برنج

دبیر انجمن تأمین کنندگان و تولیدکنندگان برنج گفت: با توجه به نیاز ایام پایانی سال ضروری است که ۴۰۰ هزار تن برنج وارد شود.

به گزارش ایراسین به نقل از انجمن تأمین کنندگان و تولیدکنندگان برنج، مسیح کشاورز روز سه شنبه با بیان اینکه تأمین برنج به عنوان دومین محصول پرمصرف غذایی در کشور محسوب می‌شود، افزود: وابستگی ۴۰ تا ۵۰ درصدی به واردات و نیز عدم واردات به موقع برنج می‌تواند سفره خانوار ایرانی را تحت تأثیر قرار دهد.

دبیر انجمن تأمین کنندگان و تولیدکنندگان برنج اظهار داشت: سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان براساس قیمت پایه کمیته ارزی وزارت جهاد کشاورزی و سایر هزینه‌های واردات، سقف قیمت برنج وارداتی را تعیین و وزارت جهاد کشاورزی نیز شبکه توزیع آن را مشخص کند.

وی تصریح کرد: اگر پس از عرضه برنج در شبکه فروش نرخ ارز تغییر کند، برنج‌های فروخته شده مشمول مابه التفاوت نمی‌شوند و با توجه به مطالبات ارزی واردکنندگان از نیمه دوم امسال، بانک مرکزی موظف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تخصیص ارز به محموله‌های معوق اقدام کند.

کشاورز با تاکید بر اولویت تخصیص ارز با باقی مانده مطالبات ۱۴۰۲ و اینکه تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است، گفت: اختصاص سهمیه تخصیص ارزی ویژه به برنج تا پایان سال ۱۴۰۳ می‌تواند اعتماد را به واردکنندگان برگرداند.

وی افزود: در حال حاضر اختصاص ارز ترجیحی به واردات برنج، امتیاز محسوب نمی‌شود، چراکه تأخیر چند ماهه در تخصیص آن منجر به تحمیل هزینه‌های سربار سنگین بر واردات می‌شود.

کشاورز با یادآوری اینکه سود وام‌های ارزی از بانک‌های داخلی از سوی کمیته قیمت‌گذاری سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان پذیرفته نمی‌شود، خواستار آن شد که ارز برنج را از ترجیحی به تجاری تبدیل شود تا واردکننده برنج بتوانند بدون دغدغه تأمین ارز و تسریع در واردات و حذف هزینه‌های سربار اقدام به واردات کند.

نیاز سالانه ایران به برنج حدود ۳.۵ میلیون تن برآورد می‌شود که حدود ۲.۵ میلیون تن در داخل تولید و بقیه از طریق واردات تأمین می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =