نفت

قیمت نفت برای سومین هفته متوالی افزایش یافت ولی قیمت گاز بر مدار نزول قرار دارد. بلومبرگ در گزارشی نوشت قیمت انرژی در کوتاه مدت از تنش‌های تجاری و اقدامات طرفین درگیر تاثیر می‌پذیرد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار انرژی در طول هفته‌های اخیر در واکنش به موج جدید تنش‌های تجاری و احتمال آتش بس میان روسیه و اوکراین نوسانات هیجانی داشت. قیمت نفت برای سومین هفته متوالی افزایش یافت ولی قیمت گاز در اروپا تنها در طول ماه گذشته بیش از ۱۱ درصد کاهش یافته است. نوسانات هفتگی و ماهانه بازار انرژی به قرار نمودار زیر است:

ادامه روند صعودی قیمت نفت برای سومین هفته متوالی / بازار انرژی در شوک تنش‌های تجاری

نفت برنت با آغاز کار دولت جدید آمریکا بر مدار نزول قرار گرفت و در طول ۸ هفته متوالی از سطح بالای ۸۰ دلار به کانال ۶۸ دلار سقوط کرد ولی در طول ۳ هفته گذشته با افزایش تقاضا به کانال ۷۱ دلار برگشت. رویترز در گزارشی تنش‌های تجاری را از عوامل اصلی افزایش قیمت نفت عنوان کرد. بلومبرگ نیز در گزارشی مدعی شد قیمت فعلی نفت در شرایط تعدیل شده بر اساس تورم ارزان ارزیابی می‌شود.

ادامه روند صعودی قیمت نفت برای سومین هفته متوالی / بازار انرژی در شوک تنش‌های تجاری

کاهش قیمت نفت و انرژی یکی از اصلی‌ترین وعده‌های ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری بود. قیمت گاز طبیعی نیز در آمریکا طی معاملات هفته اخیر افزایش یافت و به سطح ۴.۰۶ دلار به ازای هر میلیون BTU رسید. برآیند قیمت گاز طبیعی پس از شروع دولت ترامپ مثبت بود ولی در اروپا و انگلیس قیمت گاز روند نزولی داشت.

قیمت گاز اروپا در بازه زمانی کمتر از ۳ ماه از سطح بالای ۵۸ یورو برای هر مگاوات ساعت به ۴۰ یورو کاهش پیدا کرد. اکنون داده‌ها نشان می‌دهد ذخایر گاز اتحادیه اروپا به کمتر از ۳۴ درصد مخازن رسیده است، با این حال آب و هوای معتدل در کنار احتمال افزایش عرضه در کوتاه مدت اروپایی‌ها را به کاهش قیمت گاز امیدوار می‌کند. اگرچه تنش‌های تجاری همچنان متغیر مهمی در بازار انرژی به خصوص نفت و گاز به حساب می‌آید. کارشناسان رویترز پیش‌بینی کردند در صورت ادامه تنش‌های تجاری قیمت انرژی نیز صعودی خواهد شد با این حال ضعف شدید تقاضا از سوی چین چشم‌انداز قیمت نفت را منفی می‌کند.

مؤسسه تحقیقاتی استنو در گزارشی به بررسی نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله اسمی ایالات متحده و قیمت نفت پرداخت. داده‌ها نشان می‌دهد میان این دو همبستگی مستقیم و قوی وجود دارد.

ادامه روند صعودی قیمت نفت برای سومین هفته متوالی / بازار انرژی در شوک تنش‌های تجاری

این همبستگی تاریخی قوی به نظر می‌رسد ولی قیمت نفت با توجه به احتمال آتش بس میان روسیه و اوکراین و روانه شدن ذخایر نفت روسیه به بازارهای جهانی در کنار افزایش تولیدات اوپک از ماه آوریل کاهش چشم‌گیری داشت و همین مسئله منجر به شکاف بین بازاری شد.

مؤسسه تحقیقاتی استنو مدعی شد برای جبران فاصله میان قیمت نفت و نرخ بازدهی اوراق قرضه ده ساله اسمی ایالات متحده یا باید این اوراق نزولی شوند و یا قیمت نفت رشد پیدا کند. با این حال تحلیل‌گران قیمت نفت و گاز طی ماه‌های آینده را به عوامل بسیاری به خصوص تنش‌های تجاری وابسته می‌دانند و مدعی‌اند اقدامات جدید از سوی طرفین درگیری بر قیمت انرژی طی ماه‌های آینده مؤثر است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =