ایراسین- با توجه به بالا بودن ظرفیت معدنی در ایران، پوشش اطلاعات پایه در سطح کشور و استفاده از سامانه های اطلاع رسانی یکی از اقداماتی است که باید در دستور کار دولت جدید قرار گیرد. خوشبختانه در این زمینه شاهدیم سیدرضا فاطمی امین در برنامه های تعریف شده خود برای دولت سیزدهم و حوزه معدن به این موضوع توجه داشته و تکمیل پروژه پایگاه داده های زمین شناسی را در برنامههای خود قرار داده است.
همچنین گسترش زمین شناسی بنیادی، اقتصادی، مهندسی، محیطی و دریایی برای بهره برداری مناسب از ذخایر معدنی کشور، ارتقای سهم معدن و صنایع معدنی در تولید ناخالص ملی و اولویت دادن به تامین مواد مورد نیاز صنایع داخلی کشور از دیگر مواردی است که وزیر صمت آنها را در برنامه خود جای داده است.
البته یکی از مواردی که در خصوص تکمیل اطلاعات زمین شناسی می توان بر آن تکیه کرد ارتباط گسترده با کشورهای موفق در حوزه معدن به ویژه در حوزه زمین شناسی و اکتشاف است؛ اقدامی که طی سالهای گذشته به دلیل تحریم های بین المللی امکانپذیر نبود و شاید امروز بتوان با کشورهایی که روابط سیاسی خوبی با ایران داشته و در این زمینه پیشرو هستند و امکان مذاکره و همکاری با آنها وجود دارد فراهم کرد.
درواقع به دلیل اشتغالزایی بالایی که در بخش معدن وجود دارد و از سویی شاهد پراکندگی معادن در سطح کشور به ویژه در مناطق محروم و دور افتاده هستیم، می توان با راهاندازی معادن در جهت آبادانی و توسعه صنعتی و اقتصادی و حتی بالا بردن امنیت اجتماعی این مناطق گام برداشت.
جالب است بدانید که فرصت شغلی در بخش معدن تنها به راه اندازی و کشف معادن جدید ختم نمیشود؛ در این میان یکی دیگر از مواردی که وزیر صنعت، معدن و تجارت میتواند با همکاری دیگر وزارتخانه ها و نهادهای فعال کشور به پیش ببرد در خصوص استفاده از جاذبه های زمین شناسی معدنی و زمین گردشگری در کشور است؛ چرا که سالانه مشاهده میکنیم بسیاری از کشورهای پیشرو در حوزه معدن توانستنه اند با استفاده از ظرفیتهای موجود در معادنی که ذخایر آنها تمام شده یا به هر دلیلی دیگر خبری از فعالیت معدنی در آنها نیست، با تغییر کاربری آنها زمینه را برای درآمد زایی بیشتر از حوزه معدن همچون گذشته فراهم کرده و ضمن بازسازی و احیای معدن که منجر به بهبود شرایط زیستی محیطی آن منطقه میشود، زمینه را برای اشتغالزایی مجدد فراهم کرده اند.
نرگس قیصری – روزنامه نگار
ارسال نظر