به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار سهام در کشورهای بسیاری طی سال ۲۰۲۴ بازدهی مثبتی به ثبت رساندند و شاخصهای اصلی موفق به شکست سقفهای تاریخی خود شدند. شاخص نزدک بیش از ۳۱ درصد رشد کرد و سقف تاریخی جدیدی در محدوده ۲۰ هزار واحد به ثبت رساند، شاخص داوجونز نیز سقف خود را پشت سر گذاشت و حتی شاخص کل بورس تهران در سال ۲۰۲۴ موفق به شکست سقف تاریخی خود در حوالی ۲ میلیون و ۵۴۰ هزار واحد شد. با این شرایط بازار سهام سال ۲۰۲۴ را طلایی به پایان رساند و به دنبال آن شرکتهای مختلفی با بازدهی خیرهکنندهای رسیدند.
انویدیا تولید کننده پرازندههای گرافیکی پس از ورود به حوزه تولید پرازندههای هوش مصنوعی به حجم بازار بیش از ۳ تریلیون دلاری در سال ۲۰۲۴ رسید. سهام این شرکت در یک بازدهی خیرهکننده در سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۱۸۵ درصد رشد کرد. سهام اپل در پایان سال در فاصله کمتر از ۹۰ میلیارد دلاری تا ۴ تریلیون دلار رسید. تاکنون ارزش بازار سهام هیچ شرکتی به این عدد نرسیده است ولی اکنون تحلیلگران مدعیاند اپل پس از رشد خیره کننده در سال ۲۰۲۴ میتواند در سال ۲۰۲۵ به ارزش بازار ۴ تریلیون دلاری برسد.
لیست پردرآمدترین شرکتهای جهان در سال ۲۰۲۴ نشان میدهد Walmart همچنان با اختلاف در رتبه اول قرار دارد. این شرکت فعال در حوزه مواد غذایی برای ششمین سال متوالی پرفروشترین شرکت جهان نامگرفت و پس از آن آمازون در رتبه دوم قرار میگیرد. سال ۲۰۲۳ همزمان با افزایش شدید قیمت نفت آرامکو عربستان دومین شرکت پرفروش جهان لقب گرفت ولی در سال ۲۰۲۴ به رتبه چهارم کاهش پیدا کرد.
اپل پس از ۳ سال متوالی کاهش فروش در سال ۲۰۲۴ با افزایش فروش در رتبه هفتمین شرکت جهان با بیشترین درآمد جای گرفت. با این حال گزارشها نشان میدهد فروش برندهای لوکس جهان طی سال ۲۰۲۴ با کاهش نزدیک به ۲ درصدی همراه بود. برندهای لوکس جهان در سال جاری موفق به فروش ۳۶۳ میلیارد یورو شدند. فروش این برندها از سال ۲۰۰۸ به بعد فقط در دوره کرونا کاهش یافته بود و همیشه در روند صعودی قرار داشت.
پیشبینی میشود فروش این برندها برای سال ۲۰۲۵ افزایش پیدا کند، اگرچه دادهها از سال ۱۹۹۶ نشان میدهد دورههای کاهش درآمد برندهای لوکس به ۲ سال نیز میرسد. در بازار ایران صورت مالی شرکتها از افزایش فروش ریالی آنها خبر میدهد. فروش ریالی بسیاری از شرکتهای داخلی طی سال ۲۰۲۴ افزایش چشمگیری به ثبت رساند و سقف تاریخی خود را پشت سر گذاشت. اگرچه درآمد بسیاری از شرکتها از نظر دلاری تغییر خاصی نداشته است. تحلیلگران معتقدند با افزایش نرخ حواله ارزی در هفتههای گذشته درآمد ریالی شرکتها در سال ۳ ماه پایانی سال ۱۴۰۳ و سال ۲۰۲۵ با جهش خیرهکنندهای همراه خواهد شد.
ارسال نظر