فولاد

عضو هیات مدیره انجمن فولاد ایران گفت: با تمام تلاشی که برای اصلاح قیمت و همچنین کاهش یافتن نرخ محصولات فولادی در شیوه نامه آمده ابلاغی دولت آمده است، اما این اتفاق تا کنون رخ نداده و حتی با افزایش شیب قیمتی در محصولاتی همچون ورق، میلگرد، تیرآهن و انواع مقاطع روبرو شده ایم.

نادر سلیمانی در گفت وگو با ایراسین با بیان این مطلب در ادامه افزود: یکی از دلایل اصلی برای عدم کاهش قیمتها، اشکالات کارشناسی و تخصصی‌ بوده که بر شیوه نامه وارد است و اگر اصلاح نشود نه تنها قیمت‌ها کاهش پیدا نخواهند کرد، بلکه در عین اینکه افزایش تولید و عرضه داریم قیمتها به صورت فزاینده‌ای بالا خواهند رفت. به نظر می‌رسد که اجرای نادرست شیوه نامه یکی دیگر از دلایل عدم به نتیجه رسیدن در این بخش است. در نتیجه هم مردم از کاهش قیمت‌ها منتفع نخواهند شد و هم اینکه تولیدکننده سودی نخواهد برد.

به گفته وی، اکنون تولیدکننده صادراتش تحت تاثیر قرار گرفته است و از سوی دیگر  حاشیه سود حاصل از عرضه ای که در بورس انجام می‌دهد، با بازار آزاد فاصله بسیار زیادی دارد.

یکی از مسائلی که امروزه مورد بحث قرار گرفته اعتراض نوردکاران مبنی بر یکی از بندهای شیوه نامه ابلاغی دولت است، آنهم اینکه باید تمامی محصولاتشان در بورس عرضه کنند که این بند، مرود اعتراض نوردکاران قرار گرفته؛ عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در این باره اظهار کرد: این موضوع کامل اجرایی نشده است؛ بنابراین اگر بتوانیم در بخش مقاطع، نوردکاران را به ارائه محصولات تولیدی خود بر اساس شمش دریافتی از بورس ملزم کنیم، به تنظیم بازار کمک بزرگی خواهد کرد.

به گفته عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، اگر کسانی که از شمش فولاد به عنوان مواد اولیه استفاده و محصولات نهایی تولید می‌کنند (میلگرد، پروفیل، تیرآهن و...) به عرضه در بورس و منطبق بر میزان قیمتها و درصد سودی که در زنجیره فولاد دیده شده، ملزم نشوند، در نتیجه محصول نهایی به دست مردم گران خواهد رسید.

سلیمانی ادامه داد: در واقع یکی از اصلاحاتی که در شیوه نامه وجود دارد، بحث الزام به عرضه در بورس محصولات نهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا اکنون شیوه نامه به صورت ناقص در حال اجرا شدن است.

گفتنی است، در حال حاضر شیوه نامه ابلاغی دولت توسط فولادسازان اجرایی شده اما همچنان نوردکاران در برابر موارد مطرح شده در شیوه نامه از خود مقاومت نشان می دهند. این در حالیست که به گفته کارشناسان صنعت فولاد، در صورتی که نوردکاران محصولات نهایی خود را در بورس عرضه نکرده و اصرار بر فروش آن در خارج از بازار بورس داشته باشند، ضرر اصلی متوجه مصرف کننده نهایی یعنی مردم خواهد شد و تغییری در قیمتها و متعادل شدن بازار رخ نخواهد داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 7 =