معدن

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: سرمایه گذاران علاقه‌مند به ورود به بخش معدن هستند باید یکسری فرایندهای پیچیده اداری کاهش یافته و موانع قانونی برطرف شود.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، آرمان خالقی با اشاره به نامگذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» اظهار داشت: بخش معدن دارای جذابیت برای سرمایه گذاران است، تسهیلگری در صدور مجوزها جذابیت برای سرمایه گذاری در معدن را ایجاد می‌کند.

وی افزود: بخش معدن دارای ظرفیت‌های بالایی است اما به خاطر کمبود نقدینگی و مشکلات در زیرساخت‌ها و فرایندهای پیچیده اداری به آن کمتر پرداخته شده است.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه سرمایه گذاری فقط به معنای تأمین مالی نیست گفت: سرمایه گذاری تعریف وسیع‌تری دارد و شامل حوزه تکنولوژی، آورده دانش فنی و تجربه است؛ اگر قرار است که سرمایه گذاری در حوزه معدن صورت بگیرد نباید تنها به تأمین نقدینگی اکتفا کرد.

وی ادامه داد: تنها با پول نمی‌شود تجارت و تولید راه انداخت باید یکسری موضوعات از جمله زیرساخت‌های راه و ارتباطات، تأمین انرژی پایدار و سایر موارد در کنار هم قرار گیرد و طرح‌های توجیحی و زیرساخت‌ها آماده شود تا سرمایه گذار جذب شود.

خالقی با اشاره به اینکه معادن بزرگ بیشتر در دست دولت است، گفت: سهم بخش خصوصی از معادن کوچک و متوسط است که سرمایه گذاری‌های خوبی نیز در زمینه اکتشاف، استخراج و فناوری صورت گرفته شده است و ضرورت دارد تا فضا برای بخش خصوصی تسهیل تر شود.

وی تاکید کرد: چیزی که افراد را جلب سرمایه گذاری می‌کند تأمین امنیت سرمایه گذاری است، در بخش معدن مالکیت در اختیار دولت و حق بهره برداری در اختیار بخش خصوصی است.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران به الزام‌های اولیه در حوزه معدن اشاره کرد و گفت: اگر سرمایه گذاری می‌خواهد در بخش معدن ورود کند باید مورد حمایت قرار گیرد چراکه تصمیم گیری های ناگهانی منجر به خسارت و زیان بخش خصوصی می‌شود.

وی عنوان کرد: در بخش معدن علاوه بر سرمایه گذاری، نیاز به امکانات دیگری از جمله تجهیزات و ماشین آلات معدنی است که به اندازه کافی در کشور نیست و باید مجوزهایی برای تأمین آن صادر شود.

خالقی تاکید کرد: نقش دولت در تسهیلگری و صدور مجوزها سازنده است چراکه بخش معدن مولد است و ابتدای شروع زنجیره ارزش است که سرمایه گذاری در این عرصه به تکمیل سایر زنجیره معدن و صنایع معدنی منجر می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =