بازار مسکن

آگهی‌های بسیاری برای رهن کامل آپارتمان در محله‌های متوسط شهر با بودجه کمتر از ۱ میلیارد تومان منتشر می‌شود ولی در بسیاری از محله‌های شهر برای رهن کامل آپارتمان باید بیش از ۱ میلیارد تومان هزینه کرد. این مبلغ در محله‌های لوکس شهر به بیش از ۵ میلیارد تومان می‌رسد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بخش چشم‌گیری از پیشنهادات رهن و اجاره در بازار مسکن اصفهان مربوط به املاکی با رهن کامل و بدون اجاره ماهانه است. اگرچه در گذشته سهم این بخش از بازار رهن و اجاره به مراتب بزرگ‌تر از امروز بود ولی امروز هم مستأجران بسیاری متقاضی رهن کامل آپارتمان هستند و هم مالکان بسیاری حاضرند ملک خود را در قبال رهن کامل به دست مستأجر بسپارند.

بر اساس یک فرمول قراردادی در بازار مسکن بین یک چهارم تا یک هفتم قیمت ملک معادل رهن کامل آن برای یک سال است و هر میلیون رهن با ۳۰ هزار تومان اجاره برابری می‌کند. بررسی آگهی‌های رهن و اجاره بازار مسکن اصفهان نیز نشان می‌دهد در نیمه دوم اسفند ۱۴۰۳ آپارتمان‌های بسیاری با رهن کامل آگهی شده‌اند. تعدادی از این آگهی‌ها به قرار جدول زیر است:

محله

متراژ (مترمربع)

ودیعه (تومان)

آبشار

۳۲۰

۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون

مشتاق

۳۰۰

۸ میلیارد

شیخ صدوق

۳۰۰

۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون

مرداویج

۳۰۰

۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون

بزرگمهر

۷۲

۶ میلیارد

مهراباد

۲۶۰

۶ میلیارد

ملاصدرا

۲۵۰

۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون

مرداویج

۲۰۰

۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون

ابشاردوم

۱۵۸

۳ میلیارد

مشتاق

۱۹۵

۳ میلیارد

شریف واقفی

۲۰۰

۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون

بلوار آینه خانه

۲۵۰

۲ میلیارد

امیریه

۱۷۰

۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون

حمزه اصفهانی

۱۱۰

۱ میلیارد

باهنر

۱۳۳

۱ میلیارد

جابر انصاری

۱۴۴

۱ میلیارد

رزمندگان

۱۲۷

۸۰۰ میلیون

باغ غدیر

۹۵

۷۰۰ میلیون

شهید کشوری

۱۰۵

۷۰۰ میلیون

ولیعصر

۱۲۰

۶۵۰ میلیون

ولیعصر

۶۵

۵۵۰ میلیون

در محله‌های متوسط شهر اصفهان آپارتمان‌های بسیاری با رهن کامل کمتر از ۱ میلیارد تومان برای اجاره آگهی شده‌اند. با این حال آپارتمان‌های نوساز، بزرگ و خوش‌جا در این مناطق رهن کامل بالاتر از ۱ میلیارد تومان دارند. در مناطق لوکس شهر ودیعه یک آپارتمان برای یک سال اجاره با قیمت یک آپارتمان در محله‌های متوسط شهر برابری می‌کند. امروز رهن کامل آپارتمان در محله‌های همجوار با زاینده‌رود به بودجه‌ای بیش از ۳ میلیارد تومان نیاز دارد و در بسیاری از موارد به بیش از ۵ میلیارد تومان می‌رسد.

گفت‌وگو با فعالان بازار مسکن اصفهان نشان می‌دهد پیشنهاد رهن کامل آپارتمان از سوی مالکان در محله‌های لوکس شهر به مراتب بالاتر از محله‌های متوسط و حاشیه‌ای شهر است. برای مثال آپارتمانی ۳۰۰ مترمربعی و خوش‌جا در محله مشتاق برای رهن کامل با قیمت ۸ میلیارد تومان آگهی شده است. اگر مالک تصمیم بگیرد ۴ میلیارد تومان از این مبلغ را به اجاره تبدیل کند رقم قرارداد به ۴ میلیارد تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۱۲۰ میلیون تومانی تغییر می‌کند. یکی از مشاوران املاک محله ولیعصر به خبرنگار ایراسین گفت: تقاضا برای رهن کامل آپارتمان از سوی مستأجران نسبت به سال‌های گذشته کاهش پیدا کرده است با این حال همچنان رهن کامل سهم چشم‌گیری از بازار مسکن اصفهان دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =