سخنگوی دولت

سخنگوی دولت گفت: جامعه مدنی و خیریه‌ها در کنار دولت برای کاهش مشکلات خانواده جان باختگان معدن طبس قرار داشتند. موضوع مسکن آنان با همت وزیر راه حل شد و یک واحد مسکونی به خانواده جان باختگان معدن طبس اهدا می‌شود. دیه به مبلغ ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

به گزارش ایراسین، فاطمه مهاجرانی امروز در نشست خبری خود با گرامیداشت یاد سردار نیلفروشان، از همه زحمات جان بر کفان کشور برای حفظ اقتدار کشور تشکر کرد.

وی در ادامه با گرامیداشت روز عصای سفید، بیان کرد: باید از ظرفیت نابینایان در کشور استفاده کرد تا جامعه وضعیت بهتری داشته باشد. امروز روز پارالمپیک است و از افتخارآفرینی ورزشکاران پارالمپیک قدردانی می‌کنیم.

اهدای یک واحد مسکونی به خانواده جان باختگان معدن طبس

سخنگوی دولت گفت: جامعه مدنی و خیریه‌ها در کنار دولت برای کاهش مشکلات خانواده جان باختگان معدن طبس قرار داشتند و موضوع مسکن آنان با همت وزیر راه حل شد. یک واحد مسکونی به خانواده جان باختگان معدن طبس اهدا می‌شود. دیه به مبلغ ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد. برای بخشش دیون این افراد هم در حال رایزنی هستیم. برای آموزش فرزندان این جان باختگان هم در حال برنامه ریزی هستیم. با ترتیبات اتخاذ شده از سوی وزارت کار، از پایان همین ماه مستمری ماهانه خانواده‌های جان‌باختگان معدن طبس دایر خواهد شد.

سفر شجاعانه عراقچی و قالیباف به بیروت

سخنگوی دولت ادامه داد: سفر شجاعانه آقایان عراقچی و قالیباف به بیروت با وجود همه تهدیدات برای برقراری صلح و آرامش انجام شد که این اقدام قابل تقدیر است؛ ما با یک رژیم کودک کش مواجه هستیم.

تلاش دولت تنظیم بودجه منظم است

وی خاطرنشان کرد: دولت در حال بررسی بودجه است و امیدواریم با همه ناترازی ها، بتوانیم کشور را در موقعیتی قرار دهیم که بودجه حداقل آثار تورمی و حداکثر آثار عدالتی به خصوص برای اقشار کم درآمد را داشته باشد. دولت دنبال ایجاد نظم و انضباط مالی است. با توجه به تحریم‌های کشور، وضعیت مالی کشور دشوار است، اما به این معنی نیست که راه حلی وجود ندارد. تلاش دولت تنظیم بودجه منظم است.

تبریک به تیم فوتبال «خاتون بم»

مهاجرانی در ادامه خاطرنشان کرد: در روزهای گذشته تیم فوتبال «خاتون بم» موفق شد در جمع ۸ تیم برتر فوتبال زنان آسیا قرار بگیرد. این موفقیت را به بازیکنان و مربیان این تیم و به جامعه ایران اسلامی به ویژه زنان و دختران این مرز و بوم و همه دست اندرکاران ورزش کشور تبریک می‌گویم.

سخنگوی دولت افزود: این هفته خبر خوب دیگری نیز داشت که چشم و دل ما را روشن کرد. یک انجمن محیط‌زیستی در کازرون استان فارس از میان ۶۰۰ انجمن از ۱۰۲ کشور موفق به کسب جایزه «Equator Prize» یا «جایزه استوا» شد. به این انجمن و مدیران محترم و پرتلاش آن تبریک میگوییم و آرزوی موفقیت روز افزون برای ایشان مسئلت داریم.

واردات خودروهای کارکرده قانون است و در حال بررسی برای اجراست

سخنگوی دولت همچنین درباره واردات خودرو گفت: اصل بر حمایت از تولیدات داخلی است، ولی حق مردم است که از خودروی خارجی استفاده کنند. تجمعی از درخواست برای واردات داریم که این فرایند آغاز شده است. برای خودروهای کارکرده بحث زیاد است که این با شأن مردم همخوانی دارد یا نه؟ این مطالبه وجود دارد و دولت در حال برطرف کردن موانع واردات است. واردات خودروهای کارکرده قانون است و در حال بررسی برای اجراست ولی بحث این است که این مساله با شأن مردم همخوانی دارد یا نه.

بررسی فیلترینگ در چارچوب منافع ملی و کار کارشناسی در حال انجام است

وی درباره موضع دولت در خصوص رفع فیلترینگ بیان کرد: موضع دولت همان موضع رئیس جمهور است و شفاف است که فیلترینگ مضرات زیادی ایجاد کرده و حفره‌های امنیتی ایجاد می‌کند و همچنین دسترسی به محتوای نامناسب ایجاد می‌کند. در چارچوب منافع ملی و کار کارشناسی در حال انجام است. فیلترینگ به اهداف خود نرسیده است و این موضوع در حال بررسی است.

کار فرهنگی را با باید و کار سلبی نمی‌توان دنبال کرد

سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که قانون حجاب و عفاف توسط رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد؟ گفت: رویکرد رئیس جمهور راجع به حجاب مشخص است که موضوعات فرهنگی را نمی‌توان با زور جا انداخت. جنس این مسائل از باور است و باور را با زور نمی‌توان دنبال کرد. این دولت، دولت وفاق ملی است و می‌خواهد موضوعات را با رویکرد همدلانه حل کند. از سویی قانون باید مصالح کشور را داشته باشد و پشتوانه اجرایی داشته باشد. ما دنبال کار کارشناسی دقیق هستیم که قانون مصالح کشور را داشته باشد. معتقدیم که کار فرهنگی را با باید و کار سلبی نمی‌توان دنبال کرد.

سخنگوی دولت درباره پیگیری آزادسازی اموال ایران در قطر، خاطرنشان کرد: استفاده از دارایی نقدی ایران حق ایران است و در دیدار مقامات کشورمان با قطر از جمله رئیس بانک مرکزی کشورمان با طرف قطری، در حال تلاش هستیم مشکلات این زمینه را حل کنیم.

قانون ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت را رعایت می‌شود

وی در خصوص دلیل واردات برنج گفت: در کشور قانون ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت را رعایت می‌کنیم، اما ذخایر منابع غذایی کشور باید تأمین شود. وقتی قیمت جهانی به حداقل می‌رسد باید ذخایر پر شود ولی معنای آن نیست که این محصول وارد بازار می‌شود بلکه به معنای پر شدن ذخایر استراتژیک غذایی کشور است.

مهاجرانی همچنین درباره رویکرد دولت در زمینه ساخت مسکن، اظهار کرد: مسکن یکی از اولویت‌های مردم است. برای تسهیل ازدواج، مسکن موضوع مهمی است. رویکرد دولت این است که از عددسازی پرهیز کند و با واقعیات با جامعه صحبت کند. بر اساس برنامه وزارت کار قرار است ۸۰۰ واحد مسکن حمایتی بر اراضی ۹۹ ساله ساخته شود که از این تعداد ۳۷۰ هزار قرارداد انجام شده و مابقی منتظر انعقاد است. ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار مسکن خود مالکی هم در حال ساخت است.

وی درباره انتقادات به انتصاب استانداران یزد و فارس، گفت: نگرانی‌ها در این زمینه محترم است. کارگروه‌هایی برای انتخاب استاندار تشکیل شد که شامل فعالان سیاسی، اجتماعی و افراد محلی و بخش خصوصی است و گزینه‌های منتخب پیشنهاد می‌شود که آنها بررسی می‌شوند. این نگرانی‌ها ناشی از دغدغه مندی مردم است و باید پاسخ درستی داد. باید افراد را بر اساس عملکرد آنها ارزیابی کنیم که الان ارزیابی استانداران زود است. تعداد زیادی از استانداران انتخاب شده مورد استقبال قرار گرفته اند. به رأی هیأت وزیران به استانداران اعتماد کرده و بعد از عملکرد، آنها را قضاوت کنیم.

مهاجرانی درباره انتقادات نسبت به برخی گرانی‌ها در کشور، گفت: آحاد جامعه و همه مردم از افزایش قیمت‌ها رنج می‌برند و دهک‌هایی که مشکلات معیشتی دارند آسیب بیشتر می‌بینید و دولت تلاش می‌کند تا جایی که می‌تواند جلوی افزایش قیمت‌ها را بگیرد. تلاش دولت این است که ریشه تورم را بخشکاند. تورم قابل کتمان نیست، تورم بالا بوده است ولی تلاش دولت برای مهار تورم است. در لایحه بودجه ۱۴۰۴، تلاش می‌کنیم از اقشار آسیب پذیر حمایت شود. در این بودجه معافیت مالیاتی از ۱۲ میلیون به ۲۴ میلیون تومان افزایش پیدا کرد تا آسیب کمتری به افراد کم درآمد وارد شود. ولی مشکلات یک شبه قابل حل نیست و نیاز به کار کارشناسی و همدلی جامعه دارد.

ایران از هر پیشنهاد صلح حمایت می‌کند

مهاجرانی درباره موضع ایران برای برقراری آتش بس در غزه و لبنان، تصریح کرد: نسل کشی در غزه رخ داده است. ایران با حفظ اصول سیاست خارجی خود و به رسمیت نشناختن دولت اسرائیل، همه تلاش خود و دیپلماسی را به کار می‌بندد تا شاهد کاهش آلام مردم غزه و لبنان باشد. ایران از هر پیشنهاد صلح حمایت کرده و مشارکت می‌کند تا شرایط این مردم بهتر شود.

مطالبات به‌حق گندم کاران پرداخت می‌شود

وی درباره زمان پرداخت پول مابقی گندم کاران، افزود: دو نکته را باید در نظر داشت که رقم خرید تضمینی گندم افزایش یافته است و میزان گندم خریداری شده بیش از آنچه است که در قانون مصوب شده است. سازمان برنامه و بودجه تلاش می‌کند که مطالبات به‌حق گندم کاران را پرداخت کند. پیگیری‌ها در حال انجام است تا در اولین فرصت این مطالبات پرداخت شود.

سخنگوی دولت درباره تهدیدات ایران توسط اسرائیل، خاطرنشان کرد: ایران هیچگاه آغازگر جنگ نیست ولی در دفاع مصمم‌ترین کشور است و حاضر نیست منافع ملی خود را معاوضه کند. به آنها می‌گوئیم این دم شیر است و آن را به بازی نگیرید. وعده صادق ۲ قسمت کوچکی از توان نظامی ایران بود. ایران آمادگی هرگونه پاسخ را دارد. هر زمان هر پاسخی لازم باشد، خواهیم داد، ما در دفاع سخت مصمم هستیم.

مهاجرانی درباره برنامه دولت برای کاهش تورم، گفت: تورم مثل بلای خانمان سوز برای اقتصاد است. تلاش دولت برای کاهش تورم است. دولت تلاش می‌کند به منابع قابل وصول دسترسی داشته باشد. دولت سعی می‌کند انضباط مالی در بودجه ایجاد شود تا ناترازی در بودجه ایجاد نشود. صرفه جویی و برخی سرمایه گذاری ها نیز راهکارهای دیگری برای کاهش ناترازی است.

سخنگوی دولت درباره میزان پرداخت ارز از سوی بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی، افزود: ۳۶ میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی، تجاری و دارو پرداخت شده است. از این مبلغ، ۱۹ میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار برای کالاهای تجاری و بازرگانی و بیش از ۸ میلیارد دلار برای واردات در ازای صادرات پرداخت شده است. در این زمینه شفافیت باید وجود داشته باشد تا اعتماد مردم جلب شود.

احتمال بازگشت بیش از ۵۰ درصد معلمان به خدمت

مهاجرانی درباره راهکار دولت برای رفع کمبود معلمان در مدارس و حذف برخی در گزینش‌ها، اظهار کرد: معلمی به صلاحیت ویژه نیازمند است، زیرا معلم یک کاربر ساده یک دستگاه نیست بلکه باید در تربیت انسان نقش داشته باشد؛ بنابراین طبیعی است که انتظار داشته باشیم حساسیت ویژه لحاظ شود، اما تعداد افرادی که شامل کد ۱۹ و ۵ شده‌اند بسیار بالاست که پرونده آنها در حال بررسی است و پیش بینی این است که بالای ۵۰ درصد این افراد بتوانند به محل تحصیل و خدمت برگردند.

سخنگوی دولت درباره رویکرد دولت در خصوص توسعه هوش مصنوعی در کشور، گفت: زمینه هوش مصنوعی در دولت در حال پیگیری است. اساسنامه سازمان هوش مصنوعی در حال تدوین است و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب خواهد رسید، ولی تا آن زمان، همه برنامه‌های هوش مصنوعی براساس برنامه هفتم توسعه در معاونت علمی ریاست‌جمهوری پیگیری می‌شود.طراحی قرارداد برای اجرای سکوهای ملی هوش مصنوعی با یکی از دانشگاه‌ها به اتمام رسیده است و حدود ۳۰ عنوان درسی در زمینه هوش مصنوعی از ابتدای امسال در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود. بیش از ۶۰ طرح پژوهشی در این زمینه مورد حمایت قرار گرفته است.

تلاش دولت افزایش تعاملات با کشورهای همسایه است

وی در پاسخ به پرسشی در زمینه برنامه دولت برای رشد اقتصادی کشور، خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذرای خارجی یکی از عوامل رشد اقتصادی کشور است. پیش بینی می‌شود رشد اقتصادی کشور ۴ درصد بشود. برای رسیدن به رشد ۸ درصد سالانه به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیازمندیم. تلاش دولت افزایش تعاملات با کشورهای همسایه برای بهبود تجارت خارجی و ایجاد ظرفیت برای سرمایه‌گذرای بخش خصوصی داخلی و خارجی کشور برای دستیابی به رشد اقتصادی مطلوب است.

در اینکه حجمی از ورودی‌ها سهمیه‌ای هستند، تردیدی وجود ندارد

سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه آیا صحت دارد ۷۵ درصد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران سهیمه‌ای هستند، تصریح کرد: اینکه این عدد همینی هست که شما اشاره کردید به بررسی بیشتر نیاز دارد ولی در اینکه حجمی از ورودی‌ها سهمیه‌ای هستند، تردیدی وجود ندارد. سهمیه‌ها همین جوری اتفاق نمی‌افتد بلکه طی فرایند و مصوباتی در برخی نهادها مثل مجلس شورای اسلامی انجام می‌شود. این موضوع به کار کارشناسی نیاز دارد. عدالت آموزشی برای رئیس جمهور از موضوعات بسیار مهم است و تلاش می‌شود به گونه‌ای رفتار شود که در عین حال که همه نهادها و اقشاری که از سهمیه بهره برداری می‌کنند به حق خود برسند ولی از ان طرف هم کسانی که سهمیه ندارند، مورد بی عدالتی قرار نگیرند.

وی افزود: ما وقتی می‌گوئیم سهمیه، در ذهن افراد سهمیه خانواده‌های محترم شهدا و جانبازان و ایثارگران می‌آید که اینگونه نیست. سهمیه‌های متعددی و زیادی داریم که سهمیه این خانواده‌ها در مقابل بقیه سهمیه‌ها بسیار اندک است. نباید فراموش کنیم که وامدار این خانواده‌ها هستیم.

مهاجرانی در پاسخ به این پرسش که دولت چه برنامه‌ای برای همراه کردن اکثریت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای عالی فضای مجازی در تصمیمات دارد؟ بیان کرد: خیلی از این شوراها از افراد فرهیخته تشکیل شده که به کار کارشناسی اعتقاد دارند. در عین حالی که تاکید ما بر کار کارشناسی و پاسخگویی به نیاز جامعه است، معتقدیم که از آنجایی که این دولت، دولت وفاق ملی است سعی می‌کند جریان تصمیماتی را در شوراها شکل دهد که در نهایت پاسخگوی نیاز جامعه باشد. شورای عالی انقلاب فرهنگی متشکل از بزرگانی است که همه از مفاخر کشور هستند.

مالکیت و حاکمیت زمین‌ها در اختیار ایران است

سخنگوی دولت در خصوص صحت خبر فروش زمین‌های چابهار به اتباع افغانی، اظهار کرد: فراموش نکنیم کشور هیچ گاه در هیچ موقعیتی، امینت داخلی و مرزهای خود را برای هیچ مزیت اقتصادی به خطر نخواهد انداخت. به اتباع زمین فروخته نمی‌شود و مالکیت و حاکمیت زمین‌ها در اختیار ایران است و مطلقاً قابل انتقال نیست. شما به شنیده‌ها اشاره کردید؛ بنابراین اگر هم واگذاری باشد در قالب مصالح ملی و استفاده مشترک و منافع مشترک و به صورت بهره برداری ممکن است سپرده شود و مالکیت زمین‌ها متعلق به نظام جمهوری اسلامی ایران است.

تلاش می‌کنیم از ظرفیت افراد توانمند و نیروهای دلسوز نظام، استفاده شود

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که با توجه به مخالفت طیف تندوری مجلس با حضور ظریف در دولت، آیا لایحه اصلاح قانون واگذاری مشاغل حساس به افراد در مجلس تصویب خواهد شد؟ گفت: طیف تندور هم طیفی از این مردم هستند و باید صدای آنها را هم شنید و دغدغه‌های آنها را هم درک کرد هر چند هرگونه خواسته‌ای که با منافع ملی همسویی نداشته باشد، مورد اقبال قرار نخواهد گرفت، اما باید در نظر داشت که هیچ قانونی برای فرد نوشته نمی‌شود. دولت سعی می‌کند همه ظرفیت خود را به کار بگیرد تا از افرادی که توانمندی دارند، استفاده کند؛ بنابراین تلاش می‌کنیم ظرفیت افراد توانمند و نیروهای دلسوز نظام که دلسوزی آنها مال امروز و دیروز نیست و ثابت شده است، استفاده شود.

دولت تلاش می‌کند تا فرایند تولید دارو را کوتاه کند

بر اساس گزارش ایرنا، مهاجرانی همچنین درباره برنامه دولت برای جبران کمبود دارو به خصوص برای بیماری خاص، اظهار کرد: دارو از اقلامی است که نمی‌توان نسبت به کمبود آن مسامحه داشت زیرا با سلامت مردم در ارتباط است. تحریم‌ها موضوع دارو را به شدت تحت تأثیر قرار داده است ولی برای کم کردن آسیب کاهش داروهایی از جمله انسولین قلمی اقداماتی شده است از جمله اینکه تولید داخلی افزایش داشته است. در این زمینه از تولیدکننده داخلی با تخصیص مالی و معافیت مالیاتی و کمک‌های فنی حمایت شده است. گام‌هایی برای واردات دارو و مواد اولیه دارو برداشته شده است. در مجوزهای تولید و واردات تسریع شده است و دولت تلاش می‌کند تا فرایند تولید دارو را کوتاه کند تا سرعت تولید دارو بیشتر شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =