به گزارش خبرنگار ایراسین، سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه، در نشست با مدیرعامل و اعضای هیئتمدیره صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه اظهار کرد: گروه فولاد مبارکه در حوزه نوآوری همواره پیشقدم بوده که این امر قابل ستایش است، چراکه این پیشران بودن به سایر صنایع نیز کمک کرده تا با همین تفکر بتوانند وارد حوزههای مرتبط با نوآوری شوند؛ این در حالی است که صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در ۲ حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر و پشتیبانی فناوری و نوآوری گروه فولاد مبارکه فعالیت دارد که در هر ۲ حوزه اقدامات ارزشمندی انجام شده است.
وی اضافه کرد: کشور ما در زمینه سرمایهگذاری خطرپذیر با چالشهای تأمین سرمایه و عدم جذب استارتاپها و شرکتها روبهرو است؛ بنابراین به یک صندوق نوآوری نیاز دارد تا بتواند چرخه توسعه استارتاپها را به درستی مدیریت کند، همانطور که شرکت گوگل آخرین تکنولوژیهایی که تا حدی ارتقا یافته را اکتساب میکند.
گرفتاری اصلی ما در صنعت، نبود اکتساب فناوری است
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه افزود: گرفتاری اصلی ما در صنعت، نبود اکتساب فناوری است که گروه فولاد مبارکه در حوزههای شکلدهی اکوسیستم فناوری و نوآوری در صنعت کشور کمک قابل توجهی داشته و باید به دنبال جذب فناوری و نوآوری ایجادشده برای همه شرکتهای زیرمجموعه خود نیز باشد.
وی گفت: مجموعههای نوآور به امید جذب در صنعت فعالیت و رشد میکنند اما در این زمینه خلاء وجود دارد و تنها راهکار رفع آن، شناسایی نیاز شرکتهای بزرگ است؛ علاوه بر این، شرکتهای بزرگ باید به مرحلهای برسند که حاضر به سرمایهگذاری در شرکتهای سرمایهپذیر و خرید محصولات آنها باشند.
زرندی با تاکید بر اینکه صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه باید به این نکته توجه داشته باشد که چتر حمایتی خود را از شرکتهای دانشبنیانی که پس از مدتی به بلوغ کافی میرسند، بردارد تا فرصت فعالیت برای شرکتهای دیگر فراهم شود و این چرخه ادامه پیدا کند، افزود: این صندوق نباید به شرکتهای فعلی اکتفا کند چراکه ظرفیت پذیرش، نیروی انسانی و راهبری آن محدود است.
وی تصریح کرد: گروه فولاد مبارکه بهازای هر شرکت دانشبنیانی که صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه آن را به خودکفایی برساند، مجوز پذیرش و حمایت از ۲ شرکت دانشبنیان جدید به آن را خواهد داد.
مجموعههای نوآور باید خدمات مشاورهای و حقوقی ارائه دهند
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با بیان اینکه ارائه خدمات ارزش افزوده شرکتهای نوآور به سرمایهگذاران از اهمیت زیادی برخوردار است، بنابراین مجموعههای نوآور باید خدمات مشاورهای و حقوقی ارائه دهند تا بتوانند برای سرمایهگذاران جذابیت ایجاد کنند، تصریح کرد: از هر ۱۰ سرمایهگذاری، ۲ مورد از آنها باید بهگونهای سودآور باشند که هزینههای کل فرآیند را پوشش دهند؛ بنابراین از روز اول باید به خروج شرکتهای سرمایهپذیر از چتر حمایتی صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه توجه داشت.
وی با تاکید بر اینکه حضور فولاد مبارکه در دانشگاههای بزرگ کشور باید ملموس باشد و ارتباطات این مجموعه با پارکهای علم و فناوری تقویت شود، ابراز کرد: این ارتباطات میتواند به توسعه محصولات استراتژیک و نوآوری در صنعت فولاد کمک قابل توجهی کند؛ باید به دنبال جذب نخبگانی باشیم که دل در گرو ایران دارند و میتوانند به توسعه کشور کمک کنند.
زرندی ادامه داد: اجرای پروژههای تحول دیجیتال و استفاده از هوش مصنوعی یکی از راهکارهای مهم برای کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف و هزینههای انرژی در گروه فولاد مبارکه است.
ارسال نظر