بورس

درحالی بازار سرمایه همچنان با ریزش همراه است که مطابق میل فعالان بورسی همچنان شاهد افزایش دلار نیما و عبور این نرخ از ۴۸ هزار تومان هستیم؛ اما سوال اینجاست چرا حال بازار سرمایه خوب نیست؟

به گزارش ایراسین، ریزش شاخص بورس درحالی همچنان ادامه دارد و صدای بورسی‌ها را در آورده که قیمت ارز نیمایی مطابق میل فعالان بازار سرمایه همچنان ادامه دارد و امروز دلار نیما از ۴۸ هزار تومان هم عبور کرد.

تابلوی بازار سرمایه درحالی همچنان قرمز است که فعالان بورسی به از هفته‌های قبل به تغییرات وزارت اقتصاد و سازمان بورس خوش بین بوده و معتقد بودند رشد دلار نیما می‌تواند کمک زیادی به بهبود وضعیت شرکت‌های بورسی کند. اما وضعیت موجود بازار سرمایه حتی صدای مدافعان این طرح را هم در آورده و اصطلاحاً می‌گویند هنوز رئیس بورس کت خود را در نیاورده است!

هرچند بورسی‌ها افزایش حاشیه سود شرکت‌های بورسی را از فواید نزدیک شدن فاصله نرخ دلار آزاد و نیما می‌دانند اما معتقدند که کاهش فاصله این دو نرخ در کنار اقدامات دیگر، می‌تواند موجب رشد بازار شود.

برخی از بورسی‌ها از پایان ماه عسل صیدی رئیس سازمان بورس می‌گویند و برخی دیگر به کنایه به ماجرای کت آقای رئیس اشاره می‌کنند؛ اما اکثراً معتقدند سازمان بورس دراین مدت کاری جز تغییر دامنه نوسان انجام نداده است.

فعالان بازار سرمایه از رئیس بورس می‌خواهند در نخستین تصمیمات خود مشکل افزایش سرمایه اخابر و وب صادر رو حل کند؛ نرخ سود هم که نقطه نظر مشترک و نقد دائمی بورسی هاست، همچنان در نقدهایشان آورده می‌شود، آنها معتقدند دلیل اصلی رکورد بازار سرمایه بالا بودن نرخ سود است.

افزایش نرخ بازدهی اوراق اخزا در بازار معاملات ثانویه یکی از عواملی است این روزها وضعیت بازار سرمایه را تحت تأثیر قرار داده، است. هم اکنون میانگین نرخ اخزا به ۳۲ نیز درصد رسیده است که مهم‌ترین اثر این افزایش‌ها مثبت شدن نرخ بهره حقیقی بدون ریسک می‌باشد.

گفتنی است افزایش نرخ بازدهی این اوراق، یکی از عواملی است که بر سایر بازارهای موازی همچون بازار سهام اثر منفی دارد و از جذابیت‌های این بازارها می‌کاهد. همانطور که بسیاری از کارشناسان یکی از دلایل مهم ریزش بازار سرمایه در ماه‌های گذشته را افزایش نرخ سود اوراق اخزا عنوان می‌کنند.

همچنین دیگر تأییدی بر ادعای بالا، رشد شاخص کل به واسطه‌ی کاهش نرخ سود این اوراق است. بررسی روند شاخص بورس در هفته‌های گذشته، نشان می‌دهد شاخص کل به دنبال کاهش میانگین نرخ سود اوراق اخزا از نقطه حداکثری ۳۷ درصد به حدود ۳۰ درصد، توانست کندل های صعودی را به ثبت رساند.

لازم به ذکر است، فروش اوراق از ۳ مسیر بر بازار سهام اثر گذار است و منجر به تعمیق رکود در این بازار می‌شود. اولین نکته‌ای که این رکود را تعمیق می‌بخشد، نرخ سود بدون ریسک است که مشخصاً از جذابیت بازار سهام که ذات با ریسک‌هایی همراه است، می‌کاهد.

مسیر دومی که عرضه اوراق‌ها بر بازار سهام اثر می‌گذارد، فروش سهام توسط بانک‌ها و صندوق‌های درآمد ثابت (بخشی از پرتفو صندوق‌های درآمد ثابت سهام است) به منظور خرید این اوراق است که این امر نیز در بازار سهام فشار فروش ایجاد می‌کند.

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از ۵ میلیارد و ۶۵ میلیون سهم و حق تقدم به ارزشی بالغ بر ۲ هزار و ۸۵۹ میلیارد تومان در بیش از ۱۷۵ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۲۴ هزار و ۷۷۳و احدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۸۹ هزار و ۹۳۴و احد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فولاد، فملی و شستا شد و در مقابل نمادهای معاملاتی وپارس، مبین و شخارک با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۵ میلیارد و ۶۶۲ میلیون ورقه به ارزش ۲۶۶ هزار و ۹۹ میلیارد تومان در ۱۰۵ هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۱۴۲و احد افت کرد و در ارتفاع ۲۱ هزار و ۸۰۱و احد قرار گرفت.

بر اساس گزارش ایسنا، در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی زاگرس، هرمز و شاوان شد و در مقابل نمادهای معاملاتی آریا، نیان و حسینا بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =