به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، فناوری و فنبازار و دوازدهمین نمایشگاه ایرانساخت دیروز در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری افتتاح شد.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور نیز از هر دو نمایشگاه بازدید و جدیدترین دستاوردهای پژوهشگران و فناوران عرضهشده در این نمایشگاهها را رونمایی کرد.
وی همچنین در غرفه مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، انتظارات خود را از مؤسسه به عنوان کانون تفکر آموزش عالی بیان کرد. پزشکیان در این بازدید با اشاره به اسم مؤسسه و مأموریتهای آن در زمینه برنامه ریزی آموزش عالی گفت: مؤسسه به عنوان مرکز مطالعه و کانون تفکر آموزش عالی باید ضرورت و منطق وجود تعدد دانشگاهها و دانشجوی موجود در کشور را بررسی و اعلام نظر کند که آیا کشور به این میزان دانشجو در رشتههای مختلف از جمله مهندسی، حقوق و غیره نیاز دارد یا خیر؟
به نقل از مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی وی همچنین بر افزایش تحولات دانشگاههای کشور مطابق با تحولات دانشگاههای جهانی تاکید و خواستار ورود عملی دانشگاهها به نسلهای سوم و چهارم دانشگاهی شد.
وزیر علوم نیز در معرفی مؤسسه به رئیس جمهور گفت: مؤسسه کانون تفکر آموزش عالی است و مسائل آموزش عالی از سوی وزارت علوم به مؤسسه ارسال و مؤسسه پیشنهادات سیاستی خود را ارائه میدهد.
معاون وزیر علوم و رئیس مؤسسه نیز با اشاره به سابقه مؤسسه و مرجعیت آمار آموزش عالی از گذشته تاکنون و رصد اشتغال دانش آموختگان کشور از حدود ۱۰ سال گذشته در مؤسسه گفت: برنامه ریزی اصولی نیاز به آمار و جمع آوری آمار نیز نیاز به همکاریهای بین بخشی دارد و ما در این موضوع به واسطه عدم همکاریهای مناسب بین بخشی دارای مشکلاتی هستیم.
علیباقر طاهری نیا ادامه داد: شرط انجام برنامه ریزی خوب داشتن دادههای کامل و معتبر است و ما در این زمینه نیازمند حمایت دولت و الزام بخشهای مختلف نظام آموزش عالی کشور برای ارائه آمار کامل و به موقع هستیم.
طاهری نیا همچنین در پاسخ به سوال رئیس جمهور در مورد تعداد دانشگاهها و دانشجویان گفت: مأموریت آمایش آموزش عالی یک تکلیف قانونی روشن است؛ اما باید این موضوع را نیز مدنظر داشت که در شرایط فعلی نسبت کل دانش آموختگان آموزش عالی به جمعیت کشور در حدود ۲۰ درصد است؛ درحالیکه در برخی کشورهای همسایه این نسبت به چهل درصد نیز میرسد. بنابراین ما باید به ظرفیت بازار برای افزایش اشتغال نیز توجه داشته باشیم.
بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری از ۲۳ الی ۲۶ دیماه در محل دائم نمایشگاههای بین المللی برگزار و غرفه مؤسسه در سالن شماره پنج این رویداد آماده میزبانی از علاقهمندان است.
ارسال نظر