پزشکیان

رئیس جمهور در اختتامیه سی‌وهشتمین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی با بیان اینکه بشر امروزی به فکر سفر به خارجی از منظومه شمسی است، گفت: مشکلات ما حل شدنی است.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در اختتامیه سی و هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی یاد شهید سیدحسن نصرالله و دیگر شهیدان جبهه مقاومت را را گرامی داشت و اظهار کرد: مشکل کشور ما اگر قرار است حل شود توسط کسانی که درد دارند، می‌دانند و می‌فهمند و اراده حل مسئله دارند، صورت می‌گیرد. اگر انسان‌ها نسبت به مشکلات موجود دردی داشته باشند به دنبال راه حل می‌گردند و هیچ مشکلی وجود ندارد که نتوان برای آن راه حل و یا راه حل‌هایی پیدا کرد.

وی اشاره به پیشرفت‌های بشر و سفر به دیگر سیارات، ادامه داد: بشر امروزی به فکر خروج از این سیاره و حتی خارج از این منظومه شمسی است چه برسد به این مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم را نتواند حل کند.

دانشگاه‌های نسل ۳ و ۴ دانشگاه‌های جامعه محور هستند

رئیس جمهور با طرح این موضوع که کافیست توانایی حل مسئله و مشکلاتمان را باور کنیم بیان کرد: باید درد حل کردن مسئله را داشته باشیم و بنشینیم و برای آن چاره‌اندیشی کنیم. باید به سراغ سیستم دانشگاهی برویم که می‌خواهد مشکل جامعه را حل کند. شما بهتر می‌دانید که دانشگاه‌های نسل ۳ و ۴ دانشگاه‌های جامعه محور هستند. صرفاً دانشگاه علمی و تحقیقاتی نیستند و حل مسئله را پیگیری می‌کنند و حتی در حال تبدیل شدن به دانشگاه‌های نسل ۵ هستند دیگر چیزی به عنوان رشته خاص وجود نخواهد داشت.

پزشکیان تصریح کرد: هر موضوعی مجموعه‌ای از رشته‌ها و تخصص‌های دانشگاهی است که با کمک آنها می‌توان مسائل را برطرف کرد. بیشتر موفقیت‌های علوم پزشکی به فیزیک، شیمی، مکانیک و الکترونیک مربوط است. هم اکنون بشر درصدد استفاده از میکروالکترونیک‌ها برای امکان بینایی برای افراد نابیناست. در حال این هستند که غیر ممکن‌ها را ممکن کنند و افراد ناشنوا و یا فلج را بهبود بخشند.

رئیس جمهور همچنین عنوان کرد: ما می‌توانیم با تکیه به جوانان، اساتید و دانشگاه‌هایمان مشکلات کشورمان را حل کنیم اما شرط اصلی این است که دانشگاه‌ها جامعه محور و مشکل محور شوند. اگر بر اساس جامعه آموزش ببینیم و بر همین اساس تحقیق کنیم و برای حل مشکلات حرکت کنیم چطور ممکن است این با وجود این همه نخبه نتوانیم جواب گرفتاری‌هایمان را بدهیم.

فکر می‌کردم می‌توانیم مشکلات اقتصادی و کشاورزی کشور را به دانشگاه‌ها بسپاریم

پزشکیان یادآور شد: زمانی که در قدرت نبودم فکر می‌کردم می‌توانیم مشکلات اقتصادی و کشاورزی کشور را به دانشگاه‌ها بسپاریم و حل شوند، چرا که در دانشگاه‌ها تحصیل می‌شود که مشکلات را حل کنند و هر کسی که فکر کند می‌تواند مشکلات را حل کند و من این را بارها گفتم. زمانی که خودمان محصل بودیم درس نمی‌خواندیم زیرا دغدغه و درد آن را نداشتیم؛ وقتی به خدمت سربازی آمدیم درد پیدا کردیم و فکر می‌کردم مگر می‌شود از نمره ۲۰ هم کمتر گرفت، وقتی به بهترین و به قله فکر می‌کنیم حرکت می‌کنیم و دیگر خواب و گشت و گذار معنی ندارد و فقط آن هدف دیده می‌شود که باید به آن دست یافت.

وی در بخشی از سخنانش اظهار امیدواری کرد با کمک دانشجویان و دانشگاه‌ها بتوانیم روند جامعه را به طور کامل دگرگون کنیم، افزود: ابتدا باید باور کنیم که می‌توانیم دگرگونی به وجود بیاوریم و بعد می‌توانیم تصمیم بگیریم که با چه راه‌حلی می‌توانیم بر این مشکلات موجود فائق بیاییم.

برخی از مدیران در یک قالب هستند و نمی‌توانند از آن خارج شوند

رئیس جمهور ذهن برخی از مدیران موجود را فریز شده دانست، خاطرنشان کرد: برخی از مدیران در یک قالبی هستند و نمی‌توانند از آن خارج شوند و طور دیگری برنامه‌ریزی به حرکت کنند. برای برنامه‌های راهبردی تا در قالب سیستم هستید نمی‌توانید راهی پیدا کنید. چهارچوب خارج شد تا راهی پیدا کرد همانطور که بشر توانسته است برای همه مشکلات خود راهی پیدا کند.

بشر بدون آب به دنبال زندگی در مریخ است و ما آب داریم و درست مصرف نمی‌کنیم

پزشکان با طرح این موضوع که بشر درصدد زندگی در مریخ است و خواهد بدون آب زندگی کند و محصولات کشاورزی را کشت کند، ادامه داد: چطور است که ما -در زمین- آب داریم اما آن را درست مصرف نمی‌کنیم، گاز و برقمان را درست مصرف نمی‌کنیم یعنی این راهی که در پیش گرفته‌ایم بن‌بست است و نمی‌توان با آن کاری کرد. اما اگر جور دیگری نگاه کنیم بسیاری از مسائل را حل کنیم؛ حل این مسائل از دست شما دانشگاهیان و نخبگان ساخته است.

۹۰ درصد تحقیقات در طاقچه‌ها خاک می‌خورند

رئیس جمهور حل مشکلات را وابسته به افرادی دانست که می‌خواهند راه‌های جدید پیدا کنند از روزمرگی خارج شوند و گفت: قول می‌دهیم که هر کاری که از دستمان در بیاید برای آماده کردن بستر فعالیت و کمک شما دانشگاهیان در امور و رفع مشکلات کشور، فراهم کنیم. در اقتصاد و روند موجود مشکلاتی داریم و در ساختار آموزش ما پراکندگی بسیاری وجود دارد. به طور مثال در استان ما ابزار تحقیقاتی شاید هفته یک بار مورد استفاده قرار می‌گیرد و همینطور ابزار آزمایشگاهی شاید صرفاً روزی دو مراجعه کننده دارد در حالی که می‌تواند روزانه ۴۰ مراجعه‌کننده داشته باشد.

پزشکیان در همین رابطه افزود: ابزاری داریم که متخصص بالای سر آنها نیست و متخصصین داریم که مواد اولیه در دسترس ندارند. این عدم تمرکز منابع ما را هدر می‌دهد، این مباحثی است که دانشگاهیان باید برای استفاده از امکانات و منابع برای آنها چاره‌جویی کنند. باید متمرکز شویم تا مشکلات را حل کنیم.

وی همچنین به استفاده کردن تحقیقات اشاره کرد و گفت: درصد تحقیقات در طاقچه‌ها خاک می‌خورد تنها ۱۰ درصد تحقیقات مورد استفاده قرار می‌گیرد و شاید در کشور ما همان ۱۰ درصد هم مورد استفاده قرار نگیرد و اگر تحقیق به میدان عمل بیاید، محقق شادمان می‌شود و احساس تأثیرگذاری می‌کند و همچنین تولید کننده و مصرف کننده نیز از این تلاش بهره می‌برند.

رئیس جمهور اظهار کرد: من مطمئنم آینده را فکر و ذهن ما و فکر شما خواهد ساخت. از نظر علمی و مدیریتی می‌توانیم آینده را بسیار خوب بسازیم و برای زیبا کردن آن باید دست به دست هم دهیم و پشتیبانی کنیم، کسی که می‌گوید آینده درست نمی‌شود باوری بر درست کردن ندارد. مدیری که اینطور فکر می‌کند باور درست کردن را ندارد باید به بهترین فکر کنیم و برای آن تلاش کنیم؛ اگر لازم باشد برای پاسخگویی به نیاز کشورمان اساتید و دانشجویانمان را اعزام می‌کنیم تا دوره‌های کافی ببینند.

پزشکیان خطاب به شرکت کنندگان حاضر در اختتامیه سی و هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی به عنوان نمایندگان جامعه دانشگاهی و علمی کشور، گفت: شما می‌توانید به کشورمان و آینده امید دهید، اگر شما امید نداشته باشید مشکلات جامعه غیرقابل حل خواهد ماند و روز به روز بر روی هم انباشته می‌شود شما تحقیق می‌کنید تا مشکلات حل شوند. امیدوارم در جلساتی که با وزیر علوم خواهیم داشت جامعه‌نگری را برای حل مشکلات جامعه در فضای دانشگاهی کشور پیش ببریم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =