• ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۳
  • کد خبر: 72520
  • readingTime: ۲ دقیقه
وزیر صمت

وزیر صنعت، معدن و تجارت، نخستین طرح تولید مونازیت (نوعی عنصر نادر خاکی) ایران را افتتاح کرد و با بهره‌برداری از این طرح، کشورمان در ساخت و تولید تجهیزات فوق پیشرفته گام‌های جدیدی خواهد برداشت.

به گزارش ایراسین به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، سید محمد اتابک، کارخانه کوچک‌مقیاس مونازیت شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات را در شهرک صنعتی عباس‌آباد افتتاح کرد.

وی در جریان افتتاح این کارخانه، گفت: تعداد معدودی از کشورها موفق به تولید عناصر خاکی نادر هستند و این رویداد در کشورمان از اهمیت زیادی برخوردار است.

اتابک در بهره‌برداری از این دستاورد بزرگ، ابراز امیدواری کرد که با فعال شدن این کارخانجات دستیابی کشور به صنایع «های‌تک» (با فناوری پیشرفته) با سرعت بیشتری ادامه یابد.

وزیر صمت، فرآوری عناصر نادر خاکی را از اقدامات مبنایی برای توسعه صنایع فوق پیشرفته دانست و اظهار داشت: امیدواریم با همت متخصصان دامنه تولید و فعال‌سازی برنامه‌های پروژه‌محور در جهت رسیدن به اهداف اسناد بالادستی گسترده شود.

مرتضی علی اکبری فعال معدنی در این مراسم اظهار داشت: این موفقیت مرهون تلاش شبانه‌روزی کارکنان متخصص و نخبه این شرکت است که توانسته‌اند با همت خود، ایران را در زمره کشورهای پیشرفته در زمینه استحصال و فرآوری عناصر نادر خاکی قرار بدهند.

وی در خصوص دیدگاه وزیر صمت پس از بازدید از نخستین کارخانه عناصر نادر خاکی ایران، اظهار داشت: دیدگاه وزیر صمت بسیار مثبت بود و خواستار توسعه در این بخش شدند.

علی اکبری گفت: ما توانسته‌ایم ۱۰۰ درصد تجهیزات را ساخته، نصب و راه‌اندازی کنیم که برخی از آن‌ها برای نخستین بار در ایران ساخته شده و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. این تجهیزات با دانش و تخصص همکاران ما و همکاری یک شرکت خصوصی طراحی و ساخته شده‌اند.

وی خاطرنشان‌کرد: ما در عمل شاهد دو افتتاح بودیم؛ افتتاح مجموعه تجهیزات ماشین‌آلاتی که ساخته و نصب شده بود و افتتاح خط استحصال و فرآوری کنسانتره مونازیت عناصر نادر خاکی و تولید اکسیدهای این عناصر که با تلاش فوق‌العاده متخصصان ما به ثمر رسید.

ظرفیت کارخانه عناصر نادر خاکی ۲ برابر می‌شود

علی اکبری درباره توصیه‌ها و حمایت‌های وزیر صمت گفت: وزیر صمت، ما را به تولید انبوه با ظرفیت بیشتر این محصولات تشویق کرد. وی پیشنهاد کرد ظرفیت کارخانه را ۲ تا سه برابر آنچه در ذهن داشتیم افزایش دهیم و آمادگی کامل وزارت صنعت، معدن و تجارت را برای هرگونه کمک و هماهنگی جهت تسریع در تولید انبوه اعلام کرد؛ این حمایت‌ها دلگرم‌کننده است.

این فعال معدنی در خصوص چشم‌انداز توسعه این فناوری در کشور، بیان‌داشت: حضور و حمایت قاطع وزیر صمت، به‌طور قطع ما را در برداشتن گام‌های محکم‌تر، سریع‌تر و با اطمینان بیشتر یاری خواهد کرد و با تکیه بر این حمایت‌ها و توانمندی متخصصان خود، مصمم هستیم تا در راستای توسعه این صنعت مهم و استراتژیک در کشور، تمام تلاش خود را به کار بگیریم.

علی اکبری به امکانات دیگر این خط تولید اشاره کرد و گفت: علاوه بر تولید اکسیدهای عناصر نادر خاکی، این خط پایلوت و نیمه صنعتی، امکانات ارزشمندی را برای تحقیق و توسعه در زمینه سایر مواد معدنی نیز فراهم آورده است.

مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات افزود: ما از این پس می‌توانیم از این مجموعه به عنوان یک مرکز تحقیقاتی آزمایشگاهی و نیمه صنعتی برای تست و فرآوری حدود ۹۰ درصد مواد معدنی عمده کشور استفاده کنیم که این امر به طور چشمگیری سرعت کار ما را افزایش خواهد داد تا طی ۲ تا سه ماه آینده با افزودن تجهیزات تکمیلی، این خط را به ظرفیت نهایی خود برسانیم.

طرح عناصر نادر خاکی کنستانتره مونازیت با سرمایه‌گذاری شرکت تجلی به عنوان هلدینگ توسعه معادن و فلزات با همکاری شرکت دانش‌بنیان، برای نخستین بار در کشور و منطقه غرب آسیا به بهره‌برداری و تولید انبوه رسیده است.

مونازیت کاربرد وسیعی از صنایع کشاورزی، پزشکی و هوافضا تا تولید فولاد و تراشه‌های الکترونیکی و ژنراتورهای الکتریکی را در بر می‌گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =