به گزارش ایراسین، یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
کام تلخ بازار سرمایه
در معاملات بازار سهام روز دوشنبه، در ادامه روند نزولی ماههای گذشته، همچنان شاهد سرخ پوشی بازار و افزایش میزان عرضهها بودیم. با توجه به رکودی بودن فضای معاملاتی بورس، ارزش داد و ستدها همسو با روند بازار کاهشی بود و همچنان سرمایهگذاران جایگاه فروشنده را برای خود حفظ کردند. شاخص کل با افت 15/ 1 درصدی به رقم یک میلیون و 167 هزار واحدی عقب نشست و شاخص کل هموزن نیز 3/ 0 درصد از موقعیت خود عقبتر رفت. سازمان بورس و اوراق بهادار درحالی ۱۰ مصوبه جدید را برای احیا و رشد بورس در نظر گرفته است که سه مصوبه آن را از هفته گذشته اجرایی کرده، با این حال کام بازار سرمایه برای سرمایهگذاران این بازار همچنان تلخ است و فعالان آن همچنان شاهد کاهشهای بیوقفه قیمت سهام و ارزش دادوستدها هستند.
بازار سکه
نوسان سکه
در این روزها با توجه به انتشار اخبار در رابطه با مذاکرات وین و انتظارات امیدبخش سرمایهگذاران از آن، قیمت طلا و سکه روند کاهشی را پیش گرفته است. افت نرخ طلای جهانی و قیمتهای ارز، بهای این فلز گرانبها را در مسیر نزولی قرار داده و در این بین نیز تعطیلی بازار به دلیل شیوع ویروس کرونا و نبود تقاضا در پی این محدودیتها، مزید بر علت شده تا منفیهای بیشتری را شاهد باشیم. بر این اساس روز دوشنبه قیمت هر سکه بهار آزادی در بازار آزاد 9 میلیون و 560 هزار تومان معامله شد که گویای افزایش 60هزار تومانی است. بنابراین در روزهای گذشته با توجه به شدت گرفتن افت قیمتها شاهد افزایش تعداد فروشندگان بودیم که به گفته برخی فعالان این بازار چنانچه مذاکرات مثبت واقع شود، احتمال کاهش بیشتر قیمت طلا و سکه با شیب ملایم وجود خواهد داشت.
بازار طلای جهانی
عقبگرد طلا از اوج
قیمت طلا تحت تاثیر اوج گیری دلار، در معاملات روز سهشنبه بازار جهانی از بالاترین قیمت دو ماه اخیر که روز دوشنبه به آن صعود کرده بود، عقب نشست. بهای هر اونس طلا تا ساعت 20دیروز به وقت تهران به 1782دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز دوشنبه تا مرز ۱۷۹۷ دلار صعود کرده بود.توسعه آهستهتر بخش تولید آمریکا این انتظار را که بانکهای مرکزی نرخهای بهره را همچنان نزدیک صفر نگه خواهند داشت تقویت کرد. نرخهای بهره اندک اونس طلا را به سرمایهگذاری جذابتری تبدیل میکند. معکوس شدن روند دلار آمریکا، اندکی روی قیمت طلا تاثیر گذاشته، ارزش دلار با وجود موضع بانک مرکزی آمریکا در ادامه سیاست پولی انبساطی در آینده نزدیک، تحکیم شده است. طلا در جهت صعودی، با مقاومت در مرز ۱۸۰۰ دلار روبهروست. اگر این مقاومت شکسته شود، راه برای صعود به سمت ۱۸۵۰ دلار گشوده میشود.
بازار اوراق مسکن
در انتظار تغییر تسهیلات مسکن
در بازار فرابورس روز دوشنبه اوراق تسهیلات بانک مسکن شاهد تغییرات منفی قیمتی بود. به این ترتیب تسه9812 با از دست دادن 9/ 1 درصد از ارزش خود به قیمت پایانی 52 هزار و 650 تومان معامله شد که در پی آن نیز ارزش معاملات اوراق تسه 9812 در 77 نوبت به بیش از 35 میلیون تومان رسید. روند مثبت مذاکرات وین انتظارات امیدبخشی را برای ثبات در اقتصاد کشور ایجاد کرده و برخی کارشناسان بر این باورند که احتمالا قیمت مسکن نیز کاهش پیدا کند، این درحالی است که با از دست رفتن توان خرید مسکن برای متقاضیان آن، نرخ زمین و مصالح ساخت و ساز با رشد قابل توجهی روبهرو است و در این شرایط رکود بیشتر مسکن به چشم میخورد. علاوه بر این همراه با تغییر سیاستهای تسهیلات ساخت و بازسازی مسکن تغییراتی در تقاضای این اوراق به وجود نیامده است.
بازار نفت
بازگشت نفت به مسیر افزایشی
قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه تحت تاثیر تسهیل محدودیتهای کرونایی در ایالتهای بیشتری در آمریکا و تلاش اتحادیه اروپا برای جذب مسافران بیشتر که نگرانیها نسبت به وضعیت تقاضا در هند را تا حدودی جبران کرد، افزایش یافت. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدییت آمریکا با یک درصد افزایش، به ۶5 دلار و 60 سنت در هر بشکه رسید. این شاخص روز دوشنبه با 4/ 1 درصد افزایش بسته شده بود. به گفته تحلیلگران، چشمانداز اوج گیری تقاضا برای سوخت در آمریکا و اروپا از قیمتهای نفت پشتیبانی کرد. ایالتهای نیویورک و نیوجرسی محدودیتهای کرونایی را کاهش دادهاند و اتحادیه اروپا قصد دارد مرزهایش را به روی مسافران خارجی بیشتری که واکسینه شدهاند، بگشاید. به نظر میرسد خوشبینی نسبت به بهبود تقاضا عامل اصلی افزایش قیمتهای نفت در حال حاضر باشد و از طرفی اقتصاد آمریکا در مسیر سریعترین رشد در دهههای اخیر است.
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر