مهدی رضایتی

مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه و صنعت سیمان می‌گوید: افزایش نرخ خوراک گاز طبیعی صنایع در سال جاری باتوجه به قواعد و فرمول‌های موجود قابل پیش‌بینی بود. با این حال فعالان در حوزه صنعت نسبت به اعمال تخفیف در حوزه قیمت گذاری خوراک صنایع امید داشتند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی اواخر بهمن ماه با ارسال نامه‌ای به ۲۷ شرکت پتروشیمی از نرخ جدید خوراک گاز طبیعی صنایع در سال ۱۴۰۳ خبر داد. بر اساس جزئیات این نامه نرخ خوراک گاز طبیعی واحدهای پتروشیمی از ۴۶,۹۸۸ ریال به ازای هر مترمکعب استاندارد در فروردین سال جاری به ۱۲۶,۸۸۸ ریال در دی ماه تغییر کرد. همچنین نرخ خوراک گاز طبیعی صنایع سیمانی از ۶,۹۹۰ ریال در فروردین به ۱۹,۰۳۳ به ازای هر مترمکعب و واحدهای تولیدی فلزات از ۲۰,۹۶۹ ریال در فروردین ماه به ۵۷,۱۰۰ ریال در بهمن ماه افزایش یافت.

مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه و صنعت سیمان درباره ابلاغیه نرخ جدید گاز صنایع به خبرنگار ایراسین می‌گوید: افزایش نرخ خوراک گاز طبیعی صنایع قابل پیش‌بینی بود و طبق قواعد و فرمول‌های موجود انتظار رشد قیمت گاز صنایع در سال جاری وجود داشت. نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها بر اساس یک فرمول خاص محاسبه می‌شود. این فرمول شامل چهار هاب جهانی است، برای مثال در تابستان نرخ خوراک حدود ۱۱ سنت بود و در زمستان به حدود ۲۰ سنت رسید.

کارشناس بازار سرمایه و صنعت سیمان اضافه می‌کند: نرخ سوخت گاز واحدهای پتروشیمی معادل ۶۰ درصد، واحدهای تولید سیمان ۱۵ درصد و سایر واحدهای صنعتی ۱۰ درصد نرخ پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی تعیین می‌شود. بنابراین رشد قیمت گاز برای صنایع مختلف متفاوت است و این افزایش قیمت‌ها باتوجه به قابل پیش‌بینی بودن نباید اثر منفی بر قیمت‌ها داشته باشد.

در ادامه رضایتی در خصوص بالا رفتن نرخ خوراک گاز طبیعی صنایع و تأثیر آن بر صورت مالی شرکت توضیح می‌دهد: تأثیر افزایش قیمت گاز برای صنایع مختلف باتوجه به نوع فعالیت آنها متفاوت است و این افزایش قیمت‌ها پیش‌تر باتوجه به زمزمه‌های رشد قیمت گاز صنایع در قیمت‌گذاری محصولات نهایی لحاظ شده بود. با این حال امیدهایی برای اعمال تخفیف در این قیمت‌گذاری وجود داشت.

سودآوری شرکت‌های سیمانی در سال ۱۴۰۳

به اعتقاد این کارشناس بازار سرمایه و صنعت سیمان اگرچه صنایع مختلف در طول سال جاری به دلیل محدودیت توزیع انرژی با مشکلات متعددی روبه‌رو شدند. ولی افزایش قیمت سیمان سودآوری این صنعت در سال ۱۴۰۳ را به همراه داشت. رضایتی دراین‌باره بیان می‌دارد: تمامی صنایع ازجمله صنعت سیمان طی ماه‌های گذشته به واسطه محدودیت توزیع انرژی متحمل آسیب‌های فراوانی شدند و میزان تولید آن‌ها کاهش یافت. ولی افت تولید در صنعت سیمان با افزایش قیمت‌ها جبران شد. از این رو شرکت‌های فعال در این حوزه توانستند ریسک محدودیت انرژی را با رشد قیمت محصول نهایی پوشش دهند.

این کارشناس بازار سرمایه و صنعت سیمان ادامه می‌دهد: درمجموع میزان تولید در صنعت سیمان افت پیدا کرد ولی نرخ فروش و کاهش عرضه باعث افزایش رقابت و رشد قیمت‌ها شد. قیمت سیمان در سال جاری افزایش قابل توجهی پیدا کرد و به دنبال این موضوع میزان سودآوری شرکت‌های فعال در حوزه تولید سیمان پایدار باقی ماند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =