نقره

تقاضا جهانی برای خرید نقره به ویژه از سوی صنایع مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر در پی سیاست‌های جدید ایالات متحده کاهش یافت. شرکت‌های معدنی بزرگ در جهان نیز باتوجه به این موضوع برنامه تولید سالانه خود را تغییر دادند و قصد افزایش استخراج نقره در سال جاری را ندارند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، طلا جهانی در جریان معاملات هفته گذشته برای نخستین بار کانال سه هزار دلار را فتح کرد. در مقابل قیمت جهانی نقره طی روزهای اخیر بدون توجه به روند صعودی انس طلا کاهش یافت. بهای نقره در روزهای ابتدایی سال ۲۰۲۵ در یک روند صعودی قوی به حوالی ۳۳.۹۰ دلار رسید که این رقم بالاترین قیمت نقره از اکتبر ۲۰۲۴ محسوب می‌شود. ولی قیمت این فلز گران‌بها از اواسط مارس ۲۰۲۵ وارد فاز نزولی شد که افزایش عرضه و کاهش تقاضا برای نقره به ویژه از سوی صنایع علت اصلی این موضوع عنوان می‌شود. طبق پیش‌بینی بسیاری از مؤسسات مالی و بانک‌های جهانی حداکثر قیمت نقره در سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۵ حدود ۳۶.۶۳ دلار خواهد بود و انتظار می‌رود بهای این فلز تا پایان سال ۲۰۲۵ به حوالی ۳۷.۳۵ دلار افزایش یابد. این در حالیست که نقره از لحاظ تاریخی در آوریل ۲۰۱۱ به بالاترین حد خود یعنی ۴۹.۵۱ دلار رسید و اکنون فاصله زیادی با سقف قیمتی خود دارد. در این لحظه نقره با قیمت ۳۳.۶۶ دلار در بازارهای جهانی معامله می‌شود.

موتور افزایش استخراج و تولید نقره در جهان خاموش می‌شود

نقره قربانی سیاست‌های جدید آمریکا شد

نقره در صنایع الکترونیکی و انرژی‌های تجدیدپذیر مانند تولید خودروهای برقی، پنل‌های خورشیدی و… کاربرد گسترده‌ای دارد و تقاضا برای این فلز طی سال‌های اخیر افزایش قابل توجهی پیدا کرد. به دنبال این موضوع شرکت‌های معدنی بزرگ میزان استخراج و تولید نقره را بالا برده‌اند، به طوری که شرکت معدنی آمریکایی Hecla Mining به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی نقره در جهان با ثبت رکود جدیدی موفق به تولید ۱۶.۲ میلیون انس نقره در سال ۲۰۲۴ شد. همچنین معامله‌گران در بازار نقره حجم خرید این فلز را از اواسط سال ۲۰۲۴ افزایش دادند، تا جایی که جدیدترین آمار منتشر شده از رشد چند برابری سطح ذخایر نقره در انبارهای بورس فلزات لندن حکایت می‌کند. در مقابل تقاضا برای نقره در سال میلادی جاری کاهش یافت که شماری از تحلیلگران بازار فلزات سیاست‌ها جدید ایالات متحده پیرامون تعرفه‌های گمرکی را علت نزولی شدن قیمت نقره باوجود سقف‌شکنی‌های طلا جهانی عنوان می‌کنند. علاوه بر این آمریکا با خروج از کنوانسیون آب و هوایی پاریس درصدد حفظ جایگاه نفت به عنوان منبع اصلی انرژی در بازارهای جهانی است. از این رو حرکت جهانی به سمت جایگزینی انرژی‌ها سبز و تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۵ برخلاف انتظار کند شده و این مسئله افت تقاضا برای فلزات پرکاربرد در این حوزه مانند، نقره، لیتیوم یا حتی مس را به همراه دارد. همچنین مدیرعامل Hecla Mining به تازگی از تغییر اهداف تولید سالانه این شرکت خبر داد. بر این اساس مجموع تولید سالانه این شرکت معدنی با توجه به کاهش جهانی تقاضا برای نقره در سال جاری بالا نخواهد رفت و حوالی ۱۶ میلیون انس و یا کم‌تر در سال ۲۰۲۵ باقی می‌ماند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =