به گزارش ایراسین، علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اعلام خبر تولد نوزادان یوز ماده سایت مرکز تکثیر یوز ایرانی، اظهار داشت: با توجه به حضور تیم دامپزشکی از یک هفته گذشته و بررسی شبانهروزی رفتارهای این حیوان، مشخص شد که بارداری کامل بوده و با توجه به شرایط فیزیکی گونه و عدم توانایی در زایمان طبیعی، با نظر دامپزشکان مشاور و دامپزشک معتمد سازمان، نسبت به انجام زایمان سزارین صحرایی اقدام شد.
وی افزود: با توجه به حضور تیم دامپزشکی مجرب، سه توله یوز ایرانی در این زایمان سزارین صحرایی، سالم متولد شدند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: اقدامات اولیه دامپزشکی یوز ماده ایرانی ایران انجام شده و حال مادر و تولهها فعلاً طبیعی و تحت مراقبتهای ویژه بعدی هستند.
سلاجقه اظهار امیدواری کرد: با توجه به اینکه این نخستین زایمان یوز آسیایی در اسارت است، بتوانیم با حفظ این تولهها، افزایش جمعیت یوزپلنگ را در شرایط اسارت و سپس در شرایط نیمه اسارت داشته باشیم که کمک بزرگی به حفظ ژن اینگونه درخطر انقراض است.
وی با اشاره به اینکه کمتر از ۲۰ قلاده یوز در هفت استان سمنان، کرمان، یزد، خراسانهای رضوی، شمالی و جنوبی که زیستگاه اصلی یوز است تا به امروز مشاهده شده است تصریح کرد: یوزها در هر بارداری دو تا ۶ توله به دنیا میآوردند و هرچند این فرایند بهنوبه خود برای حفظ اینگونه مهم از نظر ژنتیکی بسیار اهمیت دارد اما در کنار این اقدام، همچنان اولویت کاری سازمان حفاظت محیطزیست برنامهریزی برای پایش و حفاظت از زیستگاههای طبیعی یوز در کشور است.
داستان از این قرار است که کوشکی یوزپلنگ نر بهمن ماه ۱۳۸۶ در چهار ماهگی و دلبر یوزپلنگ ماده فروردین ۱۳۹۰ در سه ماهگی به اسارت درآمدند که بعد از این و با توجه به اهمیت حفاظت از این گونههای ارزشمند و در خطر انقراض بودن آنها به پارک پردیسان منتقل شدند. بعد از آن در سال ۱۳۹۶ نیز یوزپلنگ ماده دیگری به نام ایران در حالی که هشت ماه داشت و از قاچاقچیان در تهران گرفته شده بود به این دو یوز اضافه شد و راههای مختلفی برای زادآوری آنها در پردیسان انجام شد اما موفقیت آمیز نبود تا اینکه در فروردین ماه سال ۱۳۹۹ مسئولان سازمان محیط زیست تصمیم گرفتند که این یوزها به زادگاه خود در توران سمنان برگردانده شوند که این کار با وجود حواشی بسیار اما با موفقیت انجام شد.
ارسال نظر