پنبه

مجری طرح پنبه ایران با اشاره به لزوم دریافت مجوزهای لازم برای کشت انبوه پنبه تراریخته در کشور اعلام کرد: هنوز هیچ مجوزی برای انجام کشت این نوع محصول صادر نشده و در صورت صدور مجوزهای قانون سال آینده آمادگی کشت داریم.

ابراهیم هزارجریبی در گفتگو با خبرنگار ایراسین در این زمینه گفت: با توجه به اهمیت کشت محصولات تراریخته در کشورمان لازم است هرگونه فعالیت انبوه و تجاری در این زمینه با تائید مسئولان و وزارتخانه‌های مربوطه مثل وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان حفاظت از محیط‌زیست باشد، که تاکنون مجوز رسمی در این زمینه صادر نشده است.

هزارجریبی در ادامه افزود: با در نظر گرفتن نیاز کشور به تولید پنبه برای تأمین نیاز صنایع پایین‌دستی و کاهش وابسته به بازارهای خارجی و صرفه‌جویی ارزی کار تحقیقاتی و آزمایشگاهی کشت پنبه تراریخته مدتی است که آغاز شده  دستاوردهایی در این زمینه داشته‌ایم؛ بنابراین هرزمان که مجوزهای قانونی برای تجاری‌سازی کشت پنبه تراریخته صادر شود آمادگی کامل برای اینکار داریم.

وی اظهار کرد: اکنون با توجه به سطح زیرکشت پنبه در کشورمان تقریباً سالانه ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار تن پنبه تولید می‌کنیم که تنها تأمین‌کننده نیمی از نیاز کشورمان است و باقی نیاز باید از خارج وارد شود که عمدتاً از کشور ازبکستان این کار انجام می‌شود. به همین دلیل دستیابی به شیوه‌های کشت نوین مثل پنبه‌های تراریخته که مقاومت‌های خاصی دارند می‌تواند راه‌حلی مناسب برای کاهش وابستگی به واردات باشد.

مجری طرح پنبه تأکید کرد: استفاده از این نوع کشت علاوه بر افزایش میزان تولید به دلیل مقاومت در برابر تنش‌های مختلف زمینه کاهش مصرف انواع سم را نیز ایجاد می‌کند که این امتیاز می‌تواند در قیمت تمام شده تولید پنبه و همچنین محصولات نهایی تأثیرگذار باشد.

وی معتقد است از آنجا که بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و پیشرفته مثل استرالیا و ایالات‌متحده آمریکا از این نوع کشت پنبه استقبال کرده‌اند و مجوزهای لازم را در این زمینه صادر کرده‌اند قاعدتاً ایران نیز می‌تواند بدون نگرانی در این زمینه اقدام کند اما براساس قانون مجوزهایی لازم است که باید صادر شود.

هزارجریبی درباره زمان کشت پنبه تراریخته در مزارع تأکید کرد: هنوز هیچ مجوز قانونی برای رهاسازی پنبه تراریخته از سوی نهادهای مربوطه صادر نشده است اما مراحل کار آغاز شده که در صورت صدور مجوزهای قانونی امکانات آغاز فعالیت وجود دارد.

وی در پایان به خبرنگار ما گفت: لازم به یادآوری است که در صورت تائید کشت پنبه تراریخته باید منظر افزایش قابل توجه حجم تولید باشیم بنابراین دستگاه‌های مربوطه باید هم‌زمان مراحل مطالعه و ایجاد بسترهای صنایع تبدیلی پس از تولید پنبه را نیز مدنظر داشته باشند که در آینده بجای خام فروشی بتوانیم برای تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر برنامه‌ریزی کنیم.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =