به گزارش ایراسین، احمد وحیدی، در بازدید از ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر که روز دوشنبه در محل ستاد واقع در معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی انجام شد، گفت: سفرهای نوروزی فرصت بسیار ارزشمندی است که باید از آن برای ایجاد نشاط در جامعه استفاده شود. در این سفرها مردم با آداب و سنن و فرهنگهای یکدیگر و اقوام مختلف آشنا میشوند. این شناخت از فرهنگها و حضور در اقلیمهای مختلف باعث همبستگی بیشتر در بین مردم کشورمان خواهد شد.
وی ادامه داد: گردشگری طبیعت، زیارتی و تاریخی با توجه به وجود بیماری منحوس کرونا برای مردم فراهم است و با توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی باید شرایطی فراهم شود که مردم حداکثر استفاده را از این تعطیلات برای مسافرت ببرند ایمنی و امنیت جادهها در کشور یکی از اولویتها و دغدغههای ما است. رئیس جمهوری هم با حضور در جلسه شورای عالی حمل و نقل و ایمنی ترافیک بر این مهم تاکید داشتند که با دستورالعملهای ابلاغ شده تصادفات جادهای کاهش پیدا کند.
وحیدی درباره تهدید ویروس کرونا در مسافرتهای نوروزی گفت: باید بدانیم و به مردم بگوییم که همچنان از ناحیه این ویروس منحوس مورد تهدید هستیم. درست است که با تلاشهای انجام شده از سوی همه ارگانها و دولت تا حد زیادی این بیماری کنترل شده است و از نظر تزریق واکسن وضعیت مطلوبی برخورداریم، اما نباید درباره بیماری کرونا عادیانگاری صورت گیرد. مسافرتها باید با رعایت تمامی پروتکلها و شیوهنامههای بهداشتی صورت گیرد و با متخلفان برخورد قاطعانه انجام شود.
وی افزود: تاکنون مدیریت خوبی در خصوص مسافرتهای نوروزی اعمال شده و دیگر از ترافیکهای ۱۴ ساعته خبری نیست. این تمهیدات باید ادامه پیدا کند تا مسافران در مسیر برگشت به راحتی در جادهها تردد کنند. امیدوارم با همت همه دستگاهها ایام تعطیلات نوروزی خوبی برای مردم رقم بخورد و سال نو و قرن نو را با خاطری خوش آغاز کنند.
در جلسه وزیر کشور با استانداران، هر یک از استانداران استانهای پرتردد گزارشی از سفرهای نوروزی اعلام کردند که در این جلسه احمد محمدی زاده استاندار بوشهر بیان کرد: این استان محور گردشگری کشور در منطقه جنوب شده است. از تابستان امسال ما میزبان ۶ میلیون مسافر بوده ایم. امیدواریم در سه هفته آینده نیز میزبان ۳ میلیون نفر باشیم. مسافرانی که نمیتوانند به کیش، قشم، گرجستان و ترکیه بروند، به بوشهر می آیند. ما در حال حاضر تمام ظرفیتهای اقامتی را در استان فعال کردیم. ظرفیت هتلها پر شده است. با این وجود اردوگاههای موقت دایر و تجهیز شده تا مردم بتوانند چادر بزنند. خوابگاههای دانشجویی نیز آماده شده است. همچنین دستگاههای دولتی از مهمان سراهای خود و مراکز اقامتی نیروهای مسلح برای پذیرش مهمان استفاده میکنند.
وی در مورد قیمت سیب و پرتقال که در این روزها افزایش چشم گیری داشته است، گفت: درباره این اقلام نظارتهای خوبی انجام شد و تقریباً نسبت به بازار با قیمت خوبی عرضه میشود. همچنین تلاش کردیم در سواحل نمایشگاههای صنایع دستی زنان بی سرپرست و بدسرپرست را راه اندازی کنیم اما از وزیر کشور هم میخواهیم در خصوص حل اختلال در خدمات رسانی برخی از بانکها در استان تأکیداتی داشته باشد.
در ادامه یحیی نقی زاده مدیر کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری گفت: در کانون جهانگردی و اتومبیل رانی سامانه ۰۹۶۲۹ پذیرای شکایات و نظرات مردم است. در ۵ روز گذشته شش هزار و ۶۰۰ تماس با این سامانه گرفته شده که از این تعداد ۲۰۰ تماس مربوط به شکایات از وضعیت اقامتی، راهها و تورهای فروخته شده بود. این شکایات در سطح استان دریافت میشود و باید در مدت ۲۴ ساعت به آن رسیدگی شود.
وحیدی در واکنش به این گزارش اظهار داشت: ثبت بیش از شش هزار شکایت برای این همه مهمان نوروزی کم است. احتمالاً بسیاری از مردم در این باره اطلاعی ندارند که چگونه میتوانند شکایات خود را ثبت کنند. باید در این زمینه اطلاع رسانی گستردهتری انجام شود.
در ادامه این نشست عین اله جهانی معاون اجتماعی پلیس راهور فرماندهی انتظامی کشور، گفت: ما پیامکی را به همه رانندگان ارسال میکنیم تا اگر به استانی وارد میشوند، بدانند با ما در ارتباط هستند. همچنین برای کسانی که تا روز ۱۶ فروردین هیچ تخلفی نداشته باشند، جوایزی در نظر گرفته شده است. در حال حاضر ۱۰ میلیون همیار پلیس حضور دارند که این همیاران حدود ۱۸ درصد در کاهش تلفات مؤثر بوده است. برنامه سفر ایمن و فرهنگ ترافیک در صدا و سیما تهیه شده است اما معتقدیم باید تیزر و انیمیشنهای فاخر در تمام شبکهها پخش شود.
در ادامه، رضا ابوالقاسمی مدیرکل نظارت و هماهنگی گشتهای مشترک سازمان تعزیرات حکومتی گفت: ۲۱ هزار و ۵۳۶ نظارت انجام شده است. تولید مرغ و گوشت در کشور خوب است اما توزیع آن مناسب نیست. روزهای آخر سال با مشکل مواجه بودیم. اگر در روزهای نوروز توزیع به خوبی انجام نشود احتمال افزایش قیمت وجود دارد.
وی افزود: با سازمان حمایت از مصرف کنندگان، کارگروه مشترک در خصوص نظارت بر نرخ بلیتهای مسافرتی داریم که میزان تخلف در این حوزه بسیار کم بوده است.
در ادامه میری به نمایندگی از سازمان جوانان هلال احمر گفت: طرح خدمات بشردوستانه ۲۲ سال است که اجرا میشود. رویکرد اصلی ما در ۴ محور است. ایمنی، سلامت و نشاط را در دستور کار داریم. اکنون ۵ هزار و ۲۰۰ نفر به صورت داوطلبانه با ما همکاری میکنند. ۱۶۳ هزار و ۱۹۲ مراجعه آموزشی به پایگاههای ما انجام شده است.
نمایندهای از وزارت راه و شهرسازی نیز در این برنامه حضور داشت و گفت: میزان سفرهای هوایی نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته است. میزان سفرهای هوایی در فرودگاه امام نیز ۲۵۳ درصد افزایش داشت. ۶۰ درصد در حوزه سفرهای ریلی و ۳۰ درصد در حوزه سفرهای دریایی افزایش داشته ایم. همچنین هزار و ۷۱۱ دوربین در جادهها وجود داشته است که ۳۰۰ هزار تخلف را ثبت کرده اند. آمار ترددها در پایانههای مسافربری نیز ۱۳۳ هزار تردد بوده است.
ارسال نظر