گردشگر

نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران گفت: در برنامه هفتم جذب سالانه ۲۰ میلیون نفر پیش بینی شده است که تحقق آن نیازمند سرمایه‌گذاری و حمایت دولت است.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، شهاب علی عرب امروز در نشستی که در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، اظهار داشت: نمایشگاه امسال در شرایطی آغاز شد که مذاکرات غیررسمی ایران و آمریکا در موضوع هسته‌ای کلید خورده است و دو طرف برای رسیدن به توافق امیدوارند.

وی به حضور تعداد زیادی از تجار از کشورهای مختلف در رویداد امسال اشاره کرد و گفت: امسال بیش از ۱۰۰ آژانس ورودی در حوزه گردشگری فعال شده‌اند.

علی عرب با بیان اینکه ظرفیت بالایی در صنعت گردشگری ایران وجود دارد، افزود: نیاز است فرصت‌های سرمایه گذاری در این صنعت به خوبی به تجار و بخش خصوصی معرفی شود تا بتوانند در این حوزه سرمایه گذاری کنند.

در این نشست شهاب علی عرب، نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران، با اشاره به حضور هیأت‌های تجاری، از کشورهای مختلف در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، گفت: در این نمایشگاه با هماهنگی وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تور اپراتورهای زیادی به کشور دعوت شده تا با جاذبه‌های گردشگری ایران آشنا شوند. نشست‌های بی تو بی با بخش خصوصی و تور گردان‌ها می‌تواند، فرصت خوبی برای اقتصاد بخش گردشگری باشد.

علی عرب ادامه داد: وضعیت صنعت گردشگری در سال ۱۴۰۳، مناسب نبود ولی به نظر می‌رسد امسال می‌توان به رونق این صنعت امیدوار بود تا در سال جدید ورودی گردشگر به ایران افزایش یابد.

نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با بیان اینکه در چند سال اخیر بیشتر گردشگران ورودی کشور از اتباع کشورهای عراق، کویت، قطر و تعدادی کمی هم از عربستان بودند، افزود: امسال ممکن است سهم عربستان به دلیل توسعه روابط سیاسی، بیشتر هم شود. همه این موارد نشان می‌دهد که سال خوبی برای گردشگری ایران خواهد بود.

امکان افزایش سه برابری صادرات غیرنفتی وجود دارد

در ادامه محمد لاهوتی، رئیس کمیسیون صادرات ایران، با بیان اینکه اکسپو موقعیتی برای نمایش توانمندی‌های صادراتی کشور است، افزود: اکسپو در حوزه تجارت خارجی نقش مهمی در شناسایی ظرفیت‌ها و معرفی کالاها و برقراری روابط تجار با طرف‌های خارجی دارد.

او با اشاره به هدف گداری تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با کشورهای آفریقایی در سال جاری، ادامه داد: رسیدن به این هدف سخت نیست اما الزاماتی نیاز دارد. یکی از این الزامات با توجه به مسافت زیاد قاره آفریقا با ایران، رفع موانع حمل و نقل است.

او به ضرورت برقراری حمایت‌های سازمان توسعه تجارت به ویژه در تعریف مشوق‌های صادراتی به آفریقا اشاره کرد و افزود: تسهیل روابط بانکی در تجارت با کشورهای آفریقایی نیز از دیگر الزامات بسیار مهم است.

او تاکید کرد: قاره آفریقا یکی از واردکنندگان محصولات کشاورزی ایران است که سرمایه گذاری مشترک به ویژه در زمینه ادوات کشاورزی فرصت خوبی برای همکاری دو طرف خواهد بود.

لاهوتی با اشاره به رکورد زنی میزان صادرات ایران در سال ۱۴۰۳ و عبور آن از ۵۸ میلیارد دلار، گفت: این میزان متناسب با پتانسیل‌های کشور نیست و امکان افزایش آن تا سه برابر وجود دارد. در این میان باید نگاه ویژه ای به آفریقا به عنوان بازار جدید داشته باشیم.

به صادرات صنایع خلاق توجه شود

در ادامه مرتضی حاجی آقامیری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق ایران با اشاره به اهمیت رویداد صادراتی ایران اکسپو گفت: اقتصاد فرهنگ و هنر و اقتصاد صنایع خلاق از دو جهت اهمیت دارد. این بخش از اقتصاد در دوران رکود، فرصت خوبی برای رشد اقتصادی کشور بود.

حاجی آقامیری ادامه داد: حجم صادرات صنایع خلاق در دنیا حدود ۷۰۰ میلیارد دلار است و این نشان از ظرفیت این حوزه از اقتصاد دارد.

او افزود: صنایع خلاق تمامی محصولات فرهنگی را در بر دارد؛ از موسیقی و سینما تا صنایع دستی، هنرهای تجسمی و فرش ایران در این بخش قرار دارد و ظرفیت خوبی برای نمایش توان صادراتی ایران است. البته این حوزه هم از تحریم‌ها آسیب دیده است. به عنوان مثال، حجم صادراتی فرش دستباف در سال ۱۳۷۳ حدود دو میلیارد دلار بود و در سال‌های اخیر این عدد به رقم ناچیزی رسیده است.

او تاکید کرد: باید بتوانیم بازارهای خود را توسعه دهیم و موانع در طول مسیر برطرف شود.

حاجی آقا میری با اشاره به اهمیت دیپلماسی فرهنگی گفت: بخش عمده موانع صادرات به مسئله تحریم‌های خارجی برمی گردد. در فضای ایران هراسانه و تحریم، آنچه می‌تواند فضا را برای فعالان اقتصادی، هموار کند، دیپلماسی فرهنگی است. استفاده از این ظرفیت به توسعه صادرات و پیشبرد دیپلماسی کمک می‌کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =