بیسموت

طبق اطلاعات سازمان زمین شناسی آمریکا شرکت‌های معدنی این کشور از سال ۲۰۱۳ موفق به تولید بیسموت نشده‌اند.ولی مسئولان شرکت معدنی آمریکایی Fortune Minerals به تازگی از کشف منابعی از بیسموت خبر داده‌اند و استخراج آن را تا پایان دهه میلادی جاری آغاز خواهند کرد تا بخشی از نیاز آمریکا به این فلز معدنی تامین شود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت فلز معدنی بیسموت طی سه ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ نزدیک به ۵۰۰ درصد افزایش یافت. بیسموت در شمار فلزات معدنی خاص و کامیاب قرار می‌گیرد که تقاضا برای آن از سوی صنایع دفاعی آمریکا بسیار بالاست. بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان زمین شناسی ایالات متحده شرکت‌های معدنی این کشور از سال ۲۰۱۳ هیچ گونه بیسموتی استخراج و تولید نکرده‌اند چراکه منابع بسیار جزئی از این فلز معدنی در این کشور وجود دارد و استخراج آن صرفه اقتصادی ندارد، به طوری که آخرین کارخانه تولیدکننده بیسموت ایالات متحده دهه گذشته به دلیل نبود مواد اولیه تعطیل شد. از این رو آمریکایی‌ها بیسموت مورد نیاز صنایع خود را از طریق واردات تأمین می‌کند که طبق آمار اداره کل گمرک این کشور حدود دو سوم از بیسموت مورد نیاز ایالات متحده از کشورهایی آسیایی وارد می‌شود. از آنجایی که چینی‌ها حدود ۸۰ درصد از بیسموت تصفیه شده جهان را تولید می‌کند، در واکنش به تعرفه‌های وارداتی رئیس جمهور ایالات متحده میزان صادرات بیسموت را به همراه ۹ فلز معدنی کمیاب از چهارم فوریه به کم‌تر از یک سوم کاهش دهند. طبق گزارش اداره گمرک چین مجموع بیسموت صادراتی این کشور در ماه فوریه به ۴۵۸ تن کاهش یافت که این میزان کم‌تر از نصف بیسموت صادراتی در فوریه سال گذشته است. بررسی‌های Fastmarkets Ltd نشان می‌دهد قیمت فلز معدنی بیسموت از چهار فوریه یعنی پس از اعمال محدودیت‌های صادراتی چین از حدود شش دلار در هر پوند به حدود ۳۵ دلار در هر پوند افزایش یافت. همچنین قیمت شمش بیسموت در بازار داخلی چین پس از اعمال محدودیت‌های صادراتی دو برابر افزایش یافته است. قیمت تری‌اکسید نوع ۵N بیسموت به عنوان نمونه پرکاربرد این فلز معدنی در بازار فلزات شانگهای به قرار نمودار زیر است:

آغاز استخراج بیسموت در آمریکا تا پایان دهه میلادی جاری

آمریکا به دنبال جایگزین برای واردات بیسموت

شرکت Zhuzhou Smelter Group به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده بیسموت در چین موفق به افزایش ۲۴ درصدی استخراج و تولید این فلز معدنی در ماه مارس شد. به گفته مدیرعامل این شرکت معدنی میزان عرضه بیسموت باوجود افزایش تولید محدود باقی خواهد ماند تا قیمت‌ها به سیر صعودی خود ادامه دهند. در مقابل رابین گود ( Robin Goad)، مدیر اجرایی شرکت معدنی آمریکایی Fortune Minerals محدودیت‌های صادراتی چین را به ضرر این کشور دانست و مدعی است مشتریان بزرگ بیسموت چین باتوجه به رشد سرسام‌آور قیمت‌ها به دنبال جایگزینی برای بیسموت خواهند بود. آنطور که بلومبرگ ادعا کرده آمریکایی‌ها در شرایط فعلی بیش از هر زمانی به دنبال کشوری جایگزین برای واردات بیسموت هستند زیرا صنایع دفاعی این کشور با مشکل کمبود بیسموت دست و پنجه نرم می‌کنند. با این حال مسئولان شرکت Fortune Minerals از کشف منابعی از فلز بیسموت خبر داده‌اند و استخراج آن را تا پایان دهه میلادی جاری آغاز خواهند کرد تا بخشی از نیاز ایالات متحده به این فلز معدنی تأمین شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =