اپال

یکشنبه هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، مجمع عمومی فوق‌العاده و عادی سالیانه شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس برای سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ با حضور ۹۴ درصد سهام‌داران برگزار شد و «اکتشاف» به موضوع فعالیت‌های شرکت اضافه شد و در نهایت، تقسیم سود ۱۵۵ تومانی به ازای هر سهم به تصویب سهام‌داران رسید.

به گزارش ایراسین، مجمع عمومی فوق‌العاده و عادی سالیانه شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس برای سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ با حضور حسام مقدم‌علی، مدیرعامل و ۹۴ درصد سهام‌داران «اپال» در محل سالن تلاش برگزار شد.

در مجمع عمومی فوق‌العاده «اپال» که با هدف تغییر اساس‌نامه این شرکت برگزار شد، حسام مقدم‌علی، مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس ضمن تشکر و قدردانی از مدیرعامل و هیئت مدیره پیشین مجموعه «اپال»، اظهار داشت: همان‌گونه که مستحضر هستید، در آبان ماه ۱۴۰۳ بحث واگذاری سهام گروه بالادستی مجموعه «اپال» به بنیاد مستضعفان و شرکت فولاد مبارکه عملیاتی شد و در حقیقت عملکرد سال مالی که ما امروز گزارش آن را به سمع و نظر سهام‌داران محترم می‌رسانیم، حاصل تلاش و دسترنج سهام‌دار و مدیران محترم قبلی «اپال» است.

حضور فعال در حوزه اکتشافات در دستور کار است

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی، اکتشاف و توسعه ذخایر اکتشافی به یکی از سرلوحه‌های شرکت‌های معدنی کشور تبدیل شده است، عنوان کرد: شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس نیز از این قاعده مستثنی نیست و با توجه به اینکه اساس‌نامه شرکت تیپ بورسی بوده، عبارت «اکتشاف» در موضوع فعالیت شرکت در این اساس‌نامه مغفول باقی مانده است. بر این اساس طی دو مکاتبه با سازمان بورس در دی ماه ۱۴۰۳، تقاضای افزودن واژه «اکتشاف» به ابتدای موضوع فعالیت «اپال» را مطرح کردیم تا فرصت برای حضور در مزایده‌های اکتشافی و ابتیاع کردن محدوده‌های مستعد، به نحوی که متضمن تکمیل زنجیره ارزش و حتی ورود به زنجیره‌های ارزش دیگر مواد معدنی شود را فراهم کنیم.

مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس ادامه داد: سازمان محترم بورس طی مکاتبه‌ای در تاریخ سوم بهمن ماه ۱۴۰۳، به مجموعه «اپال» اعلام کرد که افزودن واژه «اکتشاف» در ابتدای بخش الف ماده ۳ اساس‌نامه شرکت بلامانع است و در نهایت موضوع فعالیت‌های اصلی شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به اکتشاف معادن، استخراج معدن، تولید انواع مواد معدنی، فرآوری مواد معدنی، توسعه و سامان‌دهی انواع طرح‌های واحدهای معدنی تغییر پیدا کرد.

پس از موافقت سهام‌داران با تغییر اساس‌نامه، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس برای سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ آغاز شد. مقدم‌علی در ابتدای این مجمع ضمن اشاره به قرار گرفتن «اپال» در جمع ۱۰۰ شرکت برتر ایران در سال ۱۴۰۳ و ابراز امیدواری نسبت به اینکه جایگاه این شرکت هم‌زمان با حضور مستمر در آزمون‌های تعالی در سال ۱۴۰۴ و سالیان آتی بهبود پیدا کند، گفت: شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در سال ۱۳۸۵ به صورت سهامی خاص تأسیس شد و در شهریور ماه ۱۳۹۹، با اخذ مجوزهای لازم نسبت به سهامی عام شدن اقدام کرد.

در حال حاضر «اپال» جزو واحدهای تجاری فرعی وابسته به شرکت فولاد مبارکه اصفهان است که در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۴۰۲، بخش اعظم سهام آن متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان معادل ۹۰٫۷ درصد به شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا انتقال پیدا کرد. در ادامه و طی برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده در ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۳، سهام شرکت مزبور از مجموعه بانک پارسیان به شرکت‌های گسترش صنایع معدنی کاوه پارس، فولاد مبارکه اصفهان و تأمین و فرآوری مواد معدنی فولاد مبارکه منتقل شد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اکنون سهام عمده سه شرکت زیرمجموعه هلدینگ یعنی پارس فولاد سبزوار (۷۲٫۱۷ درصد)، صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان (۵۱٫۹۸) و اپال فولاد شرق پارسیان (۸۶٫۵۷ درصد) را بر عهده داریم و بخشی از فعالیت هلدینگ «اپال» را به معدنکاری (استخراج سنگ‌آهن تحت کنسرسیوم شرکت با ظرفیت اسمی سالیانه ۴۰ میلیون تن) اختصاص داده‌ایم، افزود: شرکت پارس فولاد سبزوار در سال مالی ۱۴۰۳، موفق به تولید ۶۹۰ هزار و ۵۸ تن آهن اسفنجی شد و فروش این محصول نیز به ۶۹۹ هزار و ۶۵۴ تن رسید؛ ضمن اینکه مجموع کل فروش «فسبزوار» در سال مالی گذشته به ۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید که با رشد ۶ درصدی نسبت به سال مالی پیش از آن برخوردار بود.

در سال مالی جدید نیز برنامه‌ریزی‌های لازم برای افزایش تولید آهن اسفنجی به بیش از ۷۰۰ هزار تن را در این شرکت انجام داده‌ایم که امیدواریم این مهم ضمن غلبه بر چالش ناترازی انرژی و محدودیت‌های تأمین برق و گاز که البته تدابیر ویژه‌ای برای آن اندیشیده‌ایم، محقق شود.

مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در ادامه به تولید سه میلیون و ۶۵۳ هزار و ۵۹۶ تن گندله و فروش چهار میلیون و ۲۴۶ هزار و ۲۶۷ تن از این محصول در شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در سال مالی ۱۴۰۳ گذشته اشاره کرد و یادآور شد: این مهم، میزان فروش ۱۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی را برای اپال پارسیان سنگان به همراه داشت که با رشد ۴۱ درصدی نسبت به سال مالی قبل از آن مواجه شد؛ نکته قابل توجه اینکه این شرکت توانست سود دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی را برای «اپال» در سال مالی ۱۴۰۳ فراهم کند که امیدواریم این عدد در سال مالی ۱۴۰۴، به مراتب یک جهش جدی را به همراه داشته باشد.

تحقق استخراج ۳۵ میلیون تنی سنگ‌آهن

مقدم‌علی با بیان اینکه شرکت اپال فولاد شرق پارسیان تا سال ۱۴۰۲ صرفاً با سود سهام مشغول فعالیت بوده است و ما از سال گذشته، برنامه‌ریزی‌های لازم جهت عقد قراردادهای جدید و افزایش درآمد این شرکت را انجام داده‌ایم، تصریح کرد: در سالی که گذشت، موفق به استخراج ۳۵ میلیون تن سنگ‌آهن و کسب درآمد حدود ۹۳۰ میلیارد تومانی از این محل شدیم؛ این در حالی بود که محدودیت تأمین سوخت (گازوئیل) و مواد ناریه، عملکرد ما در حوزه معدنکاری را تحت تأثیر قرار داد.

وی در خصوص اهم اقدامات شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در سال مالی ۱۴۰۳، بیان کرد: تحقق ۱۰۵ درصدی از کل برنامه استخراج سنگ‌آهن قراردادی در معدن سنگان به منظور تأمین نیاز کارخانه‌های کنسانتره‌سازی، از جمله دستاوردهای قابل توجهی بود که در سال مالی گذشته به آن دست پیدا کردیم. به علاوه، موفق به تحقق بالغ بر ۵۰ میلیون مترمکعب از احجام قرارداد پنج ساله از سوی کنسرسیوم پیمانکاری شدیم.

مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس ضمن اشاره به پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی پروژه ساختمانی بلوار کشاورز (فاز نخست) این مجموعه و انجام پیگیری‌های لازم جهت اخذ مصوبات کمیسیون ماده ۵، خاطرنشان کرد: در سال مالی ۱۴۰۳، دومین دستگاه حفار ۱۰ اینچ مربوط به قرارداد خرید چهار دستگاه حفار تکمیل نصب تجهیزات و فعال‌سازی در معدن را وارد کردیم و اورهال اساسی چهار دستگاه از ماشین‌آلات بارگیری و حمل شدیم؛ همچنین برنامه‌ریزی‌های لازم جهت انجام ۱۴ مورد جدید در سال جاری را انجام داده‌ایم و موفق به تحقق بالغ بر ۵۰ میلیون مترمکعب از احجام قرارداد پنج ساله از سوی کنسرسیوم پیمانکاری شدیم.

مقدم‌علی سپس به دستاوردهای «اپال» در حوزه بومی‌سازی اشاره کرد و افزود: در زمینه بومی‌سازی نیز به دستاوردهای قابل توجهی در سال مالی گذشته دست یافتیم که نتیجه آن، انجام پژوهش و تبادل قرارداد با ۳۴ شرکت در زمینه تأمین اقلام ماشین‌آلات بخش معدن بود. این مهم صرفه‌جویی ۳۵ درصدی را نسبت به تأمین نمونه‌های مشابه خارجی و در نهایت صرفه‌جویی بالغ بر ۶ میلیون یورویی را برای «اپال» به همراه داشت.

وی با تاکید بر اهمیت ایفای مسئولیت‌های اجتماعی در بخش معدن و صنایع معدنی، عنوان کرد: در سال مالی ۱۴۰۳، نزدیک به ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در حوزه‌های سلامت، توسعه مکان‌های ورزشی، اورژانس، آموزش، بهسازی فضاهای آموزشی و رفع نیازهای شهری هزینه کردیم. موفق به تبادل تفاهم‌نامه با پژوهشکده میکرو الکترونیک ایران با هدف بهره‌گیری از حوزه‌های هوشمندی بخش معدن و ماشین‌آلات شدیم. علاوه‌براین‌ها، رفع تعهدات ارزی شرکت در سامانه جامع تجارت در راستای تمدید اعتبار و رفع توقیف کارت بازرگانی «اپال» را محقق کردیم.

پروژه‌های توسعه‌ای «اپال» با جدیت دنبال می‌شود

مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در ادامه ضمن اشاره به ترکیب پرتفوی «اپال»، به تشریح پروژه‌های توسعه‌ای در حال اجرا در شرکت‌های زیرمجموعه این هلدینگ پرداخت و اظهار داشت: زمانی که مدیریت شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس را بر عهده گرفتیم، پروژه دو میلیون و ۴۰۰ هزار تنی کنسانتره‌سازی اپال پارسیان سنگان از پیشرفت فیزیکی حدود ۶۵ درصدی برخوردار بود و امروز این رقم به حدود ۷۳ درصد رسیده است. هم‌اکنون کلیه تجهیزات خارجی و داخلی مورد نیاز این پروژه تأمین شده است و بالغ بر ۲۲۰ نیروی انسانی در آن مشغول به کار هستند. به علاوه، برنامه‌ریزی‌های لازم جهت تحقق حداکثر ظرفیت تولید گندله تا سقف پنج میلیون تن را در شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان انجام داده‌ایم و امیدواریم در سال مالی جدید، به تولید حداقل چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندله در این شرکت دست یابیم.

به گفته مقدم‌علی، در مجتمع پارس فولاد سبزوار نیز اجرای طرح‌های توسعه‌ای متنوعی در دستور کار است که از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده از پساب فاضلاب شهری جهت تأمین آب صنعتی شرکت، نصب و راه‌اندازی سیستم کامل واگن‌برگردان، احداث نیروگاه خورشیدی به روش (BOT) و خرید بخاری گازسوز (دریافت گواهی صرفه‌جویی انرژی ناشی از اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت) اشاره کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در داخل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس نیز طرح‌های توسعه‌ای قابل توجهی در جریان است که اهم آن‌ها را می‌توان افزایش ظرفیت اسمی ماشین‌آلات استخراج و حمل شرکت به ۵۰ میلیون تن در سال، خرید ماشین‌آلات جانبی متناسب با ظرفیت ماشین‌آلات اصلی استخراج، هوشمندسازی در بخش معدن با استقرار سیستم‌های پایش آنلاین و نظارت تصویری به علاوه توسعه بومی‌سازی اقلام مصرفی دانست.

لازم به ذکر است که در بخش دیگری از مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس، سهام‌داران حاضر در مجمع به بیان پرسش‌های خود پرداختند و مقدم‌علی پاسخ‌های مبسوطی را به آن‌ها ارائه کرد. در پایان این مجمع نیز تقسیم سود ۱۵۵ تومانی به ازای هر سهم به تصویب سهام‌داران «اپال» رسید تا مهر تأییدی بر عملکرد قابل قبول این هلدینگ معدنی در سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ زده شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 5 =