به گزارش خبرنگار ایراسین، جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایهگذاری ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق وزارت نیرو) در اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهمیزبانی شرکت فولاد مبارکه گفت: نظر به اینکه زیرساخت تولید بهویژه انرژی برق بسیار مهم است، از سالهای گذشته همکاریهای مشترکی بین سازمان ساتبا در وزارت نیرو با حوزه صنعت بهخصوص سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی شکل گرفته و در این راستا مصوبات و طرحهای تشویقی ویژهای در نظر گرفته شده است تا صاحبان صنایع بتوانند در زمینه محدودیتهای انرژی و بهخصوص انرژی برق با موانع کمتری مواجهه و به تولید پایدار دست یابند.
محمدنژاد سیگارودی اظهار داشت: سال گذشته در پی همکاریهایی که میان توانیر، سازمان ساتبا و شهرکهای صنعتی شکل گرفت، مصوبهای ابلاغ شد تا صاحبان صنایع بهویژه صنعت فولاد بنا بر میزان حضورشان در شهرکهای صنعتی، چنانچه بهمیزان ۵۰، ۶۰ و ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود، نیروگاه خورشیدی احداث کنند، از محدودیت بار مصرف تابستان که اوج درخواست مصرف است، خارج شوند و با اطمینان خاطر بتوانند به تولید بپردازند که برای تحقق این امر راهکارهای تشویقی نیز برای صاحبان صنایع در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که شهرکها و نواحی صنعتی متعددی در کشور وجود دارد و بیش از ۵۰ هزار صاحب صنعت در شهرکها مستقر هستند؛ خوشبختانه به خاطر اینکه روی سقف سولههای تولیدی یا زمینهای اطراف کارگاههای تولیدی آنها امکان احداث نیروگاه خورشیدی وجود دارد، شرایطی فراهم شده تا صاحبان صنعت از طریق قراردادهای خرید تضمین تشویقی که بازگشت سرمایه آنها زیر ۳ سال امکانپذیر است و به مدت ۲۰ سال میتوانند این قرارداد را ادامه دهند، این نیروگاهها را احداث کنند و این افراد فارغ از اینکه به دنبال انشعاب جدیدی بگردند یا بناهای فیزیکی جدیدی را احداث یا زمینی را خریداری کنند میتوانند به این امکان دست یابند.
واگذاری برق پایدار به صنایعی که برق خورشیدی تولید میکنند
محمدنژاد سیگارودی بیان کرد: از طریق این پیشنهاد، صاحبان صنعت هم به تولید برق خواهند رسید که برای آنها آورده اقتصادی به همراه دارد و هم چون برق تولیدی این صنایع در حوزه شبکه ملی خودشان تزریق میشود، محدودیت عرضه برق به ویژه در فصول پرمصرف مرتفع خواهد شد. طی سالهای اخیر به دلایل متعددی، ناترازی انرژی برق وجود داشته است و در پی بررسی و جلسات مختلف در وزارت نیرو برای رفع این معضل، این نتیجه حاصل شد که شاید بهترین راهکار برای تولید برق، توسعه نیروگاههای خورشیدی است.
وی افزود: در این راستا مصوبهای میان وزارت نیرو و صنعت فولاد شکل گرفت و براساس آن قرار شد در قالب تهاتر و به میزان نیروگاههای خورشیدی که صنایع مختلف و بهخصوص صنایع فولاد احداث میکنند، وزارت نیرو متعهد میشود که در زمانی که این صنایع به برق پایدار نیز دارند، این میزان را واگذار کند؛ واقعیت این است که به دلایل متعددی مثل قدیمی بودن تجهیزات تولید برق کشور، افزایش درخواست و تقاضاهای برق و ظرفیت برق آبی (بهواسطه خشکسالی و تغییر اقلیم) محدودیتهایی ایجاد شد اما به خاطر پتانسیل خوب در حوزه تابش نور خورشید در کشور، در اکثر استانها امیدواریم که بحث ناترازی برق مرتفع شود. مشارکت صنایع بزرگ مانند صنایع فولاد هم میتواند در کوتاهمدت این دغدغه را برطرف کند.
معاون سرمایهگذاری ساتبا گفت: در عرصه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر چه آن تعدادی که بهطور مستقیم برای عرضه برق با ساتبا قرارداد سرمایهگذاری دارند و چه آن تعدادی که خود تأمین هستند، مقرراتی وضع شده که به نفع خود شرکتها و صنایع است. یعنی سختگیریهایی اعمال شده تا تجهیزات مورد استفاده در این نیروگاهها هم استاندارد و هم گارانتی لازم از جهت خدمات پس از فروش را داشته باشند. خوشبختانه امروز، تمام تجهیزاتی که از نظر ساتبا نظارت میشود، تجهیزات بهروز دنیا هستند و به دلیل گارانتی و تکنولوژیهای مناسبی که دارند، ما را امیدوار میکنند که بیشترین میزان برق را از آنها استحصال کنیم.
ارسال نظر