عباس علی آبادی

وزیر نیرو با بیان اینکه در شرایط اقلیمی حاضر و میزان بارندگی‌های ثبت شده باید گفت که کل کشور در شرایط آبی مطلوبی قرار ندارد، گفت: طبق قانون برداشت آب از چاه‌های کشاورزی باید بر اساس پروانه بهره‌برداری و مطابق دستورالعمل ابلاغی باشد که با کمک دیسپاچینگ برق کنترل می‌شود، به طوری که اگر برداشت آب از پروانه بهره‌برداری عدول کند، برق چاه قطع می‌شود.

به گزارش ایراسین به نقل از وزارت نیرو، عباس علی آبادی در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: ورودی آب به مخازن سدهای کشور از ابتدای سال جاری تا ۳۰ فروردین، ۳۷ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته و خروجی آب در همین بازه زمانی به میزان ۱۰ درصد جهت تأمین آب و برق در فصل تابستان کاهش یافته و مدیریت شده است.

وی با بیان اینکه با این وجود حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در حال حاضر ۱۷ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، ادامه داد: کل موجودی و پرشدگی سدهای کشور روی عدد ۵۱ درصد قرار گرفته است.

علی آبادی یادآور شد: در شرایط اقلیمی حاضر و میزان بارندگی‌های ثبت شده باید گفت که کل کشور در شرایط آبی مطلوبی قرار ندارد به طوری که همه استان‌های کشور مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، فارس، یزد، کرمان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، تهران، اصفهان، البرز، چهارمحال و بختیاری و ایلام در وضعیت نارنجی و سایر استان‌ها در وضعیت زرد و خشکسالی هستند که نشان از نگرانی جدی بوده و انتظار است کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به این موضوع بپردازد.

دشوارتر شدن شرایط آبی کشور بر اساس گزارش‌های جهانی

وزیر نیرو بیان کرد: بر اساس گزارش‌های منتشر شده جهانی، منطقه ما در آستانه ورود به یک شرایط آبی دشوار تراز حال حاضر است.

وی در ادامه با در نظر گرفتن اهمیت مدیریت منابع آب زیرزمینی در شرایط حاضر و لزوم پیشبرد مدیریت توأمان آب و برق چاه‌های کشاورزی، خواستار بحث و بررسی این موضوع توسط نمایندگان وزارت نیرو و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و در نهایت ایجاد یک اتفاق نظر در این رابطه شد.

وزیر نیرو تاکید کرد: طبق دستورالعمل ابلاغی به دیسپاچینگ، برق چاه‌های کشاورزی به هیچ عنوان قطع نمی‌شود مگر اینکه برداشت آن‌ها از پروانه بهره‌برداری عدول کند.

علی‌آبادی یادآور شد: از طریق برق است که برداشت آب از چاه‌های کشاورزی کنترل می‌شود و به عبارتی برق آنها وقتی قطع می‌شود که برداشت از پروانه بهره‌برداری بیشتر باشد، دراین بین در حال تفکیک فیدر برق چاه‌های کشاورزی از فیدر برق شهری هستیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه هم اکنون همه روستاهای بالای ۱۰ خانوار کشور برق‌دار شده‌اند، ابراز داشت: نکته این است که کشور به جهت صنعتی نسبت به سنوات گذشته رشد و پیشرفت قابل ملاحظه‌ای را داشته و کماکان رشد برق کشور با نسبت‌های تازه‌ای رقم می‌خورد. این امر نشان دهنده تأثیر اقتصاد در مصرف برق است. به عبارت دیگر مصرف ما به صورت بی‌رویه افزایش پیدا کرده که با هیچ شاخصی در دنیا قابل مقایسه نیست.

علی آبادی در این زمینه افزود: شدت انرژی یا نسبت انرژی مصرف شده به مقدار GDP شاخصی برای بیان این مطلب است که ایران در این زمینه رتبه مناسبی در دنیا ندارد و به منظور عبور از این چالش باید تمرکز ویژه‌ای را بر مدیریت مصرف گذاشت.

وی به برگزاری جلسات آموزشی توجیحی با همه مدیران و مسئولان صنعت برق کشور در روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: عملیات اجرایی این امر از امروز (سه‌شنبه) آغاز می‌شود؛ با توجه به تفاضل بسیار زیاد بار حرارتی، برودتی و پایه لازم است برنامه عملیاتی مشخصی در این حوزه انجام شود.

اطلاع رسانی پیامک برای خاموش کردن کولرهای گازی مازاد

وزیر نیرو در این زمینه تاکید کرد: این عملیات ناظر بر محدود کردن است نه خاموش کردن. به این معنا که هر مشترکی که دارای سه کولر گازی است باید یکی را از مدار فعالیت خارج کند؛ همچنین به همه مشترکان پرمصرفی که هنوز دارای کنتور هوشمند نیستند اخطار داده می‌شود که باید مصرف خود را نسبت به سال گذشته کاهش دهند که در صورت رعایت تشویق و در صورت عدم رعایت جریمه خواهند شد. قرار است در هفته جاری این امر به همه مشترکان به وسیله ارسال پیامک اطلاع‌رسانی شود.

وی افزود: همچنین در تلاش هستیم تعداد کنتورهای هوشمند و محدودکننده‌ها را به حدود ۶ میلیون برسانیم تا امکان محدود کردن مصرف بی رویه مشترکان پرمصرف از راه دور انجام شود.

علی آبادی درباره ذخیره انرژی نیروگاه‌های برقابی اظهار کرد: در زمان آغاز دولت چهاردهم تقریباً ذخیره سدهای برقابی ناچیز بود و لذا در زمستان از نیروگاه‌های برقابی‌ها حداقل استفاده انجام شد، به این امید که در تابستان از انرژی این نیروگاه‌ها بهره‌مند شویم.

وی از کشف ۲۲۳ هزار ماینر در سال گذشته خبر داد و گفت: نکته این است که کشف ماینر هنوز جرم‌انگاری نشده است و ما فقط می‌توانیم استفاده کنندگان از ماینر را جریمه کنیم؛ همین موضوع باعث شده است بسیاری از افراد در فضای مجازی برای فروش ماینر تبلیغ کنند و در خواست داریم که مجلس به این مهم توجه ویژه‌ای داشته باشد.

وی با بیان اینکه تا به امروز ۳۵۰ مگاوات به انرژی خورشیدی اضافه کرده‌ایم، افزود: در هفته جاری نیز ۵۰ مگاوات دیگر به این عدد اضافه می‌شود؛ همچنین برنامه داریم تا پایان سال جاری در صورت تأمین شدن منابع، نیروگاه‌های خورشیدی را به ۱۰ هزار مگاوات برسانیم؛ در غیر این صورت موفق خواهیم شد تا پایان سال ۱۴۰۴ نیروگاه‌های تجدید پذیر به حدود ۴۰۰۰ مگاوات برسد.

وزیر نیرو بر اهمیت جذاب کردن بازار برای ورود بخش خصوصی به حوزه تجدیدپذیرها تاکید کرد و گفت: در حال حاضر ۵۰ مگاوات پنل خورشیدی در اختیار داریم و دارندگان چاه‌های کشاورزی می‌توانند درخواست خرید این پنل‌ها را از وزارت نیرو داشته باشد.

وی یادآور شد: طبق ماده ۴ قانون مانع‌زدایی تا پایان امسال باید صنایع کشور از شبکه برق سراسری مستقل شوند، این در حالی است که در حال حاضر حداکثر پیشرفت در این بخش کمتر از ۲۵ درصد بوده است. طبق قانون وزارت نیرو تا پایان امسال می‌تواند برق صنایع را تأمین کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =