نادر سلیمانی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران می گوید: شرکت فولاد مبارکه با روندی که در پیش گرفته، می‌تواند ۵۰ درصد تولید کشور را در برنامه چشم انداز فولاد محقق کند و از همه مهمتر اینکه در بخش تولید علاوه بر اینکه کالاهای خاص را برای توسعه صنایع پایین دستی کشور ارائه می‌دهد؛ بهترین و موفقترین الگو در بحث توسعه و صادرات کشور است.

نادر سلیمانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایراسین گفت: شرکت فولاد مبارکه به لحاظ کیفی توانسته جزو برندهای موجود در بازارهای بین المللی قرار گیرد و محصولات خود را به سراسر جهان صادر کند. همچنین این شرکت در زمینه رکورد تولید نیز طی برنامه‌ریزی که برای رسیدن به اهداف ۱۴۰۴ برای فولاد کشور برای تولید ۵۵ میلیون تن در نظر گرفته شده،موفق شده رکوردهای تولید خود را منطبق با این برنامه و یا حتی جلوتر از آن نیز محقق کند.

فولاد مبارکه یک رکوردار بی‌سابقه در بخش تولید فولاد کشور است

به گفته وی، با توجه به پتانسیل تولید، همچنین برنامه ریزی انجام شده برای بخش تولید از سوی مجموعه فولاد مبارکه، همواره این مجموعه به عنوان  یک رکوردار بی‌سابقه در بخش تولید فولاد کشور موفق عمل کرده است.

سلیمانی ادامه داد: در سال ۹۹ شرکت فولاد مبارکه توانست رکورد بالای ۱۰ میلیون تن فولاد خام را محقق کنند. امسال نیز در خصوص تامین مواد اولیه مورد نیاز خود نیز قطعا به دنبال سرمایه‌گذاری در بخش معادن کشور خواهد رفت و این یک رکورد خاص در خصوص برنامه‌های شرکت فولاد مبارکه خواهد بود. چراکه تعادل زنجیره فولاد به لحاظ برنامه ریزی بهم خورده و شرکت‌های معدنی که مکلف بودند سنگ آهن مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه را تامین کنند، به فولادساز تبدیل شدند؛ در نتیجه تقریبا از اوایل سال ۹۹ بود که شرکت فولادمبارکه به این فکر افتاد که برنامه ریزی جهت احیای معادن سنگ آهن برای تامین سنگ آهن انجام دهد. بنابراین می‌توان سال ۱۴۰۰ را بر این اساس پیش بینی کرد که شرکت فولاد مبارکه در زمینه سرمایه‌گذاری بخش معادن کشور برای تامین مواد اولیه خود موفق خواهد شد.

شرکت فولادمبارکه از بهترین شاخص‌های صنعتی کشور است

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: در راستای شعاری که رهبر انقلاب برای سال ۱۴۰۰ اعلام کردند ( تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها) شرکت فولادمبارکه از بهترین شاخص‌های صنعتی کشور است که می‌تواند عملکرد موفقتری در این زمینه نسبت به دیگر بخش‌های صنعتی کشور داشته باشد.

سلیمانی معتقد است، در حال حاضر شرکت فولاد مبارکه با روندی که در پیش گرفته، می‌تواند ۵۰ درصد تولید فولاد کشور در برنامه چشم انداز ۱۴۰۴ را محقق کند. از همه مهمتر اینکه در بخش تولید علاوه بر اینکه کالاهای خاص را برای توسعه صنایع پایین دستی کشور ارائه می‌دهد؛ بهترین و موفقترین الگو در بحث توسعه و صادرات کشور خواهد بود.

وی افزود: در بخش صادرات غیر نفتی یکی از شاخص های موفق صنایع فولادی هستند که در راس آنها فولاد مبارکه قرار دارد.

 شعار بومی سازی در صنعت فولاد توسط فولاد مبارکه آغاز و عملیاتی شد

سلیمانی همچنین با اشاره به دوران تحریم در ادامه گفت: در برهه ای از زمان، هزینه تولید برای یک تن فولاد ۱۲۰ دلار بود اما زمانی که تحریم‌ها روی صنایع داخلی و فولادی کشور از جمله فولادمبارکه اعمال شد، پیش‌بینی بر این بود که نمی‌توانیم برنامه را محقق کرده و افت شدید تولید خواهیم داشت. اما این اتفاق نیفتاد و شعار بومی سازی قطعات یدکی که محوریت آن از شرکت فولادمبارکه آغاز شد هزینه را حداقل به ۸۰دلار رساند؛ همچنین تمام قطعات یدکی مورد نیاز که جنبه تحریمی داشت، در داخل کشور ساخته شد.

به گفته وی، هدف از اعمال تحریم‌ها افت تولید و توسعه فولاد و معدن در کشورمان بود که همگی نقش بر آب شد؛ زیرا ضمن اینکه برنامه تولید در صنعت فولاد محقق شد، صنعتگران فولادی توانستند حداقل سالیانه ۱۲ تا ۱۵ درصد مطابق برنامه به تولید فولاد کشور اضافه کنند.

رشد ۱۲ تا ۱۵ درصدی کل زنجیره فولاد در ۱۴۰۰

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: در سال ۹۸ تولید فولاد کشور ۲۵ میلیون تن بود که این عدد در سال ۹۹ به ۳۱ میلیون تن رسید و انتظار میرود در سال ۱۴۰۰ نیز ۱۲ تا ۱۵ درصد افزایش تولید در تمامی زنجیره فولاد از معدن گرفته تا تولید محصول نهایی محقق شود.

نباید ناخواسته آب در آسیاب دشمن بریزیم

سلیمانی در ادامه سخنانش تاکید کرد: چالشی که از چند سال گذشته وجود داشته، در بخش برنامه ریزی، تولید و توسعه کشور نبوده است، زیرا پتانسیل هایی در مجموعه فولاد مبارکه و شرکت هایی از این دست وجود دارد که سبب شده به عنوان یک الگو برای کشور مد نظر باشند. این  درحالی است که در شرایط فعلی در داخل کشور صنایع فولادی از جمله شرکت فولادمبارکه مورد بی مهری قرار گرفته اند و ما نباید ناخواسته آب در آسیاب دشمن بریزیم. زیرا آنها سال ها تلاش کردند تا روند تولید را متوقف کنند که موفق نشدند، اما در داخل کشور مسائلی که بیشتر در خصوص تنظیم بازار بوده مشکل ساز شده است، بنابراین نباید سایه ای روی تولید فولاد کشور بیاندازیم که این چرخ بزرگی که در حال حرکت است، متوقف شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =