نادر سلیمانی

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۱ با برنامه‌ریزی و تدابیری که از پیش اندیشیده بود؛ توانست تا قبل از رسیدن به سال جدید از تولید ۱۰ میلیون تن فولاد خام عبور کند که این موضوع تحول بزرگی در صنعت فولاد کشور است.

نادر سلیمانی، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفتگو با خبرنگار ایراسین اظهار کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در صنعت کشور افتاده، این است که جامعه فولاد کشور به برنامه خود برای رسیدن به افق ۱۴۰۴ برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد وفادار مانده است؛ این یعنی از همان زمان که در برنامه اول توسعه برای رسیدن به تولید ۱ میلیون تن فولاد هدف‌گذاری شده بود، فولادسازان متعهد به اجرای وظایف خود بوده و تغییر دولت‌ها نیز تغییری در روال آن‌ها ایجاد نکرده و دِین خود را به کشور و مردم ادا کرده‌اند.

وی گفت: به همین خاطر است که ایران در بین ۱۰ فولادساز برتر دنیا قرارگرفته و در توسعه این صنعت نیز همواره پیشگام بوده است. امروز در کشور ۴۵ میلیون تن ظرفیت بالقوه تولید فولاد وجود دارد؛ متأسفانه به خاطر ناباوری‌ها در بعضی از وزارتخانه‌های برخی دولت‌های گذشته نظیر وزارت نیرو و نفت که نسبت به توانمندی فولادسازان برای رسیدن به افق‌های پیش رو وجود داشت، بخش‌هایی از کشور از توسعه زیرساخت‌ها عقب ماندند.

محدودیت‌ها؛ مانع تولید حداکثری فولاد در کشور

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: امروز با این چالش مواجهیم که در بخش برق، ۱۲ هزار مگاوات کمبود در کشور داریم و فولادسازان در تابستان با چالش مواجه می‌شوند که البته بخش صنعت، ۱۰ هزار مگاوات از آن را ایجاد می‌کند. درزمینهٔ گاز نیز توسعه‌های موردنیاز برای صنایع اتفاق نیفتاده است که به همین خاطر در زمستان با چالش قطعی گاز روبرو هستیم. اگر چنین محدودیت‌هایی بر صنعت فولاد اعمال نمی‌شد، امسال بیش از ۴۰ میلیون تن فولاد خام را در کشور تولید کرده بودیم.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع باید از طریق مجلس، دولت و به‌ویژه از سوی رئیس‌جمهور از وزارتخانه‌ها پیگیری شود. انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز تاکنون در حال پیگیری این موضوع بوده‌اند که وزارتخانه‌ها برای سرمایه‌گذاری فولادسازان در زیرساخت‌های برق و گاز کشور قانع شوند تا محدودیت‌ها در این زمینه حل شود که البته اقدامات مؤثری در این زمینه از سوی دولت صورت گرفته است. امیدواریم این اقدامات در سال ۱۴۰۲ به نتیجه رسیده تا فولادسازان بتوانند از ظرفیت موجود استفاده لازم را ببرند.

تبلور شعار «ما می‌توانیم» در فولاد مبارکه

سلیمانی تصریح کرد: فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۱ با برنامه‌ریزی و تدابیری که از پیش اندیشیده بود؛ توانست تا قبل از رسیدن به سال جدید از تولید ۱۰ میلیون تن فولاد خام عبور کند که این موضوع تحول بزرگی در صنعت فولاد است. شعار «ما می‌توانیم» در فولاد مبارکه تبدیل به باور شده و این دستاورد تبلور همین موضوع است.

وی تأکید کرد: فولاد مبارکه کماکان در ریل توسعه کشور، دِین خود را به مردم و صنعت ادا می‌کند و علی‌رغم همه نامهربانی‌هایی که به این شرکت شده است، این موفقیت به دست آمد و به همین دلیل باید به همه کارکنان این شرکت تبریک گفت. یکی از علائم توسعه کشورها تولید ورق‌های فولادی است که فولاد مبارکه در تولید انواع ورق‌های فولادی این کار را به‌خوبی انجام می‌دهد تا مواد اولیه صنایع متنوع کشور ازجمله صنعت خودروسازی، لوازم‌خانگی و... را تأمین کند.

نقش مؤثر فولاد مبارکه در توسعه کشور

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عنوان کرد: این شرکت با گذر از مرز ۱۰ میلیون تن تولید فولاد خام در اسفندماه، گام مؤثری را در توسعه کشور برداشت و اگر محدودیت‌ها از بین برود این شرکت نیز می‌تواند همگام با مجموعه‌های دیگر ظرفیت تولید خود را افزایش دهد.

وی بیان کرد: اگر مصرف فولاد در کشور برای هر نفر ۲۰۰ کیلوگرم در نظر گرفته شود، مصرف داخلی بالغ‌بر ۱۶ میلیون تن برآورد می‌شود که با توجه آمار تولید فولاد در کشور، چیزی حدود ۱۶ میلیون تن توان صادراتی صنعت فولاد کشور است. این موضوع می‌تواند تا ۹ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشته باشد و به همین خاطر وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باید برای صادرات این محصولات بسترسازی کند.

بومی‌سازی ۲۶ هزار قطعه؛ انقلابی بزرگ در صنعت فولاد کشور

سلیمانی گفت: از سال ۹۶ با شروع تحریم‌ها، صنعت فولاد یکی از اهداف اولیه تحریم‌ها بوده است؛ ارزبری برای تولید هر تن فولاد حدود ۱۳۰ دلار برآورد شد که با شناسایی ۲۶ هزار قطعه توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور و همکاری ایمیدرو، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، ذوب‌آهن اصفهان و سایر شرکت‌های فعال در صنعت فولاد، این قطعات بومی‌سازی شد تا ارزبری این صنعت مادر کشور امروز به ۸۰ دلار بر تن کاهش یابد.

وی افزود: هرکدام این دستاوردها که به همت جوانان همین کشور انجام‌شده، انقلاب بزرگی است که در صنعت فولاد انجام‌شده و در تمام این مراحل، پررنگ‌ترین نقش را فولاد مبارکه داشته است که توانسته این افتخارات را نصیب کشور کند.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خاطرنشان کرد: اگر دولت با نگاه منصفانه‌تر و نگاهی توسعه مآبانه به صنعت نظر کند می‌توانیم نقش صنعت فولاد کشور را بهتر از قبل تبیین کنیم تا در سال ۱۴۰۴ به هدف تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور برسیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =