به گزارش خبرنگار ایراسین، گندم در شمار کالای استراتژیک قرار میگیرد و در ایران به طور متوسط طی سه دهه گذشته سطح زیر کشت گندم حدود دو میلیون هکتار گندم آبی و چهار میلیون هکتار گندم دیم بوده است. از این سطح حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تن گندم تولید میشود. دولت باتوجه به اهمیت تولید این کالا اساسی در کشور قانون خرید تضمینی گندم را در دهه ۶۰ تصویب کرد و هر ساله گندم کاران محصول تولیدی خود را با قیمت مشخصی به دولت به فروش میرسانند، تا جایی که دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ محل پرداخت پول گندم کاران را یارانه سوخت و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانهها در نظر گرفته است. با این حال کشاورزان از تأخیر پرداخت وجه از سوی دولت گلهمندند و عقیده دارند دولت طی سالهای گذشته پول گندمکاران را با تأخیر پرداخت کرده است که این موضوع منجر به بروز مشکلات اساسی در کشت میشود.
در خصوص وضعیت کاشت و برداشت گندم و پرداخت مطالبات گندم کاران گفتوگویی با عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم کاران ایران صورت گرفته که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
شرایط حال حاضر گندم کاران به چه صورت است؟ آیا مطالبات آنها پرداخت شده است؟
دولت در طول سال جاری حدود ۱۲ میلیون تن گندم را از گندم کاران به صورت تضمینی خریداری کرد. متأسفانه سال گذشته برنامهریزی نامناسبی برای تأمین اعتبار خرید تضمینی گندم صورت گرفته بود و ما با خلأ حدود ۵۱ همتی مواجه بودیم. ولی خوشبختانه با نظر مساعد دکتر پزشکیان و پیگیریهای آقای نوری هفته گذشته مطالبات گندم کاران به ارزش ۲۱۱ همت به صورت کامل پرداخت شد.
قیمت پیشنهادی برای خرید تضمینی گندم در سال آینده چقدر است؟
قیمت پیشنهادی خرید تضمینی گندم برای سال آینده ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم است. این قیمت را شورای قیمتگذاری تصویب کرده و یک تصمیم جمعی محسوب میشود. ولی ما به دنبال دریافت جایزه از دکتر پزشکیان هستیم تا گندم را با قیمت بالاتری به فروش برسانیم. در واقع دولت هر ساله برای گندم کارانی که تولیدات خود را به صورت کامل به بخش دولتی میفروشند، جایزهای در نظر میگیرد، برای مثال سال گذشته رقمی بین یک هزار تا دو هزار تومان به ازای هر کیلوگرم گندم به عنوان جایزه به گندم کاران تعلق گرفت. امیدواریم رئیس جمهور محترم برای سال آینده نیز این روال را ادامه دهد تا گندم کاران وجه بیشتری دریافت کنند.
آیا دولت سال آینده نیاز به واردات گندم دارد؟
ما طی سالهای گذشته به خودکفایی در تولید گندم رسیدهایم و نیازی به واردات گندم نداشتهایم. امیدواریم سال آینده این خودکفایی در حوزه تولید گندم حفظ شود تا کوچکترین نیازی به واردات این کالا اساسی نداشته باشیم و شاهد عرضه گندم تولید داخل در سراسر کشور باشیم.
وضعیت تولید گندم در سال آینده به چه صورت خواهد بود؟
اگر میزان بارش باران در کشور مناسب باشد، کشاورزان هم طبق روال همیشه گندم بکارند و کارشناسان به گندمکاران کمک کنند، بدون شک تولید گندم در کشور با مشکلی مواجه نخواهد شد. ما به به یاری خداوند شاهد خودکفایی در تولید گندم در سال آینده و حتی سالهای بعدی خواهیم بود.
ارسال نظر