• ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۸
  • کد خبر: 55639
  • readingTime: ۱ دقیقه
گونه گیاهی

رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اینکه هشت هزار و ۶۰۰ گونه گیاهی در کشور شناسایی شده است، گفت: ۲ هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی انحصاری و آندمیک (بومی) در معرض خطر و تهدید شناسایی شده است.

به گزارش ایراسین، مریم مقانلو افزود: برداشت بی‌رویه، تخریب زیستگاه بر اساس فعالیت‌های مختلف انسانی و تخریب‌های زیستی به دلیل رانش زمین و خشکسالی سبب می‌شود از رویشگاه این گونه‌ها کاسته شود و این گونه‌ها مورد تهدید قرار گیرد.

وی اظهار کرد: برخی از این گونه‌ها به خصوص گونه‌های در معرض خطر به دلیل مطالعاتی که انجام می‌شود توسط محققان برای تکمیل طرح مطالعاتی از کشور خارج می‌شود و این مساله یک تهدید برای گونه‌های انحصاری است که باعث می‌شود در کشور خلأ این گونه‌ها به وجود آید.

وی گفت: در راستای جلوگیری از خروج این گونه‌ها از کشور، وظایفی برای سازمان حفاظت محیط‌زیست، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری و سایر مؤسسات تحقیقاتی در نظر گرفته شده است و بر اساس قانون، بهره‌برداری ذخایر ژنتیکی، تهیه و تدوین آئین‌نامه و دستورالعمل‌ها در این زمینه در کشور بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست و جهاد کشاورزی قرار داده شده است.

مقانلو اظهار کرد: در این راستا سازمان حفاظت محیط‌زیست در خصوص گونه‌های حیات وحش و وزارت جهاد کشاورزی در حوزه گیاهی باید برنامه‌های حفاظتی را تهیه کنند تا پس از ادغام این برنامه و دستورالعمل‌ها به خصوص در زمینه نحوه قانونمند شدن دسترسی به ذخایر ژنتیکی و جلوگیری، از خروج این گونه‌ها به استان‌ها ابلاغ شود و به صورت جدی‌تر از خروج این گونه‌های نادر و انحصاری کشور به خارج از کشور جلوگیری شود.

وی افزود: در راستای حفاظت از گونه‌های در معرض خطر و تهدید، سازمان حفاظت محیط‌زیست با مراکز تحقیقاتی در سطح استان‌ها قراردادهای مطالعاتی برای این گونه‌ها منعقد کرده است، تا بتوان با انجام کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی زمینه مدیریت، حفاظت و احیای این گونه‌ها را در مناطق مختلف کشور فراهم کرد و در کنار حفظ گونه‌های جانوری، گونه‌های گیاهی نیز حفظ و احیا شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 2 =