به گزارش ایراسین به نقل از سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، حسین شریعتمدار طهرانی نخستین تغییر جدی در رویکرد سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور را باورمندی به توان بخش خصوصی به ویژه دانشگاهیان و شرکتهای دانشبنیان قلمداد کرد.
وی گفت: امسال تهیه ۱۲۰ نقشه زمینشناسی برنامهریزی و مقرر شده برای نخستین بار تهیه ۱۰۰ نقشه یعنی حدود ۸۰ درصد کار به بخش خصوصی واگذار شود؛ این در حالیست که در گذشته ۱۵ درصد کار توسط بخش خصوصی و ۸۵ درصد توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور انجام میشد؛ در واقع قرار است امسال ۸۵ درصد کار به بخش خصوصی واگذار شود و ۱۵ درصد کار توسط سازمان صورت بگیرد.
شریعتمدار طهرانی ادامه داد: دو پیوست در بحث برونسپاری وجود دارد که اولویت سازمان برای گرفتن پیمانکار اجراست؛ اولویت نخست پیوست، استفاده از هوش مصنوعی است یعنی افزون بر اینکه نقشهها به صورت سنتی و مرسوم تهیه میشود حتماً از هوش مصنوعی هم در این مسیر بهره گرفته خواهد شد.
وی بیانداشت: نخستین اولویتی که در سال جدید در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور شکل گرفت استفاده از هوش مصنوعی، هوشمندسازی و الکترونیک کردن همه فرآیندهای مرتبط با سازمان در بخشهای مختلف اجرایی اداری و تولیدات بود.
مشاور عالی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، تولید نقشه را یکی از اساسیترین وظایف این سازمان دانست و افزود: دادههای حاصل از این نقشهها در بخشهای مختلف زمینشناسی ژئوشیمی و اقتصادی در پایگاه علوم داده قرار میگیرد تا مورد استفاده فعالان اکتشافات معدنی، معدن و صنایع معدنی قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: تهیه ۱۲۰ نقشه زمینشناسی و شروع ژئوفیزیک هوایی به طول ۲ میلیون کیلومتر برای دستیابی به دادههای ذخایر زیر زمینی ایران را از برنامههای در دستور کار سازمان متبوع خود در سال جاری اعلام کرد و افزود: این دادهها بستر مناسبی برای ورود متخصصان و سرمایهگذاران حوزه زمینشناسی است تا برای استخراج و ایجاد صنایع معدنی ارزشمند اقدام کنند.
شریعتمدار طهرانی، اجرای برنامه ژئوفیزیک هوایی نوار شمالی فارس را هم از اولویتهای ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی شیراز در قالب یک برنامه سه ساله عنوان کرد و و از سرمایهگذاران خواست با مراجعه به این ادارهکل در منطقه شیراز یا پایگاه دادههای علوم (NGDIR.ir) سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از اطلاعات موجود برای بهرهبرداری اقدام کنند.
به گفته وی، ایران با ۲۷.۳ تریلیون دلار سرمایه معدنی، پنجمین کشور دارنده ذخایر معدنی در جهان است.
ارسال نظر