سیدحسین سادات حسینی

سیدحسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران با اشاره به رکود بازار موبایل می‌گوید:فروشگاه‌های خرد باید بتوانند به مشتریان خود تسهیلات بانکی ارائه دهند. لذا از بانک‌ها خواهشمندیم به این قضیه ورود پیدا کنند و سرمایه بانکی را بین مردم پخش کنند تا مغازه‌داران نیز قادر به فروش اقساطی موبایل باشند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، مشاهدات میدانی از بازار موبایل نشان می‌دهد تقاضا برای خرید انواع اسمارت‌فون‌ها کاهش یافته و بازار موبایل طی ماه‌های گذشته رنگ رونق را به خود ندیده است. گویی بازار موبایل در سال جاری به خواب زمستانی عمیقی فرورفته و خیال بیدار شدن ندارد. به گفته بعضی از موبایل فروشان، مردم کمتر از قبل برای خرید اسمارت فون‌ها به بازار مراجعه می‌کنند و افراد زیادی تعمیر موبایل خود را به تعویض و ارتقای مدل آن ترجیح می‌دهند. سیدحسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران در رابطه با وضعیت فعلی بازار موبایل به خبرنگار ایراسین می‌گوید: متأسفانه تقاضا برای خرید موبایل کاهش پیدا کرده است و افزایش قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید مردم افت تقاضا در بازار موبایل را به همراه دارد. ولی امیدواریم با ورود آیفون ۱۶ شرکتی وضعیت بازار تا حدودی بهبود یابد و بازار از رکود خارج شود.

اصابت ترکش دلار به بازار موبایل

سامانه ارز توافقی از روز شنبه ۲۴ آذرماه جایگزین سامانه نیما شد تا قیمت دلار باتوجه به عرضه و تقاضا در بازار کشف شود که نتیجه آن صعود قیمت دلار در سامانه ارز توافقی به حوالی ۶۰ هزار تومان بود. از سوی دیگر فنر قیمت دلار در بازار غیررسمی از ابتدای زمستان ۱۴۰۳ در رفت و دلار در بازار آزاد قله ۸۰ هزار تومان را فتح کرد. با این اوصاف آیا ترکش افزایش قیمت دلار به بازار موبایل اصابت می‌کند و قیمت موبایل در آستانه سال ۱۴۰۴ بالا خواهد رفت؟

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران در پاسخ به این پرسش می‌گوید: بدون شک با کنار گذشتن ارز نیمایی طی هفته‌های اخیر و افزایش نرخ دلار در بازار توافقی، قیمت‌ها در بازار موبایل نیز بالا خواهد رفت زیرا قیمت موبایل وابستگی شدیدی به نرخ دلار دارد و با نوسانات نرخ دلار، بهای موبایل نیز تغییر خواهد کرد.

به اعتقاد رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران در صورت همکاری بانک‌ها با فعالان در صنف موبایل وضعیت بازار تغییر خواهد کرد و مردم قادر به خرید موبایل به صورت اقساطی خواهند بود. حسینی دراین‌باره توضیح می‌دهد: اگر بانک‌ها به کمک فروشگاه‌های خرد و فعالان این صنف بیایند و تسهیلات بانکی به فروشگاه‌داران کوچک ارائه دهند، خرید موبایل افزایش یافته و وضعیت این بازار بهتر خواهد شد. ولی اکنون بانک‌ها تمامی تسهیلات خود را به شرکت‌های بزرگ یا فروشگاه‌های زنجیره‌ای واگذار می‌کنند و تسهیلاتی به فروشگاه‌داران کوچک تعلق نمی‌گیرد. درنتیجه شرایط کسب و کار برای فروشندگان خرد دشوار شده است که این مسئله گله‌مندی فروشندگان خرد را به دنبال دارد و اعتراض فعالان خرد این صنف نسبت به این موضوع منطقی است.

در پایان حسینی با اشاره به تأثیر مثبت فروش اقساطی موبایل بر وضعیت بازار تاکید می‌کند: در واقع باید اتفاقی در این حوزه رخ دهد تا فروشگاه‌های خرد نیز بتوانند به مشتریان خود تسهیلات بانکی ارائه دهند. لذا از بانک‌ها خواهشمندیم به این قضیه ورود پیدا کنند و سرمایه بانکی را بین مردم پخش کنند تا مغازه‌داران نیز قادر به فروش اقساطی موبایل باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =