به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار سهام اولین روز از هفته جاری را در حالی به پایان رساند که روند قیمت سهام در مسیر صعودی قوی قرار گرفت و شاخص کل با رشد ۲۵ هزار و ۹۹۰ واحدی در محدوده دو میلیون و ۸۴۰ هزار واحد ایستاد. شاخص هموزن بازار نیز در پایان روز گذشته دو هزار و ۵۸۵ واحد افزایش ارتفاع داد و به سطح ۸۹۰ هزار و ۵۲۳ واحد رسید. بر اساس اعداد مندرج بر روی تابلوی بورس اوراق بهادار حجم معاملات بورس در ششم بهمن ماه ۱۶.۳ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد ۱۱ هزار و ۵۶۵ میلیارد تومان برآورد شد. روز گذشته نمادهای فولاد، فارس، تاپیکو و وغدیر بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل بازار سرمایه ایفا کردند.
تحلیلگران بازار سرمایه چشمانداز متفاوتی برای بورس متصورند و بسیاری از آنها معتقدند سقف نماگر تالار شیشهای تا انتهای سال جاری به حوالی سه میلیون و ۵۰۰ هزار واحد میرسد. در مقابل واسطهها در بازارهای موازی مانند ارز و طلا در تلاشاند رشد بورس طی هفتههای گذشته و حمایتهای وزیر اقتصاد از این بازار را مشکوک جلوه دهند و مدعیاند بازار سرمایه بزودی به وضعیتی مشابه سال ۹۹ دچار خواهد شد. هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه در مورد حاشیهسازی واسطهها در بازارهای موازی به خبرنگار ایراسین میگوید: متأسفانه این پیشبینیها بدون تحلیل ارائه میشود و به اصطلاح حرفهای کف بازاری است. عدهای به طور معمول به دلیل نداشتن اطلاعات نسبت به موضوعی اقدام به طرح سناریو کرده و حدسیاتی از خود رواج میدهد. سپس برداشتهای خود را در قالب واقعیت بیان میدارند. ولی در خصوص مشکوک بودن رشد بازار سرمایه طی ماههای گذشته دو نکته وجود دارد. اول اینکه همتی به عنوان وزیر اقتصاد وظیفه خود را در قبال بازار سرمایه انجام میدهد و از این بازار حمایت میکند. در مقابل وزرای قبلی چنین کاری را انجام نمیدادند و این موضوع برای عدهای عجیب و حتی مشکوک تلقی میشود.
عمیدی ادامه میدهد: صنایع کشور اقتصاد را میچرخاند و این صنایع در بورس قرار دارند. وزیر اقتصاد باید به فکر صنایع کشور باشد و به تبع از بازار سرمایه برحسب وظیفه حمایت کند. متأسفانه وزرای سابق اقتصاد مخالف بورس بودند و سواد لازم در رابطه با بازار سرمایه را نداشتند، این مسئله باعث شده انجام وظیفه همتی مشکوک به نظر آید.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عدم تطبیق بازار سرمایه و شاخص کل آن با نرخ دلار بیان میدارد: نکته دیگر این است که دلار بازار آزاد در سال ۹۹ حوالی ۳۰ هزار تومان بود و شاخص کل بازار سرمایه در محدوده دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی قرار داشت. اکنون دلار در بازار غیررسمی بیش از ۸۰ هزار تومان قیمت گذاری میشود و شاخص کل بورس دو میلیون و ۸۴۰ هزار واحد است. از این رو بازار سرمایه نه تنها با دلار بازار آزاد مطابقت ندارد بلکه با دلار بازار توافقی حدود ۶۷ هزار تومان نیز هماهنگ نیست و این موضوع دلیل اصلی ارزنده بودن بازار سرمایه محسوب میشود.
دولت بال پرواز بازار سرمایه را باز میکند
به اعتقاد عمیدی دولت برای رشد بازار سرمایه مشوقهایی در نظر گرفته است که این مشوق و حمایتها زمینه را برای صعود شاخص کل به نیمه کانال سه میلیون واحد تا انتهای سال جاری فراهم میسازد. این کارشناس بازار سرمایه در این خصوص توضیح میدهد: برخی از افراد بر این باورند که بازار سرمایه از مؤلفههای اقتصادی برای رشد پایدار محروم است. ولی گزارشهای ۹ ماهه و نرخ دلار ۶۷ هزار تومانی برای شرکتها به همراه صعود قیمت دلار به محدوده ۸۰ هزار تومان در بازار غیررسمی زمینه را برای سبزپوشی بازار سرمایه مهیا میسازد. علاوه بر این دولت تمامی تلاش خود را میکند تا با ارائه مشوقهایی مانند کاهش مالیات شرکتها و … بازار سرمایه را به سمت بالا سوق دهد.
در انتها عمیدی با اشاره به پایان تنشها در منطقه اظهار میکند: اکنون تنشها در خاورمیانه خاتمه یافته و در فضای مذاکرات قرار داریم. لذا عاملی برای منفی شدن بازار سرمایه وجود ندارد. همچنین قیمت سهام در شرایط فعلی پایین بوده و بازار سرمایه جذابیت پیدا کرده است. به دنبال این موضوع سرمایه از خارج از بازار به بورس راه پیدا میکند که این سرمایه قدرت زیادی برای مثبت کردن بورس را دارد.
ارسال نظر