سیدحسین سادات حسینی

سیدحسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران می‌گوید: پیش فروش بدون مجوز یا خالی فروشی آیفون غیرقانونی است. تعدادی از فروشگاه‌های اینترنتی برای دریافت مجوز پیش فروش آیفون ۱۶ به مراجع ذی‌ربط مراجعه نکردند و این قضیه تخلف بوده و توسط مراجع قضایی پیگیری می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، دولتمردان در آبان ۱۴۰۳ مصوبه رفع ممنوعیت واردات اسمارت‌فون‌های اپل را صادر کردند تا پس از گذشت دو سال نسل جدید آیفون‌ها راهی بازار موبایل کشور شود. اگرچه با گذشت حدود سه ماه از رفع ممنوعیت واردات آیفون‌ها و آغاز یازدهمین ماه از سال جاری همچنان خبری از ثبت سفارش تجاری این اسمارت‌فون نبود. ولی تعدادی از فروشگاه‌های اینترنتی معروف از دهه سوم دی ماه تبلیغات گسترده‌ای مبنی بر فروش آیفون‌های سری ۱۶ با موعد تحویل دو تا هفت روزه یعنی در نخستین هفته از بهمن ماه را آغاز کردند. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد انواع مدل آیفون‌های سری ۱۶ در رنگ‌ها و حافظه داخلی‌های مختلف با قیمت حوالی ۷۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان در این فروشگاه‌ها به فروش می‌رسید. ولی با اتمام نیمی از بهمن ماه هیچکدام از مدل‌های آیفون ۱۶ به دست مشتریان نرسید تا خریداران شاهد خالی فروشی توسط این فروشگاه‌های اینترنتی باشند. جالب این است نظرات مثبتی از سوی کاربران نیز در صفحات فروش آیفون‌های سری ۱۶ در این فروشگاه‌های اینترنتی به چشم می‌خورد، برای نمونه کاربری ذیل آگهی فروش آیفون ۱۶ پرومکس نوشته بود: "با تشکر بابت تحویل به موقع آیفون ۱۶ همراه با بسته بندی مناسب" و یا به گفته کاربر دیگری: "این فروشگاه آنلاین باعث شد من جز اولین نفراتی باشم که به آیفون ۱۶ دسترسی پیدا کردم. در ضمن قیمت هم نسبت به دیگر فروشگاه‌ها بسیار مناسب بود، خرید این مدل موبایل را به همه کاربران توصیه می‌کنم"

با این حال کاربران در شبکه‌های اجتماعی نسبت به عدم تحویل آیفون‌های خریداری شده در موعد مقرر بارها انتقاد کردند. کاربری در یکی از شبکه‌های اجتماعی نوشته بود: " آیفونی که قرار بود طی مدت دو روز به دست من برسد، پس از گذشت سه هفته نیز تحویل داده نشد و پاسخ پشتیبانی عدم تحویل کالا توسط فروشنده بود. "

با این اوصاف آیا خالی فروشی آیفون‌های سری ۱۶ توسط فروشگاه‌های آنلاین صحت دارد؟

سیدحسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران در پاسخ به این سوال به خبرنگار ایراسین می‌گوید: از لحاظ قانونی فروشگاه‌های اینترنتی برای پیش فروش باید طبق استراتژی خود پیش روند و قبل از شروع فرآیند پیش فروش با ارائه تاریخ ارسال و قیمت فروش جهت دریافت مجوز اقدام کنند. در مقابل تعدادی از فروشگاه‌های اینترنتی مانند دیجی کالا با وجود ابلاغ‌های قانونی مکرر برای دریافت مجوز به مراجع ذی‌ربط مراجعه نکردند.

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران با اشاره به غیرقانونی بودن فروش آیفون ۱۶ توسط این فروشگاه اینترنتی توضیح می‌دهد: پیش فروش بدون مجوز یا خالی فروشی غیرقانونی است و این قضیه توسط مراجع قضائی پیگیری خواهد شد.

دبیر کنگره موبایل ایران خالی فروشی آیفون ۱۶ توسط پلتفرم‌های آنلاین معروف را مصداق بارز تخلف دانست و به گفته این مقام مسئول بیش از ۵۰۰ بازرگان تا چند روز قبل قادر به ثبت سفارش آیفون ۱۶ نبوده‌اند، عملکرد فروشگاه‌های اینترنتی چه به شکل خالی فروشی و چه پیش فروش تخلف محسوب می‌شود که به این موضوع رسیدگی جدی خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =