معدن

نیجریه پروسه استخراج از معادن طلا، لیتیوم و مس واقع در ایالت زامفارا را از ابتدای سال ۲۰۲۵ آغاز می‌کند. برآوردها نشان می‌دهد نیجریه نه‌تنها قادر به استخراج و تولید طلا با درآمد سالانه ۵۰۰ میلیون دلار در این منطقه است بلکه به خودکفایی در تولید مس و لیتیوم دست خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار ایراسین، نیجریه پروسه استخراج از معادن ایالت زامفارا (Zamfara) را از ابتدای سال ۲۰۲۵ آغاز می‌کند. ایالت زامفارا در شمال غربی نیجریه قرار دارد که معادن این ایالت حاوی مقادیر عظیمی طلا، مس و لیتیوم است. ولی بهره‌برداری از معادن ایالت زامفارا از سال ۲۰۱۹ به دلیل مشکلات امنیتی ممنوع اعلام شد. در نهایت دله آلاک(Dele Alake )، وزیر صنعت و معدن نیجریه هفته گذشته از سرگیری استخراج فلزات معدنی در این منطقه خبر داد و به گفته وی شرکت‌های معدنی نیجریه می‌توانند اکتشافات معدنی خود را در ایالت زامفارا به دلیل بهبود شرایط امنیتی شروع کنند.

طبق ادعای رویترز دولت نیجریه درصدد افزایش درآمدهای غیر نفتی خود است و رکوردشکنی‌های پی در پی قیمت طلا جهانی در طول سال ۲۰۲۴ باعث شده توجه این کشور به معادن طلا ایالت زامفارا جلب شود. علاوه بر این نیجریه به دنبال خودکفایی در تولید مس و لیتیوم است تا در آینده نزدیک نیازی به واردات این فلزات معدنی جهت فعالیت در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر نداشته باشد. در نتیجه امنیت پس از گذشت پنج سال در این ایالت برقرار شده است تا شرکت‌های معدنی بتوانند فعالیت خود را از سر گیرند.

درآمد ۵۰۰ میلیون دلاری برای نیجریه با استخراج طلا

جدیدترین برآوردهای شرکت‌های معدنی نیجریه نشان می‌دهد استخراج و تولید طلا از معادن ایالت زامفارا نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار در سال درآمد به همراه دارد که در صورت صعود قیمت انس طلا طی سال ۲۰۲۵ این رقم افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. همچنین نیجریه با بهره‌برداری از معادن مس و لیتیوم این مناطق به خودکفایی در تولید این دو فلز معدنی دست خواهد یافت.

آغاز مشارکت معدنی نیجریه با فرانسه

آنطور که رویترز مدعی است شرکت‌های معدنی نیجریه فناوری لازم برای اکتشافات گسترده و تولید فلزات معدنی از ایالت زامفارا را ندارند و احداث زیرساخت‌های معدنی در این منطقه نیازمند سرمایه، تخصص و زمان زیادی است. به دنبال این موضوع وزیر صنعت و معدن نیجریه طی نشستی در آخرین روزهای دسامبر ۲۰۲۴ از آغاز مشارکت معدنی این کشور با فرانسه جهت تولید طلا، مس و لیتیوم در ایالات زامفارا خبر داد. طبق گفته‌های آلاک بزودی همکاری‌هایی با آلمان و استرالیا نیز صورت می‌گیرد تا کمک‌های فنی و مالی برای احداث زیرساخت‌های معدنی در این منطقه فراهم شود. دولت نیجریه نیز برای جذب سرمایه‌گذاران و شرکت‌های معدنی خارجی میزان مالیات‌های خود را کاهش داد. علاوه بر این سرمایه‌گذاران خارجی در صورت احداث کارخانه معدنی در این ایالت مالک ۷۵ درصد از سهام آن خواهند شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =