به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، حجت الاسلام حسین روحانی نژاد گفت: بنیاد مسکن مصمم به عمران و آبادانی در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت است، تا در بخش سوانح و بلایای طبیعی کشور خدمات لازم را به مردم ارائه دهد.
وی از اجرای طرح هادی در سراسر کشور خبر داد و افزود: بازنگری این طرحها تا حدودی انجام شده و از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار مسکن روستایی حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد هم مقاوم و نوسازی شده است.
وی تاکید کرد: در پی حفظ کرامت انسانی ساکنان شهرها و روستاهای کوچک تفاهم نامهای با ثبت اسناد امضا شده و فرآیند صدور سند را پیگیری میکنیم چون دریافت سند مالکیت هویت بخش است و بسیاری از نیازهای موجود افراد در زندگی تأمین میکند.
حجت الاسلام روحانی نژاد با اشاره به وقوع بلایای طبیعی بزرگی مانند زلزلههای رودبار و بم، گفت: بنیاد مسکن تاکنون ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار مسکن صدمه دیده از بلایای طبیعی را احداث، بازسازی و تعمیر کرده است.
وی با بیان اینکه آیا ساکن شدن جمعیت در روستا مزیت است؟ گفت: این موارد باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد؛ برنامه ریزان باید به ایجاد شغل برای روستا وندان توجه داشته باشند چرا مردم ساکن در روستا لزوماً همه کشاورز نیستند باید منابع کشور به نوعی توزیع شود که روستانشینان در پی کسب شغل به سمت شهرها حرکت نکنند.
حجت الاسلام روحانی نژاد اظهار کرد: میتوان با ایجاد صنایع کوچک و تبدیلی دهها شغل در روستا ایجاد کرد؛ برای توسعه متوازن باید منابع کشور در دسترس همه قرار گیرد؛ مأموریت ما ساخت مسکن مقاوم و عمران و آبادی روستا است و در این راستا روستاها را چنان آباد میکنیم که روستا نشین تمایلی برای مهاجرت به شهر نداشته باشد.
وی با بیان اینکه هماکنون ۲۶ درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند اظهار کرد: بنیاد مسکن طبق قانون باید برای روستاییان مسکن بسازد و حاکمیت نیز در این راستا وظایفی را برای این بنیاد تعریف کرده است تا مهاجرت را از شهر به روستا معکوس کند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: اگر منابع اشتغال به درستی توزیع شود و منابع درآمدی روستاها افزایش یابد مردم به روستا مهاجرت خواهند کرد؛ در استانهایی مانند گیلان، مازندران و بخشی از گلستان دستگاهها خواسته و ناخواسته موانعی برای ساخت مساکن روستایی ایجاد کردهاند و در برخی موارد کشاورزان برای ساخت مسکن برای فرزندان خود دچار مشکل هستند.
وی با اشاره به کوچک شدن اراضی کشاورزی نیز گفت: با کوچک شدن قطعات اراضی دیگر کشاورزی مقرون به صرفه نیست؛ هم اکنون برنامهریزان توان یکپارچه سازی اراضی کشاورزی را ندارند. با کوچک شدن این اراضی مردم قادر به ساخت مسکن نیستند اکنون مسئولان محلی باید تلاش کنند مردم بتوانند در آرامش برای خود مسکن بسازند.
حجت الاسلام روحانی نژاد گفت: هم اینک میلیونها ویلا در این کشور خارج از طرحهای هادی احداث شده است و مشخص نیست این ویلاها چگونه توانستهاند از خدمات شهری آب و برق و غیره بهرهمند شوند.
نماینده ولی فقیه و رئیس شورای مرکزی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه از محل حساب ۱۰۰ امام راحل اقدام به ساخت مسکن محرومان و خانوادههای دارای ۲ معلول میکنیم، ادامه داد: نیازمند تخصیص اعتبارات مناسب از سوی دولت و مجلس برای اجرای پروژههای بنیاد مسکن در سال ۱۴۰۵ هستیم؛ ۲۰ درصد از قیر رایگان سال ۱۴۰۴ را نیز که در اختیار بنیاد مسکن است در سراسر کشور توزیع میکنیم.
ارسال نظر