به گزارش خبرنگار ایراسین؛ ناصر اکبری با اشاره به وضعیت بحرانی ذخیره سد زاینده رود، اظهار کرد: به دلیل ذخیره اندک سد زاینده رود به طور قطع در ماه های گرم پیش رو در حوزه شرب و خانگی شاهد کاهش فشار آب هستیم، اما اگر مردم سرانه مصرف آب شرب خود را به میزان ۱۵ لیتر مدیریت کنند، بدون دغدغه از تابستان امسال گذر خواهیم کرد.
وی با اشاره به جاری بودن مقطعی زاینده رود در یک دهه گذشته توضیح داد: در نخستین سال های خشک شدن زاینده رود وضعیت سفره های آب زیرزمینی غنی تر بود، اما شرایط امسال همانند سال 1397 است که با کاهش میزان بارندگی ها رو به رو بودیم.
معاون بهره برداری و توسعه آب شرکت آبفای استان اصفهان در ادامه به تفاوت امسال با سال ۹۷ اشاره کرد و گفت: امسال اصفهان از لحاظ خشکی و بارش ها همانند سال ۹۷ است، با این تفاوت که همانند سال ۹۹ در وضعیت شیوع کرونا هستیم که این شرایط را بسیار سخت تر کرده است.
اکبری تاکید کرد: امسال اصفهان جزو شهرهای با تنش آبی است، چراکه تنها یک چهارم سد زاینده رود ذخیره آب دارد و بارش ها میزان مناسبی نداشته است.
وی با بیان این که با افزایش دما بین ۳۰ تا ۳۵ درصد به مصرف آب افزوده می شود، اظهار کرد: به طور معمول در ماه های تیر و مرداد، دمای ثبت شده بین ۳۵ تا ۴۲ درجه است و با توجه به نبود بارش ها و تداوم شیوع کرونا تابستان امسال شرایط سختی را خواهیم داشت.
وی با اشاره به این که تابستان امسال به دلیل خشکی رودخانه زاینده رود، چاه های فلمن ظرفیت آبدهی ندارد، گفت: فرهنگ مصرف بهینه آب بزرگترین کمک مردم در تابستان امسال برای گذر از این شرایط است و شرکت آبفا امسال اقدامات لازم را در جهت مدیریت فشار شبکه و توزیع عادلانه آب به اجرا در می آورد.
اکبری تاکید کرد: زمانی که در شبکه آب مدیریت فشار داشته باشیم، به طور قطع مصرف آب مردم کمتر می شود، اما باید توجه داشت که مجتمع های مسکونی منبع ذخیره آب دارند و ما نمی توانیم داخل ساختمان ها را مدیریت کنیم که در این شرایط مدیریت مصرف آب از سوی مردم ضرورت دارد.
وی افزود: در سال ۹۹ به صورت متوسط سرانه مصرف آب شرب هر اصفهانی ۱۵۷ لیتر بود، اما اگر مردم در روز ۱۵ لیتر مصرف خود را مدیریت کرده و این سرانه را به ۱۴۲ لیتر برسانند بدون هیچ دغدغه ای از تابستان امسال گذر خواهیم کرد.
ارسال نظر