• ۱۰ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۵
  • کد خبر: 56547
  • readingTime: ۲ دقیقه
فرودگاه

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) از بازگشت ۳۳ هزار و ۲۲۶ حاجی به کشور تا امروز خبر داد.

به گزارش ایراسین، شمس الدین فرزادی‌پور اظهار کرد: پیش از عملیات حج اعلام کردیم توانایی انتقال ۵۰ هزار نفر از حجاج را داریم و مقرر بود انتقال ۴۰ هزار نفر را هما بر عهده داشته و بقیه توسط یکی از شرکت‌های همکار انجام شود، اما ۲ روز مانده به پرواز عربستان از پذیرش شرکت یاد شده سر باز زد.

وی بیان‌داشت: به این ترتیب انتقال همه حدود ۹۰ هزار زائر بر دوش هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران افتاد که با انجام برنامه‌ریزی‌های لازم نسبت به انتقال حجاج اقدام شد.

فرزادی پور ادامه‌داد: مرحله رفته انتقال حجاج از ۲۱ اردیبهشت آغاز شد که تا ۲۱ خرداد به طول انجامید؛ به این منظور در کمتر از پنج روز برخی هواپیماها وارد فاز عملیاتی شد.

وی گفت: در عملیات رفت حجاج ۷۵۸ لک پروازی انجام شد و تعداد ۸۷ هزار و ۶۲۴ نفر زائر با احتساب عوامل خدماتی اعزام شدند.

مدیرعامل هما خاطرنشان کرد: میانگین تأخیرها در عملیات پرواز رفت حجاج ۴۰ دقیقه بود، پروازها از ۲۱ فرودگاه کشور انجام شد که ۴۴۰ پرواز به مدینه و ۳۱۸ پرواز به جده انجام شد.

وی با اشاره به آغاز پروازهای برگشت حجاج از ۲۳ تیرماه، یادآور شد: تا امروز ۲۷۸ پرواز بازگشت حجاج انجام شده و در این راه یک فروند هواپیما از شرکت "آوا ایر" به کمک گرفته‌ایم که ۱۴ پرواز تاکنون برای ما انجام داده است.

فرزادی‌پور اظهار کرد: در مجموع تاکنون ۲۹۲ پرواز بازگشت حجاج انجام شده و ۳۳ هزار و ۲۲۶ نفر از حجاج بازگشته‌اند.

مدیرعامل هما، میانگین تأخیرات پروازهای بازگشت را ۷۳ دقیقه اعلام کرد و گفت: این تأخیرها به دلیل نقل و انتقال بار حجاج و تراکم مسافر در فرودگاه‌ها به ویژه در روزهای ابتدایی عملیات برگشت بوده است.

وی بیان داشت: تعداد پروازها به مدینه و برعکس ۲۴۲ پرواز و به شهر جده ۵۰ پرواز بوده است.

فرزادی‌پور خاطرنشان کرد: پروازهای بازگشت حجاج از فرودگاه‌های کرمان، بوشهر، بیرجند، اهواز، تبریز و رشت به اتمام رسید.

این مقام مسئول گفت: انتقال حجاج در سال جاری نسبت به دو سال گذشته با ۱۰۰ درصد افزایش به ۸۸ هزار نفر افزایش یافت و این مهم با وجود همه مشکلات و مسائل حاشیه‌ای، محدودیت‌ها و تحریم‌ها جهش بسیار خوبی در حوزه عملیات انتقال حجاج نشان می‌دهد.

نرخی برای پروازهای اربعین اعلام نشده است

وی گفت: امروز متوسط جهانی هر ساعت صندلی پروازی بین ۴۷ تا ۶۰ دلار است.

وی با تاکید بر اینکه کف قیمت برای بلیت هواپیما وجود ندارد اما سقف قیمتی وجود دارد، تصریح کرد: هواپیمای جمهوری اسلامی تا امروز حتی یک ریال مازاد بر نرخ مصوب سازمان بلیط نفروخته است.

فرزادی‌پور در خصوص سقف قیمت عنوان کرد: در این زمینه بازار تعیین کننده است و بر اساس عرضه و تقاضا خواهد بود و بنا شده کسی بالاتر از عددی که تعیین شده بلیت نفروشد.

بر اساس گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه تاکنون دستورالعمل خاصی برای سوخت هواپیما به این سازمان اعلام نشده، در خصوص عدم پذیرش هواپیمایی معراج از سوی عربستانی‌ها برای پرواز حجاج گفت: دلیل خاصی به طور شفاف به ایران اعلام نشده و مجوز مربوطه برای این شرکت صادر نشده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =