به گزارش ایراسین، مدیر توسعه شرکت فولاد تاراز چهارمحال در خصوص وضعیت پیشرفت و اجرای طرحهای توسعه این شرکت اظهار داشت: ظرفیت تولید ورق گالوانیزه در شرکت فولاد تاراز در حال حاضر حدود ۲۰۰ هزار تن در سال است که تاکنون برای تولید این محصول، بعد از تحویل گرفتن ورق گرم فولادی از فولاد مبارکه، در کارخانههای دیگری مراحل اسیدشویی و سپس نورد سرد انجام میگرفت و درنهایت در کارخانه فولاد تاراز، ورق گالوانیزه تولید میشد.
علی صادقی افزود: تصمیم گرفته شد تا برای توسعه و کسب سود بیشتر، اسیدشویی و نورد سرد توسط خود شرکت فولاد تاراز انجام شود و بنابراین، پروژههای ایجاد خط اسیدشویی ۵۰۰ هزار تن در سال و دو عدد نورد سرد با ظرفیتهای ۲۰۰ و ۲۵۰ هزار تن در سال تعریف شد.
صادقی با بیان اینکه دو خط نورد سرد ۱۲۵۰ و ۱۴۵۰ برای این پروژه تعریف شده است، اذعان کرد: خط نورد سرد ۱۲۵۰ به بهرهبرداری رسیده و خط نورد سرد ۱۴۵۰ نیز با اتمام احداث سالن تولید، در مرحله نصب تجهیزات است.
مدیر توسعه فولاد تاراز با بیان اینکه برای این پروژه، تأسیسات پشتیبان یا یوتیلیتیهایی نظیر بویلر، کمپرسور، کولینگ تاور و… نیز تعریف شده که در حال اجرا هستند، تصریح کرد: خط اسیدشویی به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال نیز در حال احداث است و در حال حاضر با تکمیل عملیات ساختمانی و سازه، پیشرفت فیزیکی پروژه بیش از ۷۰ درصد بوده است.
وی ضمن اعلام این نکته که در حال انجام امور مربوط به لولهکشی و برقکشی پروژه هستیم، بیان داشت: تجهیزات مرتبط با این موارد ترخیص شده و در حال ارسال به کارخانه است تا نصب شده و بدین صورت، چرخه تولید از ورق گرم تا گالوانیزه تکمیل شود.
صادقی ادامه داد: همچنین طرح انبار روباز و طرحهایی نظیر انبار سرپوشیده ورق گالوانیزه نیز در حال اجرا است که تقریباً به اتمام رسیده است و به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید؛ همچنین تجهیزات پروژه بازیابی اسید نیز خریداری شده که پس از تکمیل عملیات ساختمانی و ترخیص از گمرک، نصب آنها شروع خواهد شد.
مدیر توسعه فولاد تاراز با بیان تدوین سند توسعه این شرکت اذعان داشت: با تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای توسعه در حال اجرا، به سمت تعریف پروژههای دیگری نظیر آنیل پیوسته یا بچ آنیل نیز خواهیم رفت که با اجرای آن، امکان فروش ورق به صورت کامرشیال روغنی فراهم خواهد شد؛ همچنین پروژههایی نیز در دست مطالعه هستند و در تلاشیم با ارتقای کوره و پاتیل گالوانیزه موجود، امکان تولید ورقهای گرید های دیگر را نیز به دست آوریم.
وی بیان کرد: در تلاشیم تا پایان سال جاری، تمام پروژههای توسعه در حال اجرا را به اتمام برسانیم و با بهرهبرداری از آنها به سمت کسب سود بیشتر برای سهامداران حرکت کنیم.
همچنین مسعود مجیری، مدیر پروژه نورد سرد ۱۴۵۰ فولاد تاراز در خصوص آخرین وضعیت این پروژه اذعان داشت: درصد بالایی از تجهیزات مکانیکی خریداری شده برای این خط، نصب کامل شده است و تجهیزات باقیمانده نیز در مراحل نهایی نصب قرار دارد.
وی افزود: بهروزرسانی و بهبودهای مختلفی روی این سیستمها انجام شده است و برآورد ما این است که تا پایان خردادماه، نصب تجهیزات مکانیکی به اتمام برسد و آماده انجام تستهای سرد برای تولید محصول کیفی نهایی در اوایل نیمه دوم سال باشیم.
در ادامه، امیر نوجوکی، مدیر تولید پروژه نورد سرد ۱۲۵۰ فولاد تاراز عنوان کرد: واحد نورد سرد ۱۲۵۰ در آبانماه سال گذشته افتتاح شد؛ اما لزوم انجام برخی بهروزرسانیها برای افزایش کیفیت محصول سبب شد تا از بهمنماه ارتقای این خط در دستورکار قرار گیرد.
وی با بیان انجام تغییرات متعدد روی قفسه، اتوماسیون، روغن امولسیون، کیفیت سطح ورق و سایر مراحل تولید، ابراز کرد: در حال حاضر، مراحل ارتقای خط نورد سرد ۱۲۵۰ فولاد تاراز به اتمام رسیده و انواع ورق فول هارد از ۳۸ صدم میلیمتر تا ۲ میلیمتر در این واحد باکیفیت مطلوب در حال تولید است.
نوجوکی اضافه کرد: تجهیزات دیگری نیز در مراحل حمل به شرکت و نصب قرار دارد و به زودی به این خط اضافه خواهد شد که با ارتقای کیفیت این واحد، امکان تولید محصولاتی با گریدهای بالاتر برای مصارف ویژه را فراهم میکند.
همچنین محمدعلی فدایی، هماهنگکننده واحد اسیدشویی فولاد تاراز در خصوص آخرین وضعیت این پروژه گفت: در حال حاضر مرحله ساخت ابنیه و فونداسیون تجهیزات این پروژه به اتمام رسیده است و پیمانکاران در حال اجرای قسمتهای برق، لولهکشی و… هستند.
وی افزود: تمام تجهیزات خط اسیدشویی خریداری و در بندرعباس تخلیه شده است که در حال انجام مرحله نهایی ترخیص و حمل آنها به شرکت هستیم تا با حضور کارشناسان و مشاوران چینی اقدام به نصب آنها در سه جبهه پروسه، ورودی و خروجی خط کنیم.
بر اساس گزارش آتیه فولاد، فدایی تصریح کرد: در صورت ترخیص تجهیزات تا پایان اردیبهشتماه، میتوانیم ظرف سه ماه خط را آماده تست سرد کنیم و تا اواخر شهریور به مرحله تست گرم برسیم.
هماهنگکننده واحد اسیدشویی فولاد تاراز با بیان اینکه اکنون اسیدشویی در شرکتهای دیگر انجام میشود، اذعان کرد: با بهرهبرداری از این خط، چرخه ورود و خروج محصول در شرکت فولاد تاراز تکمیل خواهد شد و با حذف هزینههای مربوط به حملونقل در سودآوری شرکت تأثیر قابل ملاحظهای خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: احداث خط بازیابی اسید، احداث تصفیهخانه پساب و احداث خطوط تکمیلی نیز برنامههای فولاد تاراز است که با تکمیل پروژههای جاری ادامه خواهد گرفت.
ارسال نظر