مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت فولاد مبارکه

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در مجمع عمومی فوق‌العاده این شرکت، اهداف برنامه‌ریزی شده برای افزایش سرمایه ۴۲ هزار میلیارد تومانی شرکت فولاد مبارکه را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در مجمع عمومی فوق العاده شرکت فولاد مبارکه که صبح یکشنبه ۱۹ اسفند ماه به منظور افزایش سرمایه شرکت فولاد مبارکه از محل سود انباشته در سالن نگین سپاهان شهر برگزار شد، ضمن قدردانی از همکاری همه سهامداران حقیقی و حقوقی به دلیل نگاهی که به سمت توسعه فولاد مبارکه دارند، اظهار کرد: نگاه ما به آینده و تحقق چشم‌انداز سال ۱۴۱۰، سرآمد، نوآور و موفق بودن فولاد مبارکه است و این نگاه را هم در کشور و هم در منطقه پیگیری خواهیم کرد.

وی رسیدن به درآمد ۱۵ میلیارد دلاری را از اهداف فولاد مبارکه در افق ۱۴۱۰ اعلام کرد و گفت: برای این امر ۸۰ درصد موارد را در حوزه‌های مرتبط با زنجیره فولاد و در خانواده فولاد مبارکه دنبال خواهیم کرد و ۲۰ درصد آن را نیز برای کسب سود بیشتر برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

برنامه فولاد مبارکه برای قرار گرفتن در جمع ۲۰ شرکت برتر دنیا در سال ۱۴۱۰

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه ما به دنبال قرار گرفتن در بین ۲۰ شرکت برتر جهان در سال ۱۴۱۰ هستیم، ابراز کرد: بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های تولید به ویژه محصولات با ارزش افزوده بالا یکی از جهت‌گیری‌های اصلی ما برای تحقق این امر است.

وی افزود: تمرکز و توسعه متوازن زنجیره ارزش و زیرساخت‌هایی که داریم و همچنین نگاه جدید به حوزه صادرات و ارتقای رقابت پذیری در بازارهای جهانی از دیگر استراتژی‌هایی در دستور کار شرکت فولاد مبارکه برای قرار گرفتن در بین ۲۰ شرکت برتر جهانی است.

زرندی توجه به موضوعات محیط زیستی، حکمرانی پایدار و مباحث پایداری اقتصادی و اجتماعی را در اولویت فعالیت‌های فولاد مبارکه اعلام کرد و گفت: اینگونه نیست که ما فقط به دنبال توسعه باشیم بلکه توجه به محیط زیست و مسئولیت‌های دیگر در فضای اجتماعی و سیاسی را نیز دنبال می‌کنیم.

وی تاکید کرد: نگاه ما تمرکز بر محیط زیست، توسعه سرمایه انسانی و توسعه نوآوری و فناوری به عنوان راه رسیدن به اهداف مطلوب است.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در ادامه با بیان اینکه فولاد مبارکه از سرمایه‌گذاری یک هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان در سال ۸۵ در بورس آغاز به کار کرده و در سالیان متوالی در بورس افزایش سرمایه‌هایی را داشته و امروز به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بورس رسیده است، گفت: ما امروز رشد حدود ۳۹ درصدی در افزایش سرمایه از محل انباشت سرمایه را خواهیم داشت.

اهداف افزایش سرمایه ۴۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه

فرصت طلایی بهره‌برداری از خط نورد گرم ۲ فولاد مبارکه

وی در خصوص برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای افزایش سرمایه ۴۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه در بورس ابراز کرد: اصلی‌ترین محل هزینه کرد افزایش سرمایه برای پروژه نورد گرم ۲ است، این پروژه فرصت طلایی است که به دلایل مختلف تاکنون تاخیراتی را داشته که باید با قدرت و قوت آن را جلو ببریم.

زرندی افزود: ما به دنبال ایجاد ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن ظرفیت جدید ورق گرم در خط نورد گرم ۲ هستیم، با بهره‌برداری از این پروژه هم تکمیل زنجیره‌های ارزش را خواهیم داشت و هم سبب اشتغال زایی بالا خواهد شد و می‌توانیم ارزش افزوده‌های بالاتری را ایجاد کنیم تا از خام فروشی و صادرات و فروش محصولات با ارزش افزوده پایین‌تر جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه بر اساس برآوردهای صورت گرفته دوره بازگشت سرمایه خط نورد گرم ۲ فولاد مبارکه ۲ سال و ۱۰ ماه است، گفت: این پروژه تاکنون در مجموع حدود ۴۲ درصد پیشرفت داشته که در بخش مهندسی پروژه ۵۹ درصد، تامین ۵۵ درصد و اجرا نیز ۲۴ درصد پیشرفت داشته‌ایم، البته این پروژه مشکلاتی دارد که به جد تیم مدیریتی شرکت فولاد مبارکه به دنبال حل این مشکلات است تا به نتیجه برسد.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه تاکنون ۱۸ هزار میلیارد تومان برای پروژه خط نورد گرم ۲ فولاد مبارکه هزینه شده است، تصریح کرد: از محل افزایش سرمایه سنوات قبل برای این پروژه ۳۳ هزار میلیارد تومان منابع داشته‌ایم و با مجموع ۱۸ هزار میلیاردتومان مخارج صورت گرفته و ۱۴ هزار میلیارد تومان برای این طرح باقی مانده است.

وی تاکید کرد: خط نورد گرم ۲ فولاد مبارکه پروژه استراتژیک است که زنجیره تولید فولاد مبارکه را تکمیل خواهد کرد، همچنین تولید ورق‌های فولادی عریض برای تولید لوله‌های انتقال نفت و گاز را خواهیم داشت و بحث ورق‌های با استحکام بالا را برای صنعت خودروسازی تولید خواهیم کرد، ضمن اینکه این پروژه حدود یک هزار نفر اشتغال زایی خواهد داشت.

زرندی با بیان اینکه با توجه به اهمیت پروژه نورد گرم ۲ فولاد مبارکه تاکنون چندین جلسه با این موضوع در شرکت تشکیل شده است، تصریح کرد: فردا نیز جلسه‌ای را با پیمانکار و دست‌اندرکاران این پروژه برگزار خواهیم کرد.

افزایش ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در شرکت‌های زیرمجموعه

وی در ادامه با اشاره به اینکه مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر زیر مجموعه فولاد مبارکه از دیگر اهداف افزایش سرمایه فولاد مبارکه در مجمع عمومی فوق العاده امروز است، گفت: فولاد مبارکه در شرکت‌های متعددی حضور دارد که باید در موضوعات مختلف وارد شود، از این رو ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه پیش رو برای افزایش مشارکت در شرکت‌هایی مانند آتیه فولاد نقش جهان، سرمایه‌گذاری معادن و فلزات، شرکت صنایع نیرو و انرژی پاک، نوین الکترود اردکان، تامین آب صنایع و معادن، صندوق پژوهش و فناوری سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، شرکت صنعتی و معدنی گل گهر، شرکت صنعتی و معدنی چادرملو، امین طب سپانو و ایریسا برنامه‌ریزی شده است.

۲۱ درصد از افزایش سرمایه فولاد مبارکه برای خرید سهام و تأسیس شرکت‌های سرمایه‌پذیر

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در ادامه با بیان اینکه در حوزه خرید سهام و تاسیس شرکت‌های سرمایه‌پذیر نیز ۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و معادل ۲۱ درصد از این افزایش سرمایه برنامه‌ریزی شده است، ادامه داد: در این زمینه خرید حدود ۵۵ درصد از سهام شرکت صنایع معدنی کانی سازان کیمیا (اُپال) اصلی‌ترین اتفاق بود که گروه فولاد مبارکه را به عنوان اصلی‌ترین سهامدار در منطقه سنگان تبدیل کرد و از این رو در این زمینه ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهیم کرد که ۵۰ میلیون تن سنگ آهن جدید به ظرفیت فولاد مبارکه اضافه خواهد کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه فولاد سبزوار ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی برای ما تولید می‌کند، اضافه کرد: شرکت اپال پارسیان نیز کنسانتره ۲.۶ دهم و گندله‌سازی ۵ میلیون تنی را برای ما محقق می‌کند.

زرندی ادامه داد: همچنین در این زمینه ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای شرکت توان آور آسیا، تشکیل شرکت ورق‌های آلیاژی فولاد مبارکه ۳۳ میلیارد تومان و مجتمع فولاد و نورد سبا نیز یک میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

تخصیص ۶۸۰۰ میلیارد تومان برای پروژه خط تولید ورق رنگی لوازم خانگی و ساختمانی فولاد مبارکه

وی پروژه خط ورق رنگی لوازم خانگی و ساختمانی را دیگر پروژه در دستور کار فولاد مبارکه عنوان کرد و گفت: عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۴۰۳ آغاز شده و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها در اواخر سال ۱۴۰۵ و یا اوایل ۱۴۰۶ به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه پروژه خط تولید ورق رنگی لوازم خانگی و ساختمانی فولاد مبارکه دارای ظرفیت تولید ۱۱۵ هزار تن در دستور کار است، ابراز کرد: با بهره‌برداری از این پروژه، فولاد مبارکه می‌تواند مالکیت و حاکمیت بازار را در دست بگیرد و همچنین موازنه بین خطوط تولیدی فعلی در گروه ایجاد شود، ضمن اینکه بهره‌برداری از این پروژه منجر به افزایش ارزش افزوده در گروه فولاد مبارکه خواهد شد و از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه کل بودجه مورد نیاز پروژه خط تولید ورق رنگی لوازم خانگی و ساختمانی فولاد مبارکه ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است، ادامه داد: از محل افزایش سرمایه امروز ۱۶ درصد یعنی ۶۸۰۰ میلیارد تومان در نظرگرفته خواهد شد و همچنین از منابع داخلی فولاد مبارکه نیز ۲۴۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه تخصیص خواهد یافت.

زرندی تاکید کرد: این پروژه قرار است در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ نقش اصلی را بین پروژه‌های در دستور کار فولاد مبارکه ایفا کند.

وی با بیان اینکه بازگشت سرمایه پروژه خط ورق رنگی لوازم خانگی و ساختمانی فولاد مبارکه کمتر از ۲ سال برآورد شده است، تصریح کرد: خالص ارزش فعلی این پروژه نیز ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

اهداف افزایش سرمایه ۴۲ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه

۶۲۰۰ میلیارد تومان تامین سرمایه‌در گردش فولاد مبارکه

زرندی با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه برای انجام کارهای مهم نیاز به سرمایه در گردش دارد، ابراز کرد: در این زمینه نیز ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و معادل ۱۵ درصد از افزایش سرمایه به این بخش اختصاص خواهد یافت.

وی در خصوص میزان خرید و دپوی مواد اولیه در فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ به منظور هزینه کرد تامین سرمایه در گردش فولاد مبارکه از این افزایش سرمایه نیز ابراز کرد: در سال جاری ۲ میلیون و ۸۱۰ هزار تن آهن اسفنجی در فولاد مبارکه خریداری شده که از این میزان ۷۳۹ هزار تن دپو شده، خرید کنسانتره نیز ۷ میلیون و ۳۸۷ هزار تن بوده که یک میلیون و ۹۴۳ هزار تن دپو شده، ۴ میلیون و ۳۴۳ هزار تن نیز خرید گندله داشتیم از این میزان یک میلیون و ۱۴۲ هزار تن دپو شده و خرید سایر مواد اولیه نیز یک میلیون و ۵۲۷ هزار تومان بوده که از این میزان ۴۰۲ تن دپو شده است.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه در چند ماه گذشته کمبود گاز و قطعی برق دغدغه جدی در صنایع و به ویژه فولاد مبارکه بوده است، ادامه داد: با تدبیر اندیشیده شده و تامین منابع آهن اسفنجی و ذخیره آنها توانستیم جلوی برخی از ضررها را بگیریم و کمبودها را جبران کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه جبران مخارج سرمایه‌ای برای تکمیل پروژه‌های زیر سقفی نیز از دیگر محل‌های هزینه افزایش سرمایه فولاد مبارکه است، افزود: برای این بخش نیز ۵۲۰۰ میلیارد تومان و معادل ۱۳ درصد از افزایش سرمایه در نظر گرفته شده است. پروژه‌های واحد فولادسازی، آهن سازی، انتقال و تصفیه فاضلاب، سیستم‌های اتوماسیون و طرح IT، انرژی و سیالات فولاد سبا، طرح‌های توسعه فولاد سبا، واحد نورد سرد، واحد نورد گرم شماره یک، واحد گالوانیزه ۹۹ مورد سایر پروژه‌ها در این بخش دیده شده است.

وی تصریح کرد: دوره بازگشت این افزایش سرمایه ۵ سال و ۳ ماه و ۲۸ روز در نظر گرفته شده، نرخ بازده داخلی ۳۸.۶ درصد در نظر گرفته شده و امیدواریم با موافقت سهامداران برای افزایش سرمایه همه برنامه‌های اعلام شده محقق خواهد شد.

گفتنی است در پایان این مجمع با رای اکثریت سهامداران حقیقی و حقوقی میزان سرمایه شرکت فولاد مبارکه از ۱۰۸ هزار میلیارد تومان به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان و به میزان ۴۲ هزار میلیارد تومان و معادل ۳۸.۸۹ درصد افزایش یافت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =