پنل صنعت، معدن و صنایع فلزی

محمد آقاجانلو، معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو، بر ضرورت همکاری‌های استراتژیک و مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی در حوزه معدن و صنایع معدنی تاکید کرد و گفت: این همکاری می‌تواند نیروی محرکه‌ای برای ساخت آینده‌ای مقاوم و پایدار برای ملت‌های ایران و آفریقا باشد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، محمد آقاجانلو معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو در پنل تخصصی صنعت، معدن و صنایع فلزی سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا اظهار کرد: امروز در جمع فرهیخته و در فضای دوستانه آفریقا گفتگو می‌کنیم. در جهان تحولات اقتصادی بی‌سابقه‌ای در حال پیشروی است و ضرورت دارد که ملت‌هایی که ریشه‌های مشترک و ظرفیت‌های مکمل دارند، فصل تازه‌ای از همکاری‌های اقتصادی، صنعتی و معدنی را آغاز کنند.

آقاجانلو با اشاره به چالش‌های جهانی ناشی از تغییرات اقلیمی گفت: امروزه در قاره آفریقا بیش از ۹۵ درصد تولید کشاورزی به بارش طبیعی وابسته است و با تغییر مدل‌ها و الگوهای بارندگی، تا ۳۰ درصد کاهش در این حوزه پیش‌بینی می‌شود. لذا باید به سمت صنایع و کسب‌وکارهای پایدارتر حرکت کنیم.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو همچنین به ظرفیت‌های معدنی قاره آفریقا اشاره کرد و افزود: آفریقا با دارا بودن ۳۰ درصد از ذخایر معدنی جهان، از جمله ۴۰ درصد طلا و ۸۰ درصد پلاتین، و ایران با بیش از ۸۱ نوع ماده معدنی و ذخایر بالای ۶۰ میلیارد تن، ظرفیت‌های عظیم و مکملی دارند. با توجه به زیرساخت‌های قابل توجه در ایران در حوزه فولاد و معادن، همکاری استراتژیک و مکملی در کنار یکدیگر می‌تواند نیروی محرکه‌ای برای ساخت آینده‌ای مقاوم و پایدار برای ملت‌های ایران و آفریقا باشد.

آقاجانلو در ادامه به اهمیت امنیت زنجیره تولید و توسعه صنایع معدنی اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در این حوزه انجام شده و امروز می‌توانیم ادعا کنیم که دارای زاویه طراحی و اجرا در بسیاری از این حوزه‌ها هستیم. این مسیر ما را به نیروی انسانی متأثر و فناوری‌های قابل توجهی می‌رساند.

وی همچنین به ظرفیت‌های صادراتی ایران اشاره کرد و افزود: در سال ۲۰۲۴، تولید بیش از ۳۱ میلیون تن و ظرفیت بیش از ۴۰ تا ۵۰ میلیون تن در حوزه صادرات پیش‌بینی می‌شود. سهم صادرات ایران حدود ۱۴ میلیارد دلار است که متأسفانه سهم آفریقا در حال حاضر تنها حدود ۶۰۰ میلیون دلار است.

آقاجانلو بر لزوم ایجاد فضایی برای همکاری‌های مشترک تأکید کرد و گفت: ما آماده‌ایم تا گفتگوهای کارشناسی را آغاز کنیم و تفاهم‌نامه‌های اجرایی را تنظیم کنیم. منتظر شما هستیم تا گفتگوهای جدی و توافقات مؤثری را به نتیجه برسانیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =