به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت جهانی اوره در سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۲.۱۲ درصد افزایش داشت. بررسیها نشان میدهد افزایش تنشها در خاورمیانه طی سال جاری یکی از مهمترین محرکهای صعودی در قیمت اوره بود. مهر ماه وقتی تنشها در منطقه اوج گرفت قیمت جهانی اوره جهش چشمگیری کرد زیرا انتظار میرفت صادرات اوره ایران کاهش پیدا کند. ایران با سهم ۱۰ درصدی یکی از بازیگران کلیدی در بازار جهانی اوره است ولی برخلاف انتظارات صادرات اوره ایران کاهش خاصی نداشت.
ایران در ۳ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۱.۳ میلیون تن اوره صادر کرد، در سه ماهه دوم و سوم نیز به ترتیب ۱.۵ و ۱.۶ میلیون تن صادرات اوره داشت و انتظار میرفت این مقدار در ۳ پایانی سال به ۱.۳ میلیون تومان کاهش یابد ولی برخلاف پیشبینیها رقم صادرات ایران در ۳ ماه پایانی سال ۲۰۲۴ بالاتر از ۱.۳ میلیون تن بود. اگرچه صادرات اوره روند صعودی داشت ولی قیمت جهانی اوره در سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۲.۱۲ درصد افزایش یافت. آخرین صورت مالی تولیدکنندگان داخلی اوره نیز نشان میدهد درآمد آنها در ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نسبت به ۹ ماه اول ۱۴۰۲ افزایش یافته است.
تولیدکنندگان اوره در ماههای ابتدایی سال با چالشهای متعددی مواجه شدند با این حال درآمد آنها طی ۹ ماه ابتدایی سال به قرار نمودار زیر است:
درآمد ۹ ماهه در شپدیس برابر با ۳۳ هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان بود، فروش این تولیدکننده در آذرماه به ۳,۱۷۴ میلیارد تومان رسید، این عدد کمتر از میانگین فروش ماهانه در سال جاری است. زاگرس پس از شپدیس با فروش ۲۱ هزار و ۷۶۶ میلیارد تومانی در رتبه دوم قرار میگیرد این شرکت در آذر ماه ۳,۳۸۶ میلیارد تومان فروش داشت که بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان بیشتر از میانگین فروش سالانه این شرکت است. فروش تولیدکننده اوره در ۹ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل به قرار نمودار زیر است:
درآمد شپدیس و زاگرس در ۹ ماه اول ۱۴۰۳ نسبت به ۹ ماه اول ۱۴۰۲ به ترتیب ۳۱ و ۲ درصد افزایش یافته است. بیشترین افزایش درآمد در بازه زمانی مورد بررسی مربوط به شفن است. درآمد این شرکت با رشد ۴۳ درصدی مواجه بود. درآمد کرماشا و شاروم نیز در ۹ ماه اول ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۵ و ۶ درصد کاهش یافت. با این حال تولیدکنندگان اوره از نظر درآمد شرایط قابل قبولی را سپری میکنند و پیشبینی میشود با ادامه روند صعودی اوره در سال ۲۰۲۵ درآمد اورهسازان در ۳ ماه پایانی ۱۴۰۳ نیز افزایش پیدا کند.
قیمت اوره پس از ریزش سنگین در بازارهای جهانی طی سال ۲۰۲۱ روند صعودی گرفت و از کانال ۲۰۰ دلار به ازای هر تن به بیش از ۱۰۰ دلار افزایش یافت ولی در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ به شدت ریزشی شد و به کانال ۳۰۰ دلار به ازای هر تن برگشت.
قیمت اوره در سال ۲۰۲۴ بیشتر در کانال ۳۰۰ دلار به ازای هر تن معامله میشد و اگرچه روند صعودی داشت ولی تغییرات خاصی به ثبت نرساند. تحلیلگران معتقدند احتمال افزایش قیمت اوره در سال ۲۰۲۵ وجود دارد و این خبر خوبی برای تولیدکنندگان داخلی اوره است.
ارسال نظر