندوق‌های ETF به جز دو مرحله کاهش در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ همیشه روند صعودی داشت. سیاست‌های کنترل تورم در سال ۲۰۲۲ با ریزش سنگین در بازارهای مختلف همراه شد و همین مسئله دارایی در مدیریت این صندوق‌ها را کاهش داد.

رشد دارایی در مدیریت صندوق‌های ETF

داده‌ها نشان می‌دهد در بورس ایران نیز صندوق‌های ETF به خصوص طلا با استقبال سرمایه‌گذاران همراه شد و تعداد این صندوق‌ها در طول سال‌ها گذشته روند صعود داشت. به صورت کلی تعداد صندوق‌های ETF در جهان روند صعودی دارد. سال ۱۹۹۳ نخستین صندوق ETF در آمریکا آغاز به کار کرد و ۷ سال بعد اروپا نیز از نخستین صندوق ETF رونمایی کرد، سال ۲۰۱۰ هزارمین صندوق ETF شروع به کار کرد و اکنون تعداد صندوق‌های ETF بیش از ۱۱ هزار مورد تخمین زده می‌شود.

رشد دارایی در مدیریت صندوق‌های ETF

پیش بینی می‌شود با ورود صندوق‌های ETF به حوزه ارزهای دیجیتال تعداد صندوق‌های ETF با جهش چشم‌گیری مواجه شود. دولت جدید آمریکا از ایجاد صندوق‌های جدید در این بخش حمایت کرد. در ایران نیز رئیس سازمان بورس چند ماه قبل از راه‌اندازی صندوق‌های ETF ارزهای دیجیتال خبر داد. اگرچه با گذشت چند ماه هنوز اطلاعات جدیدی از این صندوق‌ها منتشر نشده است ولی انتظار می‌رود ETF ارزهای دیجیتال منجر به جهش چشم‌گیر تعداد و دارایی صندوق‌های ETF جهان شود. جی‌پی‌مورگان در گزارشی از چشم‌انداز مثبت به رشد دارایی تحت مدیریت صندوق‌های ETF تا سال ۲۰۳۰ خبر داد.

رشد دارایی در مدیریت صندوق‌های ETF

براساس سناریوهای مختلف دارایی‌ تحتمدیریت ETF ها تا سال ۲۰۳۰ دست کم به ۲۶ و حداکثر به ۳۲ تریلیون دلار افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر رشد دارایی‌ در مدیریت این صندوق‌ها بسیاری از سرمایه‌گذاران نیز مدعی خرید این ETF ها به جای سرمایه‌گذاری مستقیم هستند. برای مثال پلن B، یکی از سرمایه‌گذاران مشهور بازار رمزارزها چند هفته قبل با انتشار چند رشته توییت مدعی شد تمام بیت‌کوین‌های خود را فروخته و به جای آنها صندوق ETF بیت‌کوین خریده است. در بورس ایران نیز به خصوص برای سال ۱۴۰۳ ورودی صندوق‌های ETF طلا بارها رکورد زد و همین اتفاق منجر به ایجاد صندوق‌های طلا جدید شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =