تنش تجاری

تنش‌های تجاری میان چین و آمریکا بر واردات کالاهای آمریکایی توسط چین طی دو ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ تاثیرگذار شد. چینی‌ها پنبه، نفت و گاز کمتری از آمریکا وارد کرده‌اند و در مقابل واردات سویا را تا حدود ۵۰ درصد افزایش دادند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، دولت جدید آمریکا از نخستین ساعات آغاز به کار با اعمال تعرفه‌های وارداتی بر محصولات کشورهای مختلف جهان تنش‌های تجاری بسیاری به خصوص با کانادا، مکزیک، اتحادیه اروپا و چین آغاز نمود. تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات مس و آلومینیوم یکی از مهم‌ترین سیاست‌های ترامپ در طول هفته‌های گذشته بود. کانادا و مکزیک بزرگترین بازندگان از این تنش‌های تجاری هستند. آنها اقداماتی برای غلبه بر تعرفه‌های جدید در دستور کار قرار دادند ولی داده‌ها نشان می‌دهد چین از ماه‌ها قبل آماده مقابله با تنش‌ها بود و الگوی واردات خود از آمریکا را به خصوص در ۲ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ تغییر داد.

تنش‌های تجاری از آلومینیوم و مس به پنبه و سویا رسید

داده‌های گمرک چین نشان می‌دهد واردات پنبه چین از آمریکا طی دو ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ با کاهش ۸۰ درصدی همراه بود، ضمن اینکه چینی‌ها واردات خودروهای موتور بزرگ، نفت خام و گاز را به ترتیب ۷۰ و ۴۰ درصد کاهش داده‌اند. در طرف مقابل واردات محصولاتی مانند سویا با افزایش بیش از ۵۰ درصدی به ۴.۲ میلیارد دلار رسید. کاهش واردات ماشین‌های ساخت تراشه آمریکا توسط چین یکی از مهم‌ترین اقدامات این کشور بود.

تنش‌های تجاری از آلومینیوم و مس به پنبه و سویا رسید

واردات ماشین‌های ساخت تراشه آمریکایی توسط چین طی دو ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ حدود ۲۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است و انتظار می‌رود این روند نزولی در ماه‌های دیگر سال میلادی نیز ادامه‌دار باشد با این حال داده‌های گمرک چین نشان می‌دهد مجموع واردات چین از آمریکا در سال ۲۰۲۵ تا کنون با افزایش جزئی نسبت به سال گذشته همراه بود.

تنش‌های تجاری از آلومینیوم و مس به پنبه و سویا رسید

بلومبرگ پیش‌بینی کرد در صورت اعمال تعرفه برای محصولات چینی و اقدام تلافی‌جویانه پکن سطح واردات چین از آمریکا کاهش پیدا می‌کند. دولت چین در هفته‌های گذشته بارها تهدید کرد به تنش‌های تجاری خیلی سریع پاسخ خواهد داد. این تنش‌ها و احتمال پاسخگویی پکن به آنها نه تنها الگوی واردات چین طی دو ماه ابتدایی از سال میلادی را تغییر داد بلکه بازار بسیاری از کامودیتی‌ها را به شدت نوسانی کرده است.

رویترز در گزارشی به کمبود مس در بنادر چین و در مقابل ذخایر عظیم مس در آمریکا خبر داد. ضمن اینکه آمریکایی در طول ۲ ماه ابتدایی سال حجم قابل توجهی طلا خریده‌اند. با اوج‌گیری تنش‌های تجاری در جهان شاخص نقدی کامودیتی بلومبرگ نیز به بالاترین سطح طی ۲ سال گذشته صعود کرد. با این اوصاف انتظار می‌رود سطح تأثیر تنش‌های تجاری بر اقتصاد چین و آمریکا و البته بازار کامودیتی‌ها در هفته‌های آینده افزایش یابد، به خصوص اینکه چینی‌ها تهدید کرده‌اند واردات محصولات مختلفی از آمریکا را کاهش خواهند داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =