مددکاری اجتماعی

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور از مشارکت اجتماعی یک هزار گروه ۱۵ تا ۲۵ نفره در سال ۱۴۰۰خبر داد و گفت: ۵۰۰ تسهیلگر در این طرح با بهزیستی همکاری کردند.

به گزارش ایراسین، آرزو ذکایی‌فر معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی گفت: نتایج برنامه رصد آسیب‌های اجتماعی در سطح استان‌ها در سال ۱۴۰۰، ضرورت اجرای برنامه‌های خودمراقبتی زنان و دختران در ۱۴ استان را در اولویت قرار داده است. به دلیل اهمیت جایگاه خود مراقبتی به عنوان یکی از ابزارهای مصون سازی در برابر آسیب‌های اجتماعی در سال‌جاری تمامی استان‌ها مجری برنامه خواهند بود.

وی، گفت: یکی از این استان‌ها خراسان رضوی است که اجرای برنامه‌های خود مراقبتی از ابتدای سال جاری در این استان آغاز شده است.

ذکایی‌فر، تأکید کرد: برنامه رصد آسیب‌های اجتماعی با هدف اولویت‌بندی برنامه‌های مداخله در آسیب‌ها انجام می‌شود؛ به این صورت که داده‌های سامانه رصد به ما نشان می‌دهد که وضعیت آسیب‌های اجتماعی در استان‌های مختلف به چه ترتیب است و ما بر اساس وضعیت موجود، برنامه‌های پیشگیرانه و مداخله‌ای در سطح یک و دو را در این استان‌ها طراحی و اجرا می‌کنیم.

برنامه‌های استانی متناسب با وضعیت زیست‌بوم اجتماعی منطقه تدوین می‌شود

ذکایی‌فر خاطر نشان کرد: علاوه بر صحت و دقت داده‌ها، طراحی و تدوین برنامه‌های متناسب با وضعیت موجود، یکی از فاکتورهای موفقیت در کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌باشد.

وی تقویت مشارکت اجتماعی، اجرای برنامه‌های اجتماع‌محور و توانمندسازی گروه‌های هدف توسط گروه‌های داوطلب را از جمله سرفصل‌های اجرایی برنامه‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد.

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برنامه‌های کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هر استان مطابق فرهنگ و بوم آن استان تدوین می‌شود، گفت: الگوهای هر منطقه از نظر فرهنگی، تنوع آسیب‌ها، شدت و عمق آسیب متفاوت است و از سویی، برنامه‌های پیشگیری در هر استان باید متناسب با ساختار بومی و فرهنگی آن منطقه باشد.

ذکایی‌فر بر سیاست جدید این سازمان در خصوص برنامه‌های پیشگیری با مضمون پیشنهاد طرح‌های منطقه‌ای از سوی ادارات کل استانی و تأمین اعتبار آن از سوی ستاد سازمان تأکید کرد.

وی داوطلبان برنامه مشارکت اجتماعی در سال ۱۴۰۰ را یک هزار گروه ۱۵ تا ۲۵ نفر ذکر کرد و گفت: ۵۰۰ تسهیلگر در این طرح با بهزیستی همکاری کردند و ارزشیابی که توسط بخش‌های تخصصی صورت گرفته است نشان می‌دهد اثربخشی آن بویژه در مناطق کم‌برخوردار بسیار زیاد بوده است.

وی، خاطر نشان کرد: اگر نوجوانان و جوانان و همچنین بانوان داوطلب بخواهند دوره‌های آموزشی مرتبط با مباحث سلامت فردی، خانوادگی و اجتماعی را بگذرانند هزینه‌های زیادی دارد در حالی که بهزیستی این دوره‌های ۱۰ جلسه‌ای را کاملاً رایگان برگزار می‌کند و آنها را در جهت حمایت‌گیری از جوامع محلی و اجرای پروژه‌های متناسب با بوم منطقه، توانمند می‌سازد.

به گفته ذکایی‌فر سال گذشته ۷۰۰ میلیون تومان سهم‌آورده گروه‌های مشارکت اجتماعی نوجوانان در بخش غیر دولتی بوده و به عبارت دیگر نوجوانان داوطلب توانسته‌اند این مبالغ را از بخش‌های مختلف حمایت‌گیری کنند و در راستای پروژه‌های رشد و توسعه محلات استفاده نمایند.

وی، تأکید کرد: دوره‌های آموزشی علاوه بر توانمندسازی، عوامل محافظ همچون خودباوری، تاب‌آوری و عزت‌نفس را در آنان بالا می‌برد تا در مقابل آسیب‌های احتمالی مصون بمانند.

وی اظهار امیدواری کرد که سایر سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی با دیدن نتایج این طرح‌ها در کنار بهزیستی قرار گیرند و ظرفیت‌های خودشان را در این طرح مشارکت دهند.

سامانه رصد بهزیستی پیشینه ۱۰ ساله دارد

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی همچنین به سامانه رصد آسیب‌ها با مدیریت بهزیستی اشاره کرد و گفت: پیشینه این سامانه به حدود ۱۰ سال پیش برمی‌گردد که در طی این سال‌ها، مطالعات مفصلی در این زمینه توسط گروه‌های تخصصی و علمی به عنوان مشاوران برنامه انجام شده و حاصل این پیمایش‌ها تهیه اطلس آسیب‌های اجتماعی در کشور می‌باشد.

ذکایی‌فر اظهار امیدواری کرد که این سامانه که به صورت سالانه، آسیب‌های استان‌ها را پیمایش و طبقه‌بندی می‌کند مورد توجه سایر دستگاه‌ها قرار گیرد و در کنار ظرفیت وزارت کشور بتواند به صورت سیستماتیک، موضوع آسیب‌ها را بررسی و برنامه‌های مؤثر، دقیق و کارآمد برای کاهش آنها ارائه دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =