خیابان فردوسی

گفت‌وگو با فعالان بازار نشان می‌دهد اجاره مغازه در راسته موبایل‌فروشان خیابان فردوسی به بالاتر از ماهانه ۲۰۰ میلیون تومان می‌رسد. این مبلغ اگرچه نجومی به نظر می‌رسد ولی به تعبیر مالکان حتی نصف اجاره واقعی این املاک نیست.

پایگاه خبری ایراسین، سعید غفاری:"اجاره مغازه در بازار موبایل خیابان فردوسی فقط سالی یک میلیارد تومان". ۳ هفته قبل یک مغازه‌دار در این محله تصویری از یک مغازه با این جمله را برای چند موبایل فروش ارسال کرد. شاید در نگاه اول عجیب باشد، یعنی موبایل فروشان خیابان فردوسی ماهانه بیش از ۸۰ میلیون تومان اجاره پرداخت می‌کنند؟ بررسی‌های میدانی و گفت‌وگو با مغازه‌داران نشان می‌دهد موبایل فروشان این بازار ماهانه به مراتب بیشتر از ۸۰ میلیون تومان اجاره می‌دهند. قرارداد دست‌کم ۶ فروشگاه در این محله بالاتر ماهی ۲۰۰ میلیون تومان است.

مهدی حجازی رئیس اتحادیه مشاورین املاک اصفهان در این‌باره به خبرنگار ایراسین گفت: رهن یک ملک برابر با یک پنجم تا یک ششم قیمت آن است و قیمت‌ها طی سال‌های گذشته افزایش یافت، ضمن اینکه اتحادیه قدرتی برای کنترل قیمت‌ها ندارد. در بازار مسکن هر میلیون رهن برابر با ۳۰ هزار تومان اجاره است. اجاره ۲۰۰ میلیونی به معنای رهن کامل ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی است و باید قیمت مغازه در این خیابان بالاتر از ۴۰ میلیارد تومان باشد تا چنین مبلغ رهنی منطقی به نظر برسد. ولی آیا مغازه‌های خیابان فردوسی بالاتر از ۴۰ میلیارد تومان قیمت‌گذاری می‌شوند؟ گفت‌وگو با چند مشاور املاک سطح شهر اصفهان نشان می‌دهد بسیاری از این مغازه‌ها فراتر از ۴۰ میلیارد تومان قیمت دارند.

علی نوروزانی مشاور املاک باسابقه شهر اصفهان در این باره گفت: هر مترمربع مغازه در محله موبایل‌فروشان خیابان فردوسی بین ۸۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان می‌ارزد. یکی از واسطه‌های به‌نام این محدوده نیز مدعی بود مالکان با قیمت متری ۱ میلیارد تومان نیز فروشنده نیستند. این واسطه به ایراسین گفت: اواخر تابستان یکی از مالکان به من گفت با قیمت هر مترمربع ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان ملکم را می‌فروشم. از طرفی با توجه به متراژ بالای مغازه‌های موبایل فروشی در خیابان فردوسی قیمت بسیاری از آنها بالاتر از ۱۰۰ میلیارد تومان تعیین می‌شود. نوروزانی در این‌باره ادامه داد: مغازه‌ای ۱۰۰ مترمربعی که هر مترمربع ۱ میلیارد تومان می‌ارزد یعنی ۱۰۰ میلیارد تومان، رهن این مغازه بالاتر از ۱۵ میلیارد تومان است و اجاره باید بیش از ماهی ۴۰۰ میلیون تومان تعیین شود.

با وجود پیگیری هیچکدام از مالکان این محله راضی به گفت‌وگو نشدند، فقط ۳ نفر موبایل فروش اطلاعات محدودی ارائه دادند. یکی از آنها صاحب فروشگاه موبایل فروشی ۹۰ مترمربعی در خیابان فردوسی بود. وی در مورد رقم اجاره خود گفت: ۳ سال قبل ماهی ۹۰ میلیون تومان می‌دادم، سال بعد اجاره به ماهی ۱۴۰ میلیون رسید و برای امسال رقم مورد نظر مالک ۱۸۰ میلیون تومان در ماه است، اگر من موافقت نکنم، مالک چند دقیقه‌ای مغازه را به فرد دیگری اجاره می‌دهد. متراژ بزرگ فروشگاه‌ها در این محله دلیلی شده تا کنترل آنها به چند نفر نیرو نیاز داشته باشد در نتیجه یک مغازه ۹۰ مترمربعی دست‌کم به ۴ نفر نیرو نیاز دارد که آنها نیز هر ماه هزینه سنگینی روی دست صاحب فروشگاه می‌گذارند.

موبایل‌فروش دیگری که به تازگی مغازه خود را در این محله تغییر داده‌است در مورد اجاره‌های نجومی خیابان فردوسی گفت: مالک گفت این مغازه ۱۰۰ مترمربع است، حتی اگر متری ۷۰۰ میلیون تومان بیارزد برای ۷۰ میلیارد مغازه، اجاره ماهی ۲۰۰ میلیون تومانی منطقی است، ما هم مجبور شدیم چند مغازه عقب‌تر بیاییم. آیا هر مترمربع از مغازه‌های خیابان فردوسی به قیمت ۱ میلیارد تومان می‌ارزد؟ یکی از فروشگاه‌داران در پاسخ به این سوال گفت: ما چند سال است در این محله کار می‌کنیم و تا کنون ندیده‌ایم مغازه‌ای خرید و فروش شود ولی وقتی مغازه در خیابان‌های معمولی شهر بالاتر از متری ۲۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود راسته اصلی موبایل‌فروشان شهر بیشتر از این حرف‌ها می‌ارزد.

با این حساب موبایل‌فروشان این محله باید آنقدر فروش بالایی داشته باشند تا قدرت پرداخت اجاره میلیاردی برای هر سال داشته باشند. یکی از موبایل‌فروشان دراین‌باره گفت: اگر روزی کمتر از ۱۵ میلیون تومان سود کنیم در حقیقت ضرر کرده‌ایم، زیرا هر روز باید به اندازه یک حقوق اداره کار اجاره بپردازیم. موبایل فروشان این محله در مورد سود خود کمتر صحبت می‌کنند ولی به نظر می‌رسد فروش یک موبایل همراه با لوازم جانبی و شارژر دست‌کم ۵۰۰ هزار تومان سود دارد که برای موبایل‌های گران‌تر این رقم تا بیش از ۱ میلیون تومان می‌رسد. در روزهای معمولی سال فروش روزی ۳۰ عدد موبایل برای یک فروشگاه ۱۰۰ مترمربعی کار دشواری نیست. آنها اگر کمتر از این بفروشند از پس هزینه‌هایی مانند اجاره مغازه و دستمزد کارگران برنمی‌آیند، البته بخش بزرگی از سود آنها صرف هزینه‌هایی مانند اجاره میلیاردی می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =