به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، غلامحسین مظفری صبح پنجشنبه در آئین بهرهبرداری از مجتمع خدماتی رفاهی مجلل سبزوار از برنامهریزی برای ایجاد یک منطقه ویژه اقتصادی معدنی در این منطقه خبر داد و اظهار کرد: ما به لحاظ ذخایر معدنی، اولین استان کشور هستیم؛ برخی شاید بگویند رتبه اول یا دوم را داریم، اما چون در عمل کمتر ورود کردهایم و بهرهبرداری مناسبی از این ظرفیت عظیم نداشتهایم، هنوز به جایگاه واقعیمان نرسیدهایم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه در استانی هستیم که سرمایههای معدنی غنی داریم افزود: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی معدنی در کنار معادن ارزشمند سبزوار از ضرورتهاست. ارزش افزودهای که از این معادن حاصل میشود باید به نفع مردم منطقه برگردد.
وی با اشاره به بازدید روز گذشته خود از معادن شهرستان سبزوار، افزود: خراسان رضوی یکی از استانهای غنی معدنی کشور است، اما متأسفانه بهرهبرداری مناسبی از این منابع نشده است. در سبزوار معادن فلزات گرانبها وجود دارند که با مدیریت مناسب میتوانند تحولآفرین باشند.
مظفری با توجه به پیگیریهای صورت گرفته از سوی نمایندگان مجلس برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی معدنی تصریح کرد: مصوبات لازم برای این منطقه ویژه باید با جدیت دنبال شود و همه دستگاهها در آمادهسازی بسته پیشنهادی برای دولت فعال باشند تا در مسیر تفویض اختیارات، بتوانیم سهم واقعی استان را در اقتصاد ملی تثبیت کنیم.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه سال ۱۴۰۴ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «سال سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده و این نامگذاری فرصتی مغتنم برای توسعه و پیشرفت است، تصریح کرد: در پایان سال گذشته و آغاز سال جاری، جلسات متعددی پیرامون این موضوع برگزار شده و طلیعه آن، پروژههایی از جمله همین مجموعه است. از ابتدای فروردین چندین جلسه تخصصی با محوریت سرمایهگذاری داشتیم که نشاندهنده عزم جدی استان در این مسیر است.
وی ادامه داد: خراسان رضوی ظرفیتهای بالایی دارد. اگر منابع انسانی، مالی و طبیعی خود را درست بهکار بگیریم، میتوانیم تحولات بزرگی رقم بزنیم. اما اگر این فرصتها را غنیمت نشماریم، شأن این مردم و استان حفظ نخواهد شد.
مظفری گفت: متأسفانه با وجود ظرفیتهای بالای استان، مردم خراسان رضوی حدود ۳۰ درصد فقیرتر از میانگین کشوری هستند. این برای استانی که نگین آن بارگاه منور حضرت امام رضا (ع) است، زیبنده نیست. درآمد سرانه استان ۵.۳ درصد از درآمد ناخالص کشور و جمعیت ما حدود ۸ درصد است؛ یعنی سهمی کمتر از حد انتظار. این وضعیت، مسئولیت مدیران را سنگینتر میکند.
استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: ما سالانه میزبان بیش از ۳۰ میلیون زائر و گردشگر هستیم و باید شأن و جایگاه مناسبی برای آنها ایجاد کنیم. ۶۰ درصد اقتصاد استان در حوزه خدمات است، اما متأسفانه به درستی از این ظرفیت برای درآمدزایی استفاده نکردهایم. باید به اقتصاد زیارت و گردشگری توجه جدیتری شود.
وی با بیان اینکه رویکرد ما در توسعه باید حسابشده باشد، گفت: خدمات باید درآمدزا باشند و خلق ثروت یک ارزش محسوب میشود. اشتغالزایی یکی از مهمترین اهداف ماست. نباید به دلیل نگاههای تنگنظرانه از رشد مجموعههای خصوصی و خدماتی جلوگیری کنیم. اگر مجموعهای مانند مجتمع مجلل میتواند درآمد کسب کند، باید حمایت شود. این مجموعهها میتوانند از طریق جذب سرمایهگذار، اشتغالزایی و توسعه، نقشآفرینی کنند.
ارسال نظر